Hopeful RR
|
Транспортер, обавезно. Ние имаме купено посебно фенси седишта кои се од 0 до 18, и имаат позиција и за новороденче, и планот ни беше од болница до кола со обични корпи, па потоа во седиштата (јас едно време мислев може и во раце, ама ајде, нерационален baby brain). Ова го испланиравме затоа што нема близначка количка на која се монтираат транспортери, па демек смисливме којзнае што. Но, ортопедот во Систина ни го раскажа истиот муабет за безбедноста и дека во цел свет веќе не се дозволува да се изнесе бебе од болница без транспортер, и дека тие корпите се најстрашното и најнебезбедното нешто. За тие седишта какви што имаме, ортопедот рече дека се супер, но останува прашањето како ќе се носат бебињата од кола до дестинација, и освен со количка, дека нема друг начин, мора транспортер. Во раце никако - едно сопнување, и човечки инстинкт е тоа, се штитиш себе си. Па така, видовме не видовме, уште дента кога требаше да излегуваме, ние чекавме во болница, а мм отиде и купи класични транспортери. Делуваат скифлено бебињата во нив, но јас сум убедена дека се во ред. Е сега, мм се уште не е поборник на транспортери, иако имавме една ситуација во која баш тој носеше едно од бебињата во транспортер и се сопна, но каишите го задржаа да не падне. Е сега, кога веќе се малце поголеми бебињата, а и потешки (тоа е проблем за нас, две бебиња во транспортери е многу голема тежина), планираме да земеме кенгури и да ги намонтираме фенси седиштата со позиција на новороденче, обратно, па за пренос од едно место до друго, односно од кола до каде и да треба, со кенгури, или количка. Да поентирам - во ситуација со едно бебе, обавезно транспортер, и тоа модел кој се монтира на количка, нема подобра комбинација од тоа. Ем не го мрдаш без потреба бебето од едно на друго место, ем е безбедно, ем практично. После година дена си купуваш регуларно седиште за во кола и тоа е тоа. ПС За среќа, успеавме да ги замениме глупавите корпи за пар ќебенца, така што не ни беше трошок плус