tea -> RE: Апартмани во клиника (5.11.2010 14:15:52)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka Одлучив, ќе се пораѓам на ГАК и ќе земам апартман, нормално ако има слободен во моментот [sm=smiley36.gif] , Така одлучив само заради две нешта, прво мажле може да седи со мене, што ми е најпотребно, и второ навистина се уверив дека на оние во апартманите им обрнуваат повеќе внимание.. vezilka ti posakuvam da ima vo momentot apartman, ama i ako nema ne e nisto strasno. Personalot e toj eden ids i za sobite i za apartmanite, isto i tretmanot na pacientite i vo sobite i vo apartmanite e ist. Samo sto prednosta vo apartmanite e deka e dozvolena poseta od najbliskite do 9 vecer, pa tie mnogu ke ti se najdat i ke ti pomognat. Jas bev smestena vo obicna soba i ne se kaam, sestrite i bolnicarkite bea OK, mene ne mi bese potrebna poste od bliskite, mi trebase vreme da bidam malku sama i so bebeto ai mnogu pomagaat drugite zeni vo sobata. Na pr. jas se porodiv so carski pa prviot i vtoriot den mi pomognaa zenite pred mene porodeni koi veke stanuvaa, za da mi podadat nesto, a so razgovor mnogu mi pomognaa rodilkite koi bea porodeni so vtoro dete. Toa e pak prednosta vo sobata, nikogas , pa duri ni noke ne si sam.
|
|
|
|