mis. -> RE: Пудинг,овошен јогурт (28.9.2009 9:58:26)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kuklicka nie pocnavme od vcera so oosni jogurtcinja. zakon se ИЗВОРНА ПОРАКА: nutelizza ИЗВОРНА ПОРАКА: kuklicka nie pocnavme od vcera so oosni jogurtcinja. zakon se На која возраст сте? ИЗВОРНА ПОРАКА: Twins а на која воздраст за прв пат им дадовте овошен јогурт и пудинг? ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA wins jas prv pat i dadov ovosen jogurt na Monika so 9 meseci,letovo no domasen, t.e. sama i napraviv za da ja osvezam.poradi toa sto site znaeme kolku jogurtot moze da osvezi.Ne sum pobornik za gotovite ovosni jogurcinja poradi toa sto neznam sto sve ima vo niv.Kazuvaat deka pisuva sto sve stavaat, no oni mozat bilo sto da napisat na ambalazata toa neznaci deka se ispravni 100%.Ja sum skeptik po toa prasanje poradi toa sto se imam izgoreno na svoja koza licno ja pogotovo so pominati rokovi, a sekogas gledam i mi se sluci da na ovosniot jogurt da pisuva deka istekuva za 1,5 dena a jas dobiv trovanje vecerta.Taka da izborot e vas.Moeto mislenje e podobro sami doma da napravite ne e tesko niti komplicirano samo da imate zelba.Samo da napomenam nemora da znaaci deka sum vo pravo ova e samo moe mislenje.Bez ljutenje. ИЗВОРНА ПОРАКА: caci20 Petar gi obozava za dorucek, a pocnavme od edna godina. Dobar izvor na kalcium, ako nekoe ne saka mleko.A najubavo e ako jade kiselo mlekce, makar i taka bez ovosje ИЗВОРНА ПОРАКА: anica ние скоро почнавме пред 1 месец кога наполни 6 месеци и по препорака на педијатар (може веќе ќе ви звучам досадно зашто во повеќето постови пишувам по препорака на педијатар, ама така е јас пошто сум млада, 19 години, исклучиво ги следам советите на матичната и поинаку ми е страв да постапам) му давам само домашен пудинг и тоа само од ванила, а овошни јогурти не му давам, зашто мислам дека е точно тоа дека содржат состојки што можат да влијааат негативно на здравјето на децата (да не бидам контрадикторна КОНЗЕРВАНСИ во најмала мера, а се' почести се гласините за состав на КАНЦЕРОГЕНИ МАТЕРИИ), па според тоа може да јадам јас, мм, брат ми... ама на моето дете во никој случај не би му дала во овој период од животот, а кога ќе биде повозрасен можеби.
|
|
|
|