mamicka77 -> RE: РР тераса (18.4.2012 15:41:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Добро утро! Денес имаме убав сончев ден. Само малце потопло да беше. Ние сабајле се успавме за во градинка, се разбудивме сите во 8,10, па брзо брзо спремање и стигнавме на време за доручек. Јас сега одам во завод да се пријавам, се припремам за гужвите таму и се надевам дека нема уште долго да бидам невработена. Јас имам забрана 1 година да се пријавам [sm=smiley36.gif] И тоа имав претходно исто така 1 година, па се пријавив откако ми истече забраната и после наредниот пат коа требаше, пак изветреав. Таа тетката на шалтер ми вика, како така заборавате, а јас и викам па чоек ќе забораи дека воопшто постоите а не да заборави да се пријави. И таа се изнасмеа, и ми акна печатче на тоа книжулето и така, јас немам право да ми најдат работа бре. [sm=jezicek.gif] Абе не знам што им е со тоа забраните. јес да ако не си прјавен како невработен не можеш да земеш сини картончиња за лечење. Не знам заводот за вработување дали на некој му нашол работа. Мене тоа картончето ми е изгубено...мислите дека ќе ми дадат ново?!?! za rabota tesko da dadat na nekoj davaat samo nepovratni krediti i toa na tie sto se na vladeacka partija[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image],tuka kaj nas se rascepija veke so otvaranje na dukani od nepovraten kredit
|
|
|
|