RE: РР дневна соба (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

AnnaMolly RR -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 16:13:06)

За ориз ако треба и до Австралија ќе дојдам. Мислам дека секој ден да има ориз за ручек, нема да ми досади!

kikicka -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 16:31:08)

Иканаа дај бе бројче од тебе да си имама за вакви случаеви ако ми треба [sm=smiley36.gif] некој да отерам у пм ,тебе веќе ти тргнало [sm=smiley36.gif] се зезам малку ,ама стварно па да тикажам и мене ме нервираат такви што се умислуваат дека можат да манипулираат донеси ги тие документи не овие па псоле зошто не си ги донела тие кој вака ти кажа . Мене денес на пасошка еден ми вика зошто си вадела полномошно за детето кога пасошот ти е сменет ? а пред тоа не саакаа без полномошно да ме пуштат ама мепуштија и убаво ми кажаа без разлика ако патува мајката самасо дете без м.обавезно полномошно имало мајки што бегале со деца бла бла а овој денес лееее пуфло едне ради него ќе закаснев последна се качив .

Ikana -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 16:58:51)

Kikicka nema koj da misli izgleda, namesto da stavat edna lista na net kako sto e segde u svet i da ti navedat se po red, ovie nokti turpijaat i jadat tulumbi i kafinja i pushat u kancelarija na pauza......
Tek ako treba da patuvam so dete....kojznae sto peripetii kje mi se desat!
Inaku ti samo kazi ako ti prai nekoj problem hihihih[sm=hudicek1.gif]

temjana -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 20:00:35)

охохох Икана како иста мајка да не раѓала[sm=smiley36.gif] Јас редовно се расправам со шалтерски и бирократски глуповштини, пцујам, викам ама дур не си го кажам своето не отстапувам[sm=jezicek.gif] Затоа мм оди и ми завршува работа јас само потпис ставам доколку треба[sm=smiley36.gif]

Ikana -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 20:55:50)

Hahahah i jas zatoa go prakjam mm, za da nema sceni, ama na kraj i po telefon gi podbrav! A sto e najtragicno, i jas imam status na drzaven sluzbenik, a posle mi tekna i taa taktika utre ke im ja primenam, derman nema da vidat od mene sega. Jas si rabotam honorarno za Naroden pravobranitel, super si stojam so lugjeto tamu, bas kje gi pobaram na telefon da mi kazat sto i kako, mada znam deka sum u pravo poso i vencanica im odnesov na uvid da imaat, bas posto licnata karta mi e so mominskoto prezime...
Tuku se iznajadov jas pukanki, denes skroben den pa butaj pcenki i brokuli [sm=smiley36.gif]

Mammi -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 21:10:13)

Поздрави[sm=bravo.gif] и овации до храбрата рингерајка Икана. И ти како мене си била, само што јас им седам и не им се тргам и им досадувам дури да си го добијам оној одговор или она што ми треба т.е следува. И верувајте и во странство е како во Мк само што на поцивилизиран начин ќе те вртат во круг, закони нонстоп менување абе главата да ти прсне. Сега треба на контрола да одиме утре со мм и поим немам ни како ни што ќе ми прават. Една колешка ми спомна во првите прегледи некои тестови за дијабетес правеле а др што ме очекува абер немам и сум [sm=zmeden2.gif]. Па, совети мамички од Мк и од не Мк. Се надевам возбудава и некои приглупави прашања и огромна радозналост им се простени на новопечените [sm=nosecka.gif] мамички

Ikana -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 21:16:36)

Mammi toj testot za dijabet ne e strasen, ti zemaat krv od prst, pa za saat vreme se vrakjas i pies glikoza rastvor, pa za saat vreme pak ides i ti zemaat krv i uste ednas za saat vreme ides i isto krv ti zemaat. Na kraj kje ti gi kazat rezultatite, dali imas skrien seker ili ne.
Aj so lesno, i da kazes kako si pominala, a ako sakas da procitas povekje, eve ti link:
http://www.ringeraja.mk/forum/re-gestacionen-dijabetes/m_8757/tm.htm

Mammi -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 21:19:25)

Фала мн Икана. Чекајте ме утре за новости и стискајте ми палци

bombica -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 22:47:14)

Мамички од Скопје ќе ве молам за информација. Дали Авицена имаат лабараторија во близина на клиника и каде поточо.Гледам на нивниот сајт локација качанички пат а ми рекоа дека имало сеуште и кај клиника[sm=zmeden.gif] И уште нешто...до колку саат зимаат брис од грло и нос?

Andriance -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 23:58:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Мамички од Скопје ќе ве молам за информација. Дали Авицена имаат лабараторија во близина на клиника и каде поточо.Гледам на нивниот сајт локација качанички пат а ми рекоа дека имало сеуште и кај клиника[sm=zmeden.gif] И уште нешто...до колку саат зимаат брис од грло и нос?

Of course deka imaat...ama kako ds ti objasnam..koga ides od centra orema vodnjanska.,..vrtis desno kako da sakas da ides nakaj zavod za vrabotuvanje..i odma na prvata levo...do kraj...i pred tebe e AVICENA ...me razdra??? a do kolku saat poima nemam ..rabotat do 19h

Andriance -> RE: РР дневна соба (1.3.2012 23:59:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Mammi toj testot za dijabet ne e strasen, ti zemaat krv od prst, pa za saat vreme se vrakjas i pies glikoza rastvor, pa za saat vreme pak ides i ti zemaat krv i uste ednas za saat vreme ides i isto krv ti zemaat. Na kraj kje ti gi kazat rezultatite, dali imas skrien seker ili ne.
Aj so lesno, i da kazes kako si pominala, a ako sakas da procitas povekje, eve ti link:
http://www.ringeraja.mk/forum/re-gestacionen-dijabetes/m_8757/tm.htm

od prst??? ne be srce...od vena ima da te izbockaat tri pati..barem kaj mene bese taka

bombica -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 7:52:24)

Фала Андрианче[sm=smiley31.gif]Знам каде е Завод за вработување па ваљда ќе се снајдам[sm=smiley36.gif]

Tanjat7880 -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 8:40:07)

[image]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264061_1634165353663_1822587951_1049848_6816492_n.jpg[/image]
Pa devojki dobro utro,eve za site onie koj ke letuvaat vo GR a i za site onie koi nema toa da go pravat nudam FRAPPE,ako?

Mihaela 2010 -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 8:45:03)

Dobro utro i od mene sreken denov na site.petocki,me raduva toa sto doagja vikend a uste povekje sto ke bide soncevo pa ke setame malku.Tanjat7880 frappeto ti e prekrasno..

Luci -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 8:50:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

[image]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264061_1634165353663_1822587951_1049848_6816492_n.jpg[/image]
Pa devojki dobro utro,eve za site onie koj ke letuvaat vo GR a i za site onie koi nema toa da go pravat nudam FRAPPE,ako?

Ако ако, бива и фрапе за отварање очи[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Felly RR -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 8:52:15)

Fрапето да, ама ружава уште поубав шмек му дава.

Annet -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 8:59:56)

Dobroo utrooooo kako si nanavte,ubavko?;-))mmmm ajde da se spremime za vikendov za toplovo sto se ocekuva,osven ako ne ja utnat prognozata hahaha;-)) zeni pa veke navistina od 4 zida mi e dosta;-)))
inaku mn ubavo frape uf uf meraci,eve si pijam jas kafence a I si igra uziva si gleda crtan,inaku miki maus napamet go znam D:
imajte si ubav vikend :)

arh_diz -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 9:13:14)

Jas ke si zemam frape ako ima uste i odam do rabota so M

mama toci -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 9:21:05)

Dobro utro i od mene,zeni imajte ubav vikend...Jas utre cel den vo Kozle,doktorkata mi e dezurna pa ke ja nosam M na svoja raka,neznam dal ke me primi.Od ova alergijava znaci glava ne krenav,non stop i e noseto rasteceno,oci i solzat,kasla,aman veke

Beatris -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 9:34:32)

Одлично ќе легне фрапево. Како е тмурно надвор, малце за расонување. Јас па видов сонце сабајле и одма почнав да планирам кај да се плеснам на кафе на пауза и види сега.... [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley21.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley21.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley21.gif[/image]

Mammi -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 9:51:53)

Ајде поздрави рингерајки. Бев денес на првата контрола-која контрола кои бакрачи. Само ми рекоа со среќа, тогаш и тогаш би требало да се породиш, еве книга за да си се информираш, во 9 недела за ден и пол си , со убаво со лесно за месец и нешто ќе си дојдиш пак, со примерок од урина. Не знам што да мислам. А странство си викаш, демек поинаку. Ич. До последно ќе те тегнат. Вие рингерајки каков ви беше првиот преглед? И на здравје фрапето,иско мн не ми е препорачливо да го пијам, е море баш ќе си се напијам кога душа сака не можеш против[sm=smiley36.gif]

dostickage -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 9:59:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama toci

Dobro utro i od mene,zeni imajte ubav vikend...Jas utre cel den vo Kozle,doktorkata mi e dezurna pa ke ja nosam M na svoja raka,neznam dal ke me primi.Od ova alergijava znaci glava ne krenav,non stop i e noseto rasteceno,oci i solzat,kasla,aman veke

Kje te primi , i jas taka sin mi na poslednata kontrola go odnesov na svoja raka popladne u 6.Osven so ni rece nemojte po ladnovo niso dr ne ni rece [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jas si otidov so krvna slika prethodno napravena u Sistina za da izbegnam da me vrati po krvna slika.
Moj sovet e da ja odneses malata da ja bocnat od prste pred da odis , za 10 minuti imas gotovi rezultati.

mama toci -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 10:09:55)

Dostickage,ti blagodagam mnogu za ova so krvnava slika,ke i napravam popladne obavezno

kikicka -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 10:55:23)

Мамиии и мене нешто сл прегледо ми беше ништо посебно не кажаа а во мк бев на преглед ,така јас доаѓање дома и квакнување на нет и информирање за се [sm=smiley36.gif].Добро утро и од нас јас пернав фрапе уште сабајле Л.кашла цела вечер и кенка и денес ќе барам чаре за тоа цефалексинот не погама блгмчиња има и голта само бисолвон незнамдали има овде ама ако има и зимам ако не ке видеме докторката што ке каже. ајд КИСС [sm=smiley36.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mammi

Ајде поздрави рингерајки. Бев денес на првата контрола-која контрола кои бакрачи. Само ми рекоа со среќа, тогаш и тогаш би требало да се породиш, еве книга за да си се информираш, во 9 недела за ден и пол си , со убаво со лесно за месец и нешто ќе си дојдиш пак, со примерок од урина. Не знам што да мислам. А странство си викаш, демек поинаку. Ич. До последно ќе те тегнат. Вие рингерајки каков ви беше првиот преглед? И на здравје фрапето,иско мн не ми е препорачливо да го пијам, е море баш ќе си се напијам кога душа сака не можеш против[sm=smiley36.gif]

vezilka RR -> RE: РР дневна соба (2.3.2012 10:58:37)

Ајде добро утро девојки. Хе,хе, Mammi и другарка ми кога беше трудна, во Лондон иначе живее, првите три месеци и рекоа дека нема да ја прегледуваат, демек само и констатираа, да бремена си и дојди по третиот месец. Таа се упрпа и си дојде дома, па си седеше три месеци тука.

Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>