Elce -> RE: Настинка (течење нос. кашлање) (24.2.2012 11:23:05)
|
Ајде јас и тука да пишам,значи бебево мое имаше 3 дена температура па еден ден немаше,за вечерта да почне силно да кашла и наредниот ден пак крена Т.Од средата почна и како да и грчат градите,како хармоника да се шири посебно при напор кога многу прета.Сега нема Т.Сабајле ја носев на матичен и ми рече дека тоа биле носно крепитации кои така се слушале и дури ако ставиш рака на градите ги чувствуваш,и пак ништо не ми препиша со тоа дека требало да се следи и ако нешто ново забележиме пак да ја однесиме,Мене навистина ми е страв да не и се симне на гради па да треба Лендацини да ставаме,тоа не можело да се предвиди ми рече.Инаку јас и направив брис од носето и грло и во носето имаме бактерија Стафилококус Ауреус,за тоа ни дада хроламфеникол маст,а овој лек не е сензитивен на антибиограмот?И таа го искоментира тоа,и реков капки со Гарамицин и не ми ги препиша тие.Дали за оваа бактерија сте ставале хлорамфеникол во носе?И ве молам за овој лекот со кромид јаболко и орев дали може на 8 месечно бебе да му се даде?
|
|
|
|