RE: Електричен бокал (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Техника

Порака

bucko mal -> RE: Електричен бокал (10.10.2013 6:25:14)

Imam elek.bokal I epten mi vrshi rabota.Go koristam za kafe,caj,za bebushov mu prevrivav voda vo nego.Koga gotvam isto taka go koristam ako mi treba vrela voda.Sekojdnevno go imam vo upotreba.

Bethany -> RE: Електричен бокал (10.10.2013 9:39:17)

И јас го користам ептен многу, за кафе, за чај, кога ми треба за јадење жешка вода итн.
Многу ми е практичен за се нешто, од време на време ставам една кесичка лимонтус со вода, превријам и чист ко солза [sm=smiley36.gif]

vezilka RR -> RE: Електричен бокал (10.10.2013 11:13:27)

Јас го чистам со оцет. Ставам од вечер малку оцет, да отстои цела вечер и сабајле го мијам. Свети како нов.

Bethany -> RE: Електричен бокал (10.10.2013 13:07:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Јас го чистам со оцет. Ставам од вечер малку оцет, да отстои цела вечер и сабајле го мијам. Свети како нов.

Е па гледаш може и со тоа некогаш да пробам, ова дека ептен само се мие, нема потреба од раце квасење, инстант, ама кога се случи да немам дома кесичка лимонтус, може и овака да пробам [sm=smiley20.gif]

Felly RR -> RE: Електричен бокал (10.10.2013 14:05:51)

Јас одамна не сум го извадила бокалот, дека многу брзо се насобира бигор, и не го користиме често. И јас ставав оцет, а може и вака со лимонтос да пробам. Фала на споделениот совет Бетани!!!

Snowhite RR -> RE: Електричен бокал (12.10.2013 1:07:42)

Е баш денеска сакав да си купам бокал од Техномаркет ама многу ми беа скапи, само еден имаше поефтин ама немаше филтер, моментално немаче од другите и ништо не купив, друг пат

deluxe -> RE: Електричен бокал (12.10.2013 6:59:13)

Многу практична работа,за жал веќе ја немам ,се расипа[sm=smiley13.gif]
Имав од Вицко ,и тоа беше стварно брз и голем.Но неквалитетен се погоди,изгледа тоа фабричка маана му е на тие бокали се расипуваат во копчето кај сто се поврзува со електричниот дел

Hunny -> RE: Електричен бокал (12.10.2013 7:44:13)

За чистење на бокалите има во Кам едни кесички за бигор.Убаво чистат.

niki -> RE: Електричен бокал (12.10.2013 19:57:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Е па гледаш може и со тоа некогаш да пробам, ова дека ептен само се мие, нема потреба од раце квасење, инстант, ама кога се случи да немам дома кесичка лимонтус, може и овака да пробам [sm=smiley20.gif]

i so ocet nema pipkanje, se stava malku ocet i voda do minimum, se pusta da se zagree, potoa se mucka i se istura i se plakne, race ne se ni nakvasuvaat, od bigor ni traga ni glas, potroseno vreme 5 minuti
vo nedostatok na limontus i ocet i sok od svez limon vrsi rabota ista procedura so zagrevanje

MademoiselleNina -> RE: Електричен бокал (12.10.2013 21:25:18)

Ја еднаш го чистев со пулирапид, и нема да ми текне пак! [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ми требаа едно 2 саати да го исплакнам, и едно 50 л вода и 10 пати го зовривав и ја истурав водата и пак не бев сигурна дека е исплакнат.

После тоа светеше ко нов [sm=smiley1.gif]

Сега го чистам само со лимонтоус и малку вода, а у последно време и тоа не го правам, се насобира толку многу бигор што сам се одлепува од дното како плочка [sm=smiley36.gif] и потоа факајм со рака и го фрлам

bucko mal -> RE: Електричен бокал (29.11.2013 4:27:05)

Mi se rasipa stariot bokal I si kupiv nov.Si ja podnoviv starata kujna[sm=smiley1.gif]
Koga go kupuvav zabelezav I sredstvo za vnatresno cistenje ama ne go kupiv.
Crven zemav,zabegav veke so crvenava boja[sm=jezicek.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/1129/8yt-images.jpg[/img]

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]