mamicki -> RE: Запознавање на нови култури (20.4.2012 15:58:34)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Лично, многу сакам да патувам. Едноставно имам некоја потреба од движење, што ја задоволувам со патување два до три па и повеќе пати во годината. Нови луѓе и култури секогаш се стремам да запознаам, тоа е тоа што ме просветлува, од најблискиот град па натаму. Од соседот до жителот на некое гратче сместено во некоја далечна земја. И не само тоа. Се трудам да ги разберам нивните обичаи, нивните легенди, нивните верувања и нивните односи. Буквално како од Нешнл Џеографикс [sm=smiley36.gif] Јапонците ми се дефинитивно една од омилените култури во Азија, како и Французите во Европа. Грчката митологија ми е премногу фасцинантна и секогаш уживам читајќи ги старите легенди и дела на Хомер, па и холивудските прикази за истите не се лоши[sm=smiley36.gif] Ова како јас да сум го напишала [sm=smiley36.gif] Сакаме да шеткаме и јас и мм но не поради удобност и излежување туку точно за да се сретнеме со нови луѓе и култури. Сите наши годишни одмори се активни никако не подразбираат лежење на плажа. Не знам само летово кој крај да фатиме со [sm=duda.gif], да можеме да го кланкаме и него лево- десно, да не му е прежешко. И морам да кажам- мит е дека патувањата се скапи може човек за пристојни пари, не мн. солени, чудо шетање да отепа.
|
|
|
|