Dilina -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (17.6.2014 13:38:41)
|
Најпрвин да и честитам на бебенце за бебенцето [sm=bravo.gif] да сте живи и здрави и сега највесели, смирени, среќни! Се надевам без стрес ќе го поминете периодов со жештиниве зошто и мене ме чека истото [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR Инаку, јас сум 27+4 гн, со катастрофа хемоглобин и железо. Не чувствувам тегоби, освен повремено грчеви во нозете и болки во грб и кичма, ама не е страшно. Примам терапија Тотхема ампули и Б12 витамин (инекции во бут) заради железото и хемоглобинот, а на 02.07 сум на Трансфузиологија за димери и хемостаза (појавени ми се ретки лакуни на постелката). Инаку Сандриана, јас го имам истиот проблем. Насабајле кога станувам, некогаш со првото мрдање на нозете мислам дека толку мн ме болат што ќе ми се искинат :( Додека се излежавам насабајле имам период од 3мин, кога куковите ме болат, абе потапа болка немам осетено... ама не се жалам читајки ве сите вас дека ова се нормални боли, и кога разговарав со др истото ми го кажа. Лакуни имам и јас, и др. Стамболиев (го пишувам и го препорачувам како мн добар др) ми рече дека си ги плаќам последиците од што сум пушела мн. А не му ни кажав дека сум пушач. Но без разлика битно е д димерите да ти се во нормала, и ако на ехо се гледа дека бебчо е ок значи се си е како што треба. Мислам дека е моѓно на пораѓај да биде малце проблем кога ќе ја вадат постелката, но сега да не се замараме и со тоа, и да си уживаме последниве денови, најтешки, најнеизвесни но и најубави [sm=smiley1.gif] Јас еве веќе сум на крај со 36тата недела, а според ехо треба првите денови од јули да се породам. Сабајле имав мн јаки болки во долниот дел под стомакот и кичмата ама траеа кратко. Но и вчера се преморив... мн работев по дома не седнав цел ден ни секунда. А и еве стомакот ми се направи ко крушка надолу [sm=jezicek.gif] аи бебуш го осеќам се погоре со нозете дека мава и се подоле дека се бута со главчето...
|
|
|
|