niki -> RE: Мама е женско, тато е машко (16.9.2013 16:18:46)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Таа лекција женските имаат дуде, машките имаат куре ја совладавме пред неколку месеци. Ме испраша, и сеуште некогаш ме прашува, за сите што ги знаеме кој има дуде, а кој куре. Е арно ама сега почна со стереотипни ставови, на пример не ја сакам таа блуза, таа е за женски. Летоска сандалите што ги купивме за на плажа ни останаа необлечени, оти господинот заклучи дека се женски. Знам дека некогаш бојата игра улога, како вчера на пример, се обидов да му дадам да пие вода од розева чаша, не сакаше ниту да ја допре. Ама некогаш нешто друго му мати памет. На пример, сандалите беа бели, не можам да откријам што во случајот му го замати умот. Ако не е сигурен за нешто прашува ова дали е за машки или женски, јас секогаш му викам и за машки и за женски, се обидувам да не му вградувам такви стереотипи, ама ете од некаде ги црпи, и тоа жестоко ги црпи. [sm=zmeden.gif] pa i toa e edna od fazite na razvoj kerka mi se sakase roze, duri i crtezi crtase samo vo roze i violetovo zosto drugive boi bile maski a stereotipite se crpat nasekade, igrackite vo prodavnica poglednete gi, vo zenskiot del preovleduva roze, vo maskiot zeleno i sino tek garderobata unisex se mnogu malku zastapeni
|
|
|
|