RE: РР Плажа (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

Pepelaska * -> RE: РР Плажа (5.8.2012 0:08:12)

Денес никој не дошол на плажа, ајде кој е за ноќно капење

penelopa -> RE: РР Плажа (5.8.2012 12:37:30)

Jas da ve pozdravam, vikendov sme vo Maribor malku da smenime plus tuka malku poprijatno e. Dodeka bebčo i tato spijat mama malku na net pa da ne pijam sama icecoffe eve ke podelam so vas [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
[image]http://jura-coffee-machines.co.uk/coffeeblog/wp-content/uploads/2011/10/recipe_sp_creamy_iced_coffee_330.jpg[/image]

Maca25 -> RE: РР Плажа (5.8.2012 19:16:08)

Поздрав девојки!!! Вчера бев на девојачко кај блиска другарка, си поминав лудо и незаборавно. Забавата беше тематска Moulin Rouge, 15 девојки кои сите ја прифатија идејата, а идата невеста појма немаше!! Ја шокиравме ептен!!! Се изнаигравме, се изнавриштевме на танчерот кој ни дојде....лудило!!!

Ikana -> RE: РР Плажа (5.8.2012 20:45:50)

Женски здраво!
Конечно по 4 недели одмор дома сме! Уф СКопје! Иако е пекол пак си го сакам!
Поздрав на сите!

maki1 -> RE: РР Плажа (5.8.2012 22:31:03)

Zdravo i od mene,kako ste setkate site a?Jas sum denovive[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif],se osekam kako balon pred da eksplodira ,se mi smeta ,a mislam i na m deka i prenesuvam,ama toa>Baska na se i T krenavme i eve ja kasla nekolku dena i spienjeto navecer e krs ama se nadevam se ke prijde brzo.Pozdrav do site i ubava rabotna nedela.

kikicka -> RE: РР Плажа (7.8.2012 10:18:56)

Здравоо дундас како сте?јас еве да се пријавам од плажа Л спава па да се посунчам.кисс бидете умни па се гледамее

Yummy Mammy -> RE: РР Плажа (7.8.2012 10:21:19)

Dobro utro!
Se ispovrativte li site od odmori ili uste se tegnete po nekoi plazi? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jas od vcera pocnav na rabota i posle 11 meseci se osekam kako apsolutno nisto da ne se promenilo, ko da ne sum rodila i izrasnala dete... nekako so vtorovo navistina se bilo polesno, detevo samo si raste [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nego mi treba mala konsultacija okolu plakanjeto na zenata sto mi gi cuva decava. Pisav za toa vo temata Bebisiterka. Ve mooooolam otvorete i kazete mi sto mislite, zasto navistina se lomam i ne znam kako da postapam. Fala vi najmnogu.

vanessa30 -> RE: РР Плажа (7.8.2012 12:38:23)

Zdravo, i od mene. Jas na rab, edvaj cekam da otidam na odmor pa da se optegnam na nekoja plaza, aj uste nekoja nedela, koga site ke pocnat vredno da rabotat ja ke si uzivam.
Jammy Mammy mislam deka uste 3 000 MKD ke se dovolni.
Pozz.

arh_diz -> RE: РР Плажа (7.8.2012 12:49:28)

Odanma ne sum bila na plzava se nekako nemam vreme
Se pribravme so sin mi doma sega rabota preku glava

amateuress -> RE: РР Плажа (8.8.2012 11:49:07)

невести, само да ве информирам дека ќе има протести против поскапувањата на струјата, парното итн.
ако некој сака да бара правда, да се приклучи барем со морална поддршка, има и група на фб.

нема кафе сега, скапа е струјата[sm=hudicek1.gif] плус и жешко е. некој ако има плинско нека стави [sm=smiley36.gif]

vanessa30 -> RE: РР Плажа (8.8.2012 12:15:27)

Soncevi kolektori mu e majkata site da si stavime, pa EVN da bankrotira.
Ne strizat ko ovci, prvin novi meraci sto sami si gi bazdarat (kadija de kudi kadija te sudi) i odma smetkite povisloki, cenata na strujata samo raste li raste. Sega uste i eftinava tarifa da ni ja skratat, ova nema kraj, a platite zamrznati, sto ne porasnat i tie pa da mozeme smetki povisoki da plakame. One od regulatorna komisija ic ne im veruvam, garant nekoj procent lapkaat pa im odgovara cena na parno povisoka, cena na struja povisoka,cena na benzin povisoka.
Neka im gi namalat platite be vo toplifikacija, vo EVN, neka si skratat od dividendite, pa ke imaat pari da si pokrijat trosoci, ne samo udri po narodot.

Gardenia -> RE: РР Плажа (8.8.2012 12:42:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

Soncevi kolektori mu e majkata site da si stavime, pa EVN da bankrotira.
Ne strizat ko ovci, prvin novi meraci sto sami si gi bazdarat (kadija de kudi kadija te sudi) i odma smetkite povisloki, cenata na strujata samo raste li raste. Sega uste i eftinava tarifa da ni ja skratat, ova nema kraj, a platite zamrznati, sto ne porasnat i tie pa da mozeme smetki povisoki da plakame. One od regulatorna komisija ic ne im veruvam, garant nekoj procent lapkaat pa im odgovara cena na parno povisoka, cena na struja povisoka,cena na benzin povisoka.
Neka im gi namalat platite be vo toplifikacija, vo EVN, neka si skratat od dividendite, pa ke imaat pari da si pokrijat trosoci, ne samo udri po narodot.

Потполно се согласувам!

Добар ден бе женски,како сте,дишете ли на ова топлото,леле поготово ги жалам овие трудничкиве[sm=smiley1.gif]
Поздрав и имајте убав ден

amateuress -> RE: РР Плажа (8.8.2012 12:57:00)

и јас сум многу за обновливи извори на енергија, колектори итн, ама скапи се за поставување, башка за станбени згради треба согласност од сите станари, значи мишн импосибл[sm=hudicek1.gif]
уште една идеја има, повик до сите граѓани минимално (само фрижидер на пример) да користат струја од 13 до 16 (кога беше ефтината).
скок на потрошувалката од минимална до многу зголемена и на евн ќе им направи проблем. само за ова да успее треба голем дел од домаќинствата да се уклучат. сепак, јас мислам дека вреди да се проба.
да не останеме само на кукање и пцуење колку да се испразниме, па после пак како попчиња да си ги платиме ненормалните сметки (со кредитна картичка).

Ikana -> RE: РР Плажа (9.8.2012 10:53:01)

Дечки, осеќате ли денес некоја промена во организот поради времево? Јас имам ужасни вртоглавици, не знам дали ми е од диетата, бидејќи каснав утринава, или ми е од ненаспаност, ама главата ќе ми пукне!!! Осеќате вие нешто или до мене е....[sm=zmeden.gif]

Luci -> RE: РР Плажа (9.8.2012 10:59:07)

Не да осеќам остајјјјј, ептен ми е мутаво во глава и башка ми се гади[sm=smiley13.gif]

temjana -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:01:47)

Леле Иканке од вчера не можам да се оправам, ми се лоши па осеќам на моменти како нозете ми стануваат тешки и ладна пот ме облива[sm=smiley13.gif] Ми е страв да станам за да не се онесвестам некаде, изгледа од времето е. Јас за еден час сум на преглед па ќе му ги споменам и овие работи на докторот иако верувам дека е до времето

Ikana -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:04:37)

Уфффф леле си викам до мене е кој ќе се јавува сега по доктори....Значи и вие ги осеќате....Па нездрава е климава, ништо чудно! Темјанче до кај си ти, како оди, како поминавте на одмор? Гушки до тебе и мешето!!! Луци моја и за тебе гушки!!!

Pepelaska * -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:09:19)

Како сте женски, темјана не е страшно тоа и мене ми се случуваше, многу е тешко да си во последни месеци на ова жешко време, ама издржи уште малку[sm=smiley1.gif].

Јас еве си сварив кафенце, досега низ дома работа, сега ја чекам Анамоли да ми дојде на гости па да се видиме

Yummy Mammy -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:13:19)

Znaci kaj nas doma nesto cudno se slucuva, ne znaev kade da pisam, pa gledam i vie se zalite ovde, pa eve i jas...

Znaci prvo bebeto pred 2-3 dena pocna da ja povraka gustata hrana vednas posle jadenjeto. Bidejki mlekoto ne go povrakase, a i nemase nekoi drugi simptomi si rekovme - ok, mozebi i e toplo, ne i se jade, vaka mlekce i vodicka ja razladuva.
Vcera jas i golemata kerka se isturivme od povrakanje, ona duri se grcese i povrakase penja, vo eden moment duri pomisliv deka sme otrueni so nesto. Zaklucivme deka e od supata so pecurki sto im ja pravev prethodniot den (staviv kremsir koj sto bese podolgo vreme otvoren vo frizider, go iscistiv gorniot sloj i go staviv, ni na kraj pamet da vidam datum ili da go probam pred da go stavam). No, eve mnogu brzo pomina, kerkata od vcera vecerta e kako nova, a jas... pa uste me maci stomakot, no ne e strasno. Ama vcera vecerta nozete epten me bolea, celata muskulatura, koskite, gluzdovite... da ne mozam da zastanam na noze...
Denes eve i mm se zalese na stomak, imase i dijarea, i ne otide na rabota.

E sega site sme vo cudo, zasto nema sansi da e truenje od hrana i site da ne faka razlicen den. Ako e od supata sto ja jadevme zavcera i mm ke legnese uste vcera so nas. Nema sansi da e nekoj stomacen virus zatoa sto toj drzi 2-3-4 dena, nema sansi da pomine za 24 casa. Baska bez nikakvi drugi simptomi...
Pa sega stvano ne znam sto e ova, dali moze od toploto site da povrakame i da imame tecna stolica?! Vo posledno vreme primetiv deka masinata za sadovi nesto ne mi pere ko prethodno, ne plakne ubavo, pa si vikam da ne e detergent nekoj neisplaknat na sadovite, pa koj kako jade se zarazuva... Stvarno ne znam sto e ova...
Nekoe mislenje od iskustvo?

Ikana -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:24:54)

M моја ја фати стомачен вирус пред месец дена, баш ти како што опишуваш, мене само една течна столица и толку, ми помина....Инаку симптомите беа повраќање, немаше дијареа, мала температура до 37.5, и ја држеше 2 дена, еден ден беше супер, и пак ја фати уште два дена после тоа и помина. Цревата многу и кркореа, и и давав чај од нане со кафеав шеќер и јаболко ориз и банана, млеко не и давав ако не сакаше да пие.

Beatris -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:28:03)

Ќерка ми од вчера исто има пролив, еднаш дури и повратила додека ја чувала мајка ми. Врти сучи на саат време ќе тртне, и тоа не толку количински и течно, ама сепак е проливче. Не можам да се изначудам од што е, нити јадела нешто сумљиво или расипано, ништо. Откако стана сабајле пак еднаш се искака, и еве до сега ми викаат добра дека е, не кака, весела е. Што може да е и јас сум у збунка

Yummy Mammy -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:36:35)

Uf, znaci sepak moze da e virus a? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Da ocekuvam i denes ili utre eventualno da se povtori... zasto eve mene uste mi krkorat crevata, kako da imam nekoe vonzemjance vnatre sto kopa tuneli, bas taka gi osekam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ikana -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:46:28)

Тоа е тој вирусот, внук ми заврши на инфузија од дехидрација, гледај да пие многу течности, и чај од нане и лесна храна!!! Поминува за 3 или 4 дена не се секирај, јас мислам сите деца го фатија годинава....

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Ќерка ми од вчера исто има пролив, еднаш дури и повратила додека ја чувала мајка ми. Врти сучи на саат време ќе тртне, и тоа не толку количински и течно, ама сепак е проливче. Не можам да се изначудам од што е, нити јадела нешто сумљиво или расипано, ништо. Откако стана сабајле пак еднаш се искака, и еве до сега ми викаат добра дека е, не кака, весела е. Што може да е и јас сум у збунка

Beatris -> RE: РР Плажа (9.8.2012 11:53:15)

Чудно ми е само како го фати, нити со деца била, евентуално ние ако сме и го пренеле. Чајче од нане не сака да смисли, 2 пати вчера и правев - јок, пие од тој на хипп од коморача. Ќе и давам лесна храна деновиве, банана, ориз, двопек, такви работи, некоја течна палента без ништо, и ќе прогураме некако.

Најжално е што газето и е партал, дури накај дудето и е проширено црвенилото, не дава да ја пипнеш, само ја мијам со туш, ама допирање никако, плаче, вришти

Ikana -> RE: РР Плажа (9.8.2012 12:09:26)

За црвенилото пробај пудра, може да и помогне да не ја боли толку....
Доволно е само некој што имал да ја допрел Беатрисче и толку е...ама поминува не се секирај, само течности и лесна храна, друго нема што...евентуално ако не и престане консултирај се со лекар за некое апченце или нешто.

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>