Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 5.1.2012 13:03:48
Calypso
Meni za denes:
pojadok (8:30): pcenkarni snegulki so mleko uzinka (11:00): polovina portokal, tri plazma keksi (od onie sto se kako zivotincinja - mnogu mu se interesni, prvo ubavo gi zagleduva, pa gi jade ) rucek (14:00): corba od telesko so praz (prvpat ke go probuvame) i morkovi uzinka (17:00): ovosen jogurt vecera(19:30): lepce so puter i krem sirenje
Doenje i voda po zelba (voda mu se sobira okolu 100ml) Imame 9 i pol meseci
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 5.1.2012 15:10:43
Natuska85
Денес јадевме и ќе јадеме:
8.30 - варено јаболко со мелена плазма 12.30 - доење 14.30- карфиол,брокула,компир,морков и малку кромид со 1 лаж. абц намаз околу 17.00 - доење околу 19.30- варена тиква со ориз околу 21.00-доење
+ 150 мл.цеден сок од мандарина + 150 мл чај
* ако има потреба ужинка: овошно јогуртче од боровница
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 6.1.2012 22:32:40
TeaM
06:30 Doenje 09:00 90gr. mlecna kasicka Nestle pcenka i oriz 11:30 140gr. domasna kasicka kruska so melena plazma 13:00 Doenje 15:00 190gr domasna kasicka od kompir, grasok i telesko so 2 lazici kiselo mleko i lazicka maslinovo 18:00 100 gr.Hipp kasicka za dobra nokj so jabolko 20:00 Doenje za dobra nokj
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 7.1.2012 9:20:52
bombica
Вчерашно мени ;
05:30 доење 08:30 кашичка од праска 100гр 11:30 90мл АД 14:30 домашна кашичка од компир и брокула 150гр 16:30 доење 19:00 милупа ориз и пченка 21:00 доење плус ноќеска во 02:00 пиеше АД 110 мл неможам никако да го одвикнам ноќе да не цица/пие
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 7.1.2012 21:44:51
Dulce
mleko 100gr kasicka karamelino okolu 100gr ovosna kasicka od sliva na frutek zelencukova mesna kasicka na hipp- mesan zelencuk so pilesko ad mleko 150gr uzinka-cokoladen jogurt na nestle banana so biskvitki i malku sokce od portokal, nekolku lazicki pred spienje, uste ednas mlekce
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 10.1.2012 11:00:08
SkCura77
ЕЕЕЕ, срцки мои, вакво нешто барав!
Одлична тема, појма немав ич што да дадам за дохрана, како да го спремам или колку, а види овде колку убаво си пишува све! Ви благодарам на сите Многу ве сакам
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 10.1.2012 14:13:48
mamicka77
MAMICKI PRED NEKOJ DEN BESE PATRONAZNATA SESTRA I MI KAZUVASE SO STO I KAKO DA SE POCNE SO DOHRANA I MI RECE GRIZ SO BANANA KAKO I STO CITAM DEKA DAVALE DA NE DAVAM I BISKOTI DA NE SUM I DAVALA BIDEJKI GRIZOT I BISKOTITE GOELE A I OVOSEN JOGURT DA NE SUM I DAVALA BIDEJKI IMALO MNOGU RABOTI STAVENO ZA DA STOE PODOLGO VREME
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 11.1.2012 16:43:46
libra.n
Денес направив каша од компири и млада тиквица со малку путер, ама мојава зверка многу малку изеде и си ја ставив кашата во тегленце во фрижидер. Да и ја притоплам утре за ручек или треба пресно сварено да биде од истиот ден?
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 11.1.2012 17:14:38
Calypso
Jas izbegnuvam kompir da davam od prethodniot den, barem za malo bebe koe tukusto pocnuva da jade. A drugo mislam deka moze. Neka kazat drugite mamicki kakvi iskustva imaat so kompirot.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 11.1.2012 17:16:02
Calypso
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77
MAMICKI PRED NEKOJ DEN BESE PATRONAZNATA SESTRA I MI KAZUVASE SO STO I KAKO DA SE POCNE SO DOHRANA I MI RECE GRIZ SO BANANA KAKO I STO CITAM DEKA DAVALE DA NE DAVAM I BISKOTI DA NE SUM I DAVALA BIDEJKI GRIZOT I BISKOTITE GOELE A I OVOSEN JOGURT DA NE SUM I DAVALA BIDEJKI IMALO MNOGU RABOTI STAVENO ZA DA STOE PODOLGO VREME
Mozes sama da pravis ovosen jogurt, toa ne e tesko Samo nema da stavas slatka pavlaka. Jas na primer, go pravam doma, so zamrznato ovosje (imam visni vo frizider) i stavam kafeav sekjer. Ama sekako rano vi e za jogurt i kiselo mleko.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 11.1.2012 17:19:29
Calypso
I na kraj, menito za denes:
pojadok:ovosen jogurt so biskviti (mojov ne jade mleko so biskviti) uzinka: jabolko i banana rucek: teleska corba so mesan zelencuk (morkov, pcenka, grasok, paskanat) so lepce vecera: pcenkarni snegulki so mleko
doenje i voda koga ke posaka... makar sto so doenjevo namaluvame (mi se namaluva mlekoto - dobro, dovolno e i 10 meseci cicanje)
Za tri dena ke imame polni 10 meseci
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 12.1.2012 14:03:27
Calypso
Rina13, nasive na ist den se rodeni? I mojov ne pie mleko, aj sto ne pie mleko, ama ni sokovi ne saka nesto mnogu... i da saka, gi pie samo od casa...
Denes jadevme i ke jademe: dorucek: lepce so puter i ABC namaz uzinka: kasa od jabolko, banana i praska rucek: corba od karfiol uzinka: sega ja preskoknuva, dali rucekot go zasituva ili sto vecera: ovesni snegulki so kiselo mleko
Doenje i voda po zelba, plus 50 ml sok od portokal posle uzinkata.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 12.1.2012 14:14:02
arh_diz
Seuste vi e rano za griz so banana, biskviti i jogurt.Se soglasuvam okolu ovosnio jogurt isto na mene mi go ima kazano pedijatarot. Jas bi ti predlozila da pocnes so zlencuk , ovosjeto e blago i nego ke go zaska posle nema da saka zelencuk.Nemoras so sok da pocnuvas mozes da pocnes so pire od mlada tikvica primer edna lazicka ke i dades . A jabolkoto peceno bilo najzdravo da se dava, taka da mozes da i ispeces i da i dadaes
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 12.1.2012 14:39:35
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR
Seuste vi e rano za griz so banana, biskviti i jogurt.Se soglasuvam okolu ovosnio jogurt isto na mene mi go ima kazano pedijatarot. Jas bi ti predlozila da pocnes so zlencuk , ovosjeto e blago i nego ke go zaska posle nema da saka zelencuk.Nemoras so sok da pocnuvas mozes da pocnes so pire od mlada tikvica primer edna lazicka ke i dades . A jabolkoto peceno bilo najzdravo da se dava, taka da mozes da i ispeces i da i dadaes
ne deka i e rano za griz voopsto da ne sum davala griz biskvit i ovosen
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 12.1.2012 14:56:50
arh_diz
Dokolku ima nekoj problem nedavaj.A dokolku taa smeta deka od toa se poprava ili nesto slicno ne se zamaraj davaj slobodno, koga ke dojde vreme samo Malku nadvor od temata koga ke proodi ke oslabne a na slikite sto gi imam videno Mila ne e voopsto debela
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 12.1.2012 23:15:48
Natuska85
Има на хумана овошен пудинг за над 10 месеци се мислам , а исто има и овошни јогуртчиња за над 6 месеци,јас такви му зимам и за ала секунда го нема цело јогуртче
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 13.1.2012 8:06:25
Luci
М.од 8 месеци како е тргнат во градинка си јаде пудинг во градинка, домашен правен тамо. Јас му дадов еднаш купечки на нестле и одма се нафрли по цело тело и од тогаш не сум му дала купечки и немам намера во следниве неколку месеци. Домашно си е домашно па мислам дека можеш да му дадеш
ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade
zdravo mamicki, kakov puding im davate na vasite bebuski, neli do godinka ne se dava seker, sol.... malku neiskusno ama prv pat mi ke mi prostite?!
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 13.1.2012 9:37:48
Calypso
ИЗВОРНА ПОРАКА: tnade
zdravo mamicki, kakov puding im davate na vasite bebuski, neli do godinka ne se dava seker, sol.... malku neiskusno ama prv pat mi ke mi prostite?!
Jas mu pravam na maliot puding od melen oriz i toa vaka, na 100 ml mleko (kravjo) stavam dve lazicki melen oriz i go varam. Dodavam edna lazica kafeav seker i malkucka vanilin seker, kolku za miris. Isto taka, ponekogas stavam cokolado zivotinsko carstvo namesto seker. Dodusa, retko go pravam, maliov moj bas i ne e po blagoto (pu pu da ne go urocam). A kupecki ne sum mu dala, nitu od gotovite, nitu od onie vo kesicki.
< Поракaта ја уредил Calypso -- 13.1.2012 9:38:23 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 13.1.2012 16:55:28
SkCura77
Девојчиња, не сум параноична, ама да си знам, дали садовите во кои готвите и лажичето, тањирчето за бебето ги стерилизирате пред употреба или само ги миете, како садовите наши по ручек, да речам?