maki1
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Женски да се јавеше еден наспан....ние ако спиевме 1 саат ноќеска, бебето збудале од забите. Се будеше на сред ноќ и рикаше, урлаше, едно време почнав и јас да плачам, па нервози, па ги разбуди сите со плачењето....страшно! Почнувам сериозно да размислувам за жена или свекрва ми да доаѓа да ми помага, моите само ја галат малава, помош никаква, башка и на работа се по цел ден....тешко да си сам родител.....многу тешко..... Башка и додатно се изнервирав што вчера на мм му реков дека не е арна М, и он 4 саати откако разговаравме не најде ни за сходно да пише порака да праша како е....кога сум го подбрала....од мајка до шајка, на 5 минути ѕврцкаше после. Ова дете не го донесов јас сама на светов, му реков, ако треба сама да го гледам, тогаш ќе има само мајка и да си знаеме како стојат работите....хе хе морав малку да го заплашам, нема кај мене мрдање. Ако јас го јадам стапот, тогаш и он ќе го јаде со мене. Башка што уште ме држи лутина од целава работа за визите бидејќи го убедував да прашаме прво за мојата виза, он не, тие се правилата, јас цел живот патувам,......и сега ми вика.....како можеа да ги сменат кога јас сакам да си ја донесам фамилијата....е тоа ти е тоа!!! Значи не можам да се помирам дека треба 6 месеци и јаче да го кркам сама стапот. Извинете морав да си кажам што ми лежи. ikana znam kako tie sovrseno te razbiram ako mozat da ti pomognat i ako SAKAT trazi vednas oti i ti kako mene zivci da ne izgubis jas nemam nikakva pomos a malava ne spie samo kinka i cel den vo race uste samo vo mene vo drug osven majka mi i mm ne saka plaka od nepoznati vo kolicka plaka abe pobudaluvam obavezno 2-3 pati dnevno si plakam za da mi olekne da se smiram oslabnav abe beter od toa sto bev trudna. srcenceto na mama sama si go cuvam sama perenje gotvenje cistenje peglage se pomos edinstveno od mm ama toj e na rabota do 17 30 dodeka dojde dodeka jade odmeore malku 19 casot fati, majka i ode na rabota sekoj den doaga po 1-2 kolku da ja podrze malu da odmoram ne moze cel den da bide kaj mene a ovie na mm gospod ke gi kazni nekoja kletva od mene sigurno nejkam ni da gi vidam ni nisto ni se interesiraat abe za nisto ko niz turski grobista da minat. se cudam samo kako izdrzuvam od kade mi e silata, ama ako bebuskava neka mi porasne ona e najbitna jas ke izdrzam moram nemam drug izbor edinstveno samo mene me ima samo taa da mi e zdrava i ziva ne se zalam veke i da se zalam pred drugi i da kukam i plakam fajde nema vaka koga sum sama si zboram na kereto i si se olesnuvam a taa ocinajta i svetnale i misles gotovo ke mi prezbore i ke me utesi Ако ти се верува, го извикав татко ми од работа, за да можам да се смирам малку. Готово, морам да имам помош, затоа и се преселив тука со моите. Барем 2 саати во денот да имам за себе. Нека помагаат, баба и дедо се, нив им е редот сега ко што мене баба ми ме гледала, а моите бркале работа. Eh Ikana te citam i si vikam ,sto li ke pisuvas koga daj Boze ke se preselite i vie kaj soprugot.na kogo tamu ke ja ostavis M.Jas sum sama nadvor od M i veruvaj ne da e tesko pretesko e.Nit ti se ostava dete na bejbisiterka ,a veruvaj izgor skapo e ,nit ti se dava vo gradinka,i ostanuva sama se da pravis.Uzivaj sega i iskoristi go sekoj moment da bides so tvoite najbliski ,zosto veruvaj ke ti falat mnogu.Svati go ovoj period kako vreme da si se posvetis na tvoite,za posle toa da si bides so mazle i da ne ti nedostasuvaat mnogu.Gud lak so celata procedura i daj Boze poskoro da proscitam deka ste uspeale da otidete.