Natasa981 -> RE: Сакаме две црти (9.7.2010 19:46:04)
|
decki zdravo na site!jas vo sredata bev na gin. ,onaka pap pregled cisto rutinski,pa mu rekov da proveri dali imam nekoe folikulce(pred ovulacija sum,denes 15dc),zasto eve veke taze se obiduvam da ostanam bremena..a on mi vika abe ne se opteretuvaj so folikuli,matematiki ,presmetki..demek,ke si bide koga ke bide! mi idese da go tresnam:) kako da bidam opustena koga samo na toa mislam a legnam u krevet? i uste mi rece deka do 2 godini ako ne bide da ne se plasam,posle stanuvalo poseriozno, tuka malku me zacudi,jAs mislev 6m-12m obiduvanje e normalno a toj eve mi vika 2 god e voobicaeno vreme..ah da, i sum imala i eden folikul 17,5cm koj za den ipol-dva ke ja dostigne goleminata za ovulacija..pa pak me zacudi koga mi kaza da se prebrojam koj den od ciklusot mi e,ja mu vikam 14 a on vika da ne gresis,plodni denovi bile otprilika do 13-14 den od ciklus,posto kasno izglea mu se vide mojava ovulacija,stoznam..ciklusot mi e 30,31 den. pozdrav zenski pa pisete ako e nekoja vaka slicna so mene ,zaedno da broime, :) sto da pravam,jas sve brojam i presmetuvam:)
|
|
|
|