RE: Алкохол во бременоста (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

vida -> RE: Алкохол во бременоста (26.8.2011 16:19:05)

I jas ,,sljokav,, dodeka bev bremena [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] se salam ne sljokav tuku koga ke izlezevme negde,proslavi i takvi stvari znaev da pivnam casa pivo ili casa belo vino...i doktorot mi rece deka nema da mu nastetam na [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] 

@Mila@ -> RE: Алкохол во бременоста (26.8.2011 16:24:39)

I mene doktorot mi kaza deka ne e ic strashno po edna casha + i majka mi dodeka bila bremena so mene bidejki imala katastrofa zelezo primala inekcii i bila vo bolnica i svashta i zelezoto i se stabiliziralo od pienje 1 casha domashno crveno vino sekoj den nekoj 2 meseci bash i se pogodilo zimski period...i se zezame sekogash deka i jas radi toa si pijam sekakov alkohol ushte od malo so prsteto sum brckala u vino ...i sega sakam so rucek poveke da se napijam vince ili pivce otkolku dr neshto...dodeka sestra mi proba alkohol na 20 god mozebi zs na majka mi oki i bilo zelezoto ne si pivnuvala so nea...nemam poima dali ima vrska toa ?!?!?!?

Andriance -> RE: Алкохол во бременоста (1.9.2011 15:02:34)

kako i za se ostanato vo zivotot, taka i za ova - se shto e vo umereni granici e ok...jas na primer pred nekoj den sedejki na cardak mi se pripi martini..cela bremensot se nemav napieno martini ama ete..taka da sekoj so svojot izbor nelli..

dostickage -> RE: Алкохол во бременоста (1.9.2011 15:11:04)

jas ni kapka alkohol,ni kapka gazirano,nitu edna cigara.
ne vidov korist,edvaj ostanavme zivi so deteto ...koa ke mi tekne [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

miana -> RE: Алкохол во бременоста (27.10.2011 11:40:04)

Vcera se napiv edna casa ladno grc PIVCE ...mnogu ubavo mi dojde...

caciana -> RE: Алкохол во бременоста (2.12.2014 16:32:27)

PROTIV!!!
Imam drugarka koja sto letovo bese bremena...i se porodi pred eden mesec. Zaedno bevme na letovanje .. i sea tamu site si pieme pivo.. lele taa vika sakam ..ke i dozvolime nekoja goltka makar i edna casa. No devojcevo zbesna za pivo. I taka i nie ostanatite devojki za da i pruzime poddrska da ne bara pivo cel odmor go pominavme na voda i sok [sm=smiley36.gif] Morase da i se najdeme na mamicka [sm=bravo.gif]

Defne90 RR -> RE: Алкохол во бременоста (2.12.2014 20:54:03)

Jas vednas stom doznav deka sum bremena i so dvete vednas prestanav da konzumiram alkohol.Tesko mi bese,posebno na proslavite,ako se zeme vo predvid i toa deka bev bremena nevesta a ne staviv kapka alkohol vo usta i uste kolku mnogu proslavi imavme,ama toa e.e sega mi se sluci dvatripati da se napijam pola casa pivo ama toa deka epten mi se pripilo.Inaku i jas sum epten protiv pienjeto alkohol vo bremenosta,site znaeme kakvi stetni posledici moze da ostavi po nerodenoto bebe.

Malecka23 -> RE: Алкохол во бременоста (3.12.2014 8:20:26)

So prvata bremenost ne bev za nisto srvna osven za alkohol[sm=smiley36.gif].Koga ke videv alkohol na masa duri cela se stresuvav.Ama si dozvoluvav nekogas po pola casa pivce samo kolku za merak i tolku.A so ova bremenost ne mi teknalo za alkohol ama voopsto duri i na mojot rodenden piev voda.Mislam deka e ok i vo bremenost da se napies nekogas alkohol pivce,vince ama po malku nema steta

Bethany -> RE: Алкохол во бременоста (29.12.2014 11:19:36)

Уф пред некој ден се напив малку од тга за југ и кога ми се ослади, една, две голтки, пола чаша испив на крајот.
Утредента пак, мм ми насу малку во чаша и гледајќи ме како слатко си пијам, се загрижи и ми го зеде [sm=smiley36.gif]
За Нова Година ќе морам малку од виново да се напијам.

Не мислам дека е штетно понекогаш и во мали количини, мада во прва бременост воопшто не конзумирав, ниту голтка.

LoveableMe RR -> RE: Алкохол во бременоста (29.12.2014 11:56:08)

Една моја другарка пиеше пиво цело време за двете бремености, децава машала здрави прави и се, исто знам и за црвеното винце, но спеак умерено, а најсигурно прашајте си доктор[sm=jezicek.gif]

Malecka23 -> RE: Алкохол во бременоста (29.12.2014 12:30:06)

I jas vo prvata bremenost imav strvnost za alkohol ama bas da ne videv alkohol na masa[sm=smiley36.gif]Pivnuvav po malkce ete za merak znaci umereno.Sega so vtorava nekako ic ne me vlece alkohol se imam napieno dali se na se edna casa pivo i pola casa vino i tolku.Ama umereno ne steti bas naprotiv dobro e za cirkulacija:)

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]