Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 6.3.2013 8:51:28
baby 27
ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07
Eve i nie da pocneme da se aktivirame na temava so ogled na toa deka sega pocnavme da jademe kako sto treba :) Vcera na meni: 08.00 cicanje 11.30 ovosna kasa na hipp (jabolko,kajsija i zita) 16.00 supa od telesko so pasiran zelencuk i malku palenta i k.mlekce 19.30 griz so jabolko i 1 melena plazma (pocna da jade lakomo za na kraj da izede 5 lazicki i tolku) 21.30 cicanje pred spienje vo tekot na denot malku cajce (edvaj 30 ml i malku vodicka) a da i cicanje preku nok (ovaa nedela se zarekov ke go odviknuvam od noken podoj) kolku ke uspeam ne znam
7 meseci i 1 nedela
Bidejki sme blisku so vozrasta, i mojata kerkicka sega e 7 i pol meseci, me interresira dali uspea da go isfrlis nokniot podoj? Jas se obiduvav 2 nedeli i nemase nikakov efekt osven sto deteto mi stana nervozno i se budese na sekoj pola saat.Ne saka da pie nisto od sise za da ja zalazam, ni voda ni caj, samo so lazicka, zivi maki.kako ke se odvikneme od cicanje, ne znam, pa zatoa me interresita tvoeto iskustvo.Jas se izvinuvam,malku sum oftopik
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 6.3.2013 12:27:53
eli07
Bidejki sme blisku so vozrasta, i mojata kerkicka sega e 7 i pol meseci, me interresira dali uspea da go isfrlis nokniot podoj? Jas se obiduvav 2 nedeli i nemase nikakov efekt osven sto deteto mi stana nervozno i se budese na sekoj pola saat.Ne saka da pie nisto od sise za da ja zalazam, ni voda ni caj, samo so lazicka, zivi maki.kako ke se odvikneme od cicanje, ne znam, pa zatoa me interresita tvoeto iskustvo.Jas se izvinuvam,malku sum oftopik
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 7.3.2013 15:17:44
eli07
Denes na meni: Doenje Svezo rendana kruska,jabolko i banana Spanak,morkov,oriz i 7 zitarici na Milupa (tie sto se bes seker) Malku doenje Za vecera sakav mleko so oriz i banana ama ne znam dali moze orizot da go varam so adaptirano zs kravjo ne sme probale uste Sto mislite vie?
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 7.3.2013 19:03:45
Bilence2
Adaptiranoto ne se vari. So voda ke go svaris na gusto orivceto i koga ke e podoladeno ke dodades prethodno pripremeno AD spored upatstvoto i ke dodades banana. Jas taka go podgotvuvam ova jadenje, so toa sto posledno mlekoto go dodavam za da ja nagodam gustinats. Otprilika za 200 gr kasa mi odi pola banana i 90 ml mleko i pogusto svaren griz od integralen oriz( toj poveke stega i pie poveke mlekce).
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 8.3.2013 10:28:04
eli07
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bilence2
Adaptiranoto ne se vari. So voda ke go svaris na gusto orivceto i koga ke e podoladeno ke dodades prethodno pripremeno AD spored upatstvoto i ke dodades banana. Jas taka go podgotvuvam ova jadenje, so toa sto posledno mlekoto go dodavam za da ja nagodam gustinats. Otprilika za 200 gr kasa mi odi pola banana i 90 ml mleko i pogusto svaren griz od integralen oriz( toj poveke stega i pie poveke mlekce).
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 9.3.2013 10:28:28
Bilence2
ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bilence2
Blagodarime :))
NP:) Jadenjevo izgleda ednostavno ama kolku sadovi se zafakaat za da se pripremi kasickava...lele mori majko . Mm koga me gleda mi vika deoa sum alhemicarot . Sinoka go podgotviv istovo jadenje samo so pecena dunja, pa bidejki e dosta suva dunjata poveke mlekce mi otide na kasickava. Inaku vo varenjeto staviv dve lazicinja orivce i edno lazice 'rzani snegulki(meleni do stepen na brasno). Inaku za dorucek bese jabolce i pola banana Rucek kompirce, morkovce, pcenka, bujon od pilesko vareno i malku jogurtce(bese dosta lepliva kasata od kompirot pa morav da dodadam malku jogurtce za da se proretci) otkako go izblendirav imase luspi od pcenkata i morav niz cedalce da ja procedam kasickava za da gi trgnam luspite. Izmegu site obroci cicanje.
PS otkako izleze aferava so aflatoksinot i toa deia poteknuva od pcenkata sto ja jadele kravite ne koristam veke palenta oti na site pisuva deka se od srbija . Zatoa koristam mlada pcenka zamrznata oti taa ne se cuva po ambari pa rizikot e daleku pomal da ima aflatoksin.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 9.3.2013 10:35:46
zzaa
naseto vcerasno menei 250 mi mleko palenta so sirenje ovosno jogurce 1 banana 1/2 zivotinsko carstvo 250 ml mleko kasicka so jabolko supa so zelencuk 250 mil melko i vo spijenej uste 250 mil mleko,voda si pie ceto od casa,sok nesaka da vidi,i 100 mi caj 12 meseci
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 9.3.2013 11:53:34
Hunny
Вчера: -цицање -домашна кашичка од банана, јаболко и 7 житарки на нестле со бисквит -цицање -за ручек немавме струја па мораше палента со јогуртче(одвај 4-5 лажички) -вечера-млечна каша на Хип -вода многу малку уште не прифаќа шише други течности никакви, ужинка за нас е мисловна именка; -цицање пред спиење Уште 2 дена 11 месеци Денес: цицање; -кашичка:јаболко, праска, житарки, -цицање; за ручек: тиквица, морков, телешко мевце за вечера:некоја млечна каша
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 9.3.2013 23:19:05
Ring
Deneska griz, zolcka, banana nekolku solenki (prv pat proba, na gosti bevme ) cicanje (za uspivanje ) tikvicka , karfiol, morkov, kromidce, lukce, i oriz portokal cicanje mleko so biskviti cicanje za Dobra nok
caj 20 ml ...ne znam koga ke propie voda ili drugi tecnosti skoro 12 meseci
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 14.3.2013 12:15:27
Gwendolin
Вчера -кашичка од крушка -спанаќ со ориз и малку маслиново масло -банана и јаболко свежо (се блендирано јаде, ама и оставам малку покрупно,да се учи да џвака) - измеѓу оброци цицање, цицање за заспивање и еднаш во рани зори
Денес -кашичка од слива малку, измешана со пола банана -пола морков, малку карфиол, ориз и третина тиквица. И пак малку масленце за поубав вкус. - за вечера ваљда пак овошно нешто ќе јаде (праска со ориз), млечни каши не јаде. -цицање меѓу оброци и за заспивање.
7 месеци утре правиме.
< Поракaта ја уредил Gwendolin -- 14.3.2013 12:16:27 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 14.3.2013 12:21:04
Bilence2
Вчера: јаболко манџичка со компир, морков, спанак и павлака, со малку путерче гриз од ориз, инт.ориз и рз сварени, АД млеко и банана цицање меѓу оброци и ноке околу 3 часот. 7 ипол месеци
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.3.2013 10:20:58
eli07
Eve ne nas da se prijavime:
7.30 cicanje 10.30 jaboklo, kruska i edna laz. Milupa zitarici 14.00 spanak,morkov,kompir,paskanat,k.mleko 16.30 cicanje 19.30 banana,mleko,zitarici 22.00 cicanje pa spienje 8 meseci Voda 50ml, caj 30-40 ml i toklu od tecnosti Moevo meni malku siromasno vo odnos na nekoi drugi, uzinki ne mu davam seuste (mislev deka ne go hranam dovolno ali na pregled 11 kg i nesto na 8 meseci.Doktorort mi veli uste na dieta da sum go stavela
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 28.3.2013 12:41:46
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin
-тиква жолта варена со 4 житарици мелени
Gwendolin, kade nabavi zolta tikva? Na pazar barase svekor mi, ne nasol Isto me intersira kade gi nabavuvas melenite zitarici? Vo prodavnica za zdrava hrana ti gi melat ili? I nie sme od Gjorce, pa ako e od ovde negde pisi da znam. Fala
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 28.3.2013 12:58:56
Gwendolin
Тиква ми донесоа моите, ама од Битола, тој ден дојдоа на гости, а пред некој ден и јас барав и не најдов, па купив кашичка од тиква. Убава е, во еурофарм во СП ја има, само фирма не ми текнува . А житарици купив едни на виталија, е сега не се сеќавам дали од СП или од Тинекс, едни и од Кам имав купено во едно жолто паковање, ама си ги мелам сама дома, имам додаток на блендерот за мелење. Се надевам ти помогнав.
Да не бегам од темата да пишам што ќе ручкаме -житарици потопени во какао+банана -ориз,спанаќ,малку кромид,масленце и малку дробено лепче (нека се учи да џвака) -најверојатно бисквити со банана и јаболко
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 28.3.2013 15:31:04
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin
Тиква ми донесоа моите, ама од Битола, тој ден дојдоа на гости, а пред некој ден и јас барав и не најдов, па купив кашичка од тиква. Убава е, во еурофарм во СП ја има, само фирма не ми текнува . А житарици купив едни на виталија, е сега не се сеќавам дали од СП или од Тинекс, едни и од Кам имав купено во едно жолто паковање, ама си ги мелам сама дома, имам додаток на блендерот за мелење. Се надевам ти помогнав.
Да не бегам од темата да пишам што ќе ручкаме -житарици потопени во какао+банана -ориз,спанаќ,малку кромид,масленце и малку дробено лепче (нека се учи да џвака) -најверојатно бисквити со банана и јаболко
Gwendolin , mislam deka vi e vreme malku da vovedete mevce Samo mala sugestija
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 28.3.2013 18:18:08
deluxe
denes ruckavme : domat proprzen vo masllinovo maslo,malku lukce i seto izblendirano so makaroni mmmmmmm se prejadi bebusko ,prv pat denes mu davam domatce super go prifati a ima 7 meseci sledniot pat ke dodadam na seto ova i malku sirence da bide super
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 28.3.2013 18:24:36
deluxe
Gledam pogore vo postovite spomenuvate zitarki,kakvi zitarki koristite,od kade gi kupuvate?dali se specijalno za mali bebinja ili od onie od vitalija pisete mi poopsirno pojma nemam od ova
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 28.3.2013 18:52:47
Gwendolin
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage
Gwendolin , mislam deka vi e vreme malku da vovedete mevce Samo mala sugestija
Требаше оваа недела да почнеме, ама чекав да ми донесат домашно, па чекан ме удри од чекање и ништо од тоа. Утре ќе ми купи мм од Веро, па ќе проба официјално утре водичка од мевце, па за некој ден ќе јаде мевце со зеленчуци.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 1.4.2013 9:57:25
eli07
Vcerasno meni: doenje griz so kruska i banana pileska supa so malku oriz i lepce doenje kiselo mleko so 7 zitarici na Milupa doenje za spienje voda 50 ml caj 30-40 ml
Denesno meno: doenje ovosna kasa borovinka i jabolko na Hipp telesko meso so zelencuk doenje Zitna kasa zob i suvi slivi na Nestle doenje za spienje
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.