mamicka77 -> RE: Опрема за новороденче (29.10.2011 19:37:49)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Женски ептен сум хепи денес, го направивме првиот шопинг за[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] ,како луда не знаев што попрво да земам... и сеа ај помогнете ми,немам ориентација колку ми треба[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Значи купивме 4 боди без ракави, 4 боди со кратки и 2-3 со долги ракави, 3 пара шпилхозни, 2 ќебенца (едно потенко и едно подебелко), 1 комплет (таков со капче,ракавички,топлинки,4 мали крпи), 3 лигавчиња, уште 1 пар топлинки,чизми(ептен се слатки) и патичиња, бањарка, 3 пара чорапчиња, пумпица за нос, термометар за вода и за во соба. Планирам уште да купам постелина, уште некој пар ракавички и 2-3 капчиња,вреќичка за спиење,1 крпа-бањарка,ножички на нокти, и се мислам какво топломерче е најдобро,оние како цуцла или тие за во увце и има уште едни долгнавести тие не знам кај се ставаат? Лелеее долго излезе ова,ама надополнете ме ако има нешто што сум испуштила... elenak kolku i da kupuvas se ke ti fale po nesto a stom termin ti e nova god ti trebaat samo na dolgi bodi i od tie kompletite sto se so 5raboti vnatre benka dzivricki rakavickikapce i ligarce i zemi si gi pogolemi bidejki mn brzo omaluvaat po nekoe kompletce kako trenercinja sto se trodelni i najveke pidzmki jas mojata kerka nekade dokaj 18casot ja drzam vo nekoe kompletce kako sto se tie so 5 dela ili tie trodelnite kako trenerki a potoa vo pidzamki ja oblecam i do sabajle do dka da se izbanja si gi nosi a spikozni najveke kupiv a naj ne gi iskoristiv samo lazi para se toa nemoj ni da kupuvas ili ako kupes samo so kopcinja odozgore pa do dole do stapaloto ali zivi i zdravi za drugo ne ni kupuva ne ni koristam spikozni vo pidzamki mi e najvesela koga ja oblecam i naj komotna a i ke ti trebaat za na vakcina po nekoj ubavi alistenca ili koga ke ja izneses na goti ili na prosetka jas mojata si ja doteruvam vo tirolcinja hilankicki fustancinja so hilihopkicki debeli i tka mora da e sredena ne mozes vo spikozni da ja izneses od doma ili vo kompletceto so 5 raboti za kebenca isto ke ti trebaat najmalku dve i uste mnogu raboti sekojdnevno se nesto ke ti fale znam si po mene veke e 2meseca a sekoj dsen se nesto fale i se se kupuva se sme so novcenikot vo rajka i kesenceto
|
|
|
|