Calypso -> RE: Жолт секрет од уво (6.3.2012 12:46:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso Vo spisanieto Moe Bebe citav deka kolku poveke i pocesto se cistat usite kaj malite deca, do tolku poveke sekret ke se laci. Ulogata na toj sekret, t.n usen vosok ili cerumen e zastitna. Inaku, ne se preporacuva precesto cistenje, nitu pak cepkalkite za usi, od prosta pricina sto retko so niv navistina se cisti usniot kanal. So tie cepkalki se zgolemuva moznosta za sozdavanje cepovi i pojava na dopolnitelni problemi poradi tie cepovi. Ova mi go kaza moj dedo, poznat otorinolaringolog vo Ohrid, odamna vo penzija, ama se uste vitalen i dosta informiran vo pogled na novitetite vo medicinata. Da, da, toa e taka, jas imam cesto problemi so usite i mene dr strogo mi zabrani koristenje na cepkalki, bilo kakvi. Zatoa jas samo nadvoresno, toa sto ke iskoci go cistam. Ama toa kraj nema bre... [sm=smiley36.gif] Isto Yummy mammy, i jas imam problem so usite... cel zivot, otkako znam za sebe, i sega uplav imam samo malku da me zaboli... koristam cepkalki, ama samo nadvoresno, isto i kaj sin mi... vnatre vo kanalot ne gi stavam... em mi e sube, da ne se pomrdne slucajno, pa mal e, em poradi toa sto mi e kazano...
|
|
|
|