mother 29 -> RE: Млеко со флуор (29.9.2009 11:10:24)
|
Битолската млекарница веќе од идниот месец ќе започне со производство на млеко збогатено за флуор. Новиот вид млеко ќе се произведува по иницијатива на Министерството за здравство, а со поддршка на Фондацијата „Боров“ од Англија, како дел од национална програма за орално здравје кај децата.Флуорираното млеко, ќе се дистрибуира во сите детски градинки во земјата. Целта на овој проект е видливо намалување на кариесот кај децата, зашто епидемиолошките податоци покажуваат дека кај нас децата имаат и по седум расипани заби во устата. Мегу др. им се дава информативен лист на кој секој родител доколку е согласен треба да се потпишуве и со самит потпис одобрува неговото дете да го пие тоа млеко...а при тоа со истиот потпис и одобрува да се врши и испитување на мокрача на детето по извесен период се со цел да се види како млекото делува врз детето...воспитувачот има за задача да води дневник и да запишува кое дете колку млеко испило во текот на секој денот... Мене ме интересира ако ова млеко е толку добро зошто бараат да се потпишеме,и зошто бараат да извршат испитувања на мокрачата, зошто го нема во продажба....мн чудно.... Сето ова ме натера да отворам на интернет и да побарам што има за флор...нема да ви се верува -Флуорот е отров кој спречува кариес, а патем ги убива луѓето. -флуорот е најсмртоносниот отров познат на човештвото. -флуорот е тестиран позитивно како предизвикувач на рак употребен и во најмала концентрација -Повторувани дози на многу мали количини на флуорид после некое време го намалуваат отпорот за доминација со бавно труење и анестезирање на овој дел од мозокот. Човекот го прави подложен на контрола ... . Секој кој ќе пие флуор една година или повеќе, никогаш повеќе нема да биде истиот, ни ментално ни физички инаку оваа е целосната страна а има и др. http://www.eden.com.mk/health/140-fluor.html На некоја др страна беше нагласено и тоа дека вакви експерименти се прават во сиромашни земји какоКина, Бугарија,Албанија, Македонија....а додека во Велика Британија, Германија и ред др е забрането. Разбирам за деца кој имаат потреби од флор и да оправдано е да примаат флор било преку млеко било преку таблети(кој треба да ги препише доктор а не родителот на своја рака да му ги дава).
|
|
|
|