Yummy Mammy -> RE: РР тераса (4.6.2012 14:36:07)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR Женски, имам едно прашање. Имам трансакциска сметка во Комерцијална, па сакав да прашам дали може да отворам уште една трансакциска во друга банка и дали средствата што ќе ми стигнуваат таму нема да имаат врска едни со други? На таа од Комерцијална сум во минус, па сега кога ќе ми префрлат плата нема да можам ни денар да повлечам. И сакав да отворам нова трансакциска, па таму да ми стигнуваат парите. Има ли ова логика или многу сакам? [sm=smiley36.gif] AnnaMolly, vo sekoja banka mozes da imas transakciska smetka. Ova sto ti go zboris narodski se vika trange-frange [sm=smiley36.gif] Izvadis od ednata stavis na drugata kolku da ja pokries kamatata mesecot, pa posle na prvata si vo minus. Pa izvadis od drugata da ja pokries taa... i se taka... [sm=smiley36.gif] Samo na toj sto ti isplaka plata ne zaboravaj da mu ja dades novata smetka, i oni da ne zaboravat da si ja smenat kaj niv, zasto vo sprotivno po sluzbena dolznost oni od registar dobivaat nekoja smetka. Jas taka 3 godini cekav dividenda od akcii vo komercijalna i se raspravav deka ne sum dobila, za na kraj da mi kazat deka ne sum popolnila formular i oni po sluzbena dolznost dobile nekoja si transakciska smetka sto sami mi ja otvorile, i op si otvoriv i op paricki [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|