RE: Сакаме две црти (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Заедничка надеж

Порака

Sajna -> RE: Сакаме две црти (14.9.2010 11:21:45)

IKI ama me utesi sega [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mene pupkive ke mi prsnat od sto me bolat jas si se nadevam pak na bremenost ke vidime zdravje uste nekoj den ke pocekam

iki82 -> RE: Сакаме две црти (14.9.2010 14:16:33)

Sanja izvini, ne mislev vo taa konotacija. Jas od moe iskustvo si kazuvav deka mene do sega negativen test ne me izlazal i na kraj sum si dobivala. A toa sakav da ti kazam deka od dobrestonot moze nekogas da kasni, da ne se sekiras. No mozebi pokasno si zabremenila pa uste e rano da pokaze. Kako sto citam na forumov ima i takvi slucai. Pozdrav i navivam za [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Sajna -> RE: Сакаме две црти (14.9.2010 21:56:05)

Nisto IKI dobiv :(((((([sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] zdravje drugiot mesec

Julie1 -> RE: Сакаме две црти (14.9.2010 22:07:05)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Sajna ке биде следен пат! [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bogdancanka -> RE: Сакаме две црти (14.9.2010 22:07:40)

ајде мила не се секирај ако не биднало овој месец ќе биде наредниот само храбро[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

iki82 -> RE: Сакаме две црти (14.9.2010 23:34:43)

ajde Sanja ke bide , stom ednas si rodila ke bide pak. ama ete tie so pcos mora da se pomacime malku. inaku ti rekov, jas sum mnogu realna za tie raboti, posto znam ako e negativen testot 12 den po ovulacija znaci e nagativen i ke si dobijam. toa e toa :( ajde so nadezi za sledniot mesec :)

Beluvce -> RE: Сакаме две црти (15.9.2010 18:01:19)

Би сакала да слушнам неколку мислења во врска со мојот проблем:
Последно имав циклус од 25 до 30 Август. Околу 5 Септември забележав дека чувствувам болка и зголемени и тврди гради, потоа често одење во WC; а ми се зголеми и апетитот...Веднаш следниот ден направив тест, меѓутоа излезе дека е негативен. Си помислив дека е рано, па почекав да помини уште една недела и во таа недела ги имав истите симптоми и ми се појави уште некоја тапа болка во долниот дел на стомакот како пред да добивам циклус, меѓутоа не тоилку јака. Денес направив повторно тест и повторно е негативен, а симптомите се повторно истите.

Што мислите за мојот проблем, дали е рано или?
Следниот циклус треба да го добијам по правило околу 20, 21 Сепрември, бидејќи досега имам многу редовни циклуси.

Однапред благодарам на секое Ваше мислење.
Поздрав

Модератор: Големите букви значат викање

Idna mamica -> RE: Сакаме две црти (15.9.2010 19:11:04)

Beluvce,плодните денови се од 13-от па до 16-от,зависи како добиваш менструација,дали на 28 или 30 дена,значи во овие денови што почесто односи и обавезно лежење после односот!Тестовите за бременост се прават откако ке ти задоцни циклусот,14 дена после оплодувањето тестот покажува дали дошло до бременост или не а во ретки случаи тестовите не покажуваат точен резултат.Симптомите што ги кажуваш,ме асоцираат дека имаш овулација,значи ослободената јајце клетка чека да биде оплодена,тоа е плодниот ден!Или најпамено закажи си преглед на гинеколог!!!

Beluvce -> RE: Сакаме две црти (15.9.2010 20:02:46)

Idna mamica predposlednata menstruacija ja imav na 1 avgust do kaj 4 avgust. a poslednata od 25 do 30 avgust.
odnosi imavme so soprugot kaj 2-3 septemvri jas po nekoi 2-3 dena znaci okolu 5-6 septemvri pocuvstvuvav bolni i tvrdi gradi i ne pijav dnevno mnogu tecnosti, a obavezno odev vo WC nasabalje kaj 3-4 saat.obicno za vreme na ovulacija sum osteila samo mala bolka vo janicite ama ne stalno, no nikogas bolka na gradite. gradite mi se cuvstvitelni samo 3-4 dena pred menstruacija.
znaci ova ne ni bese obid za bebe dosega ne sme se obiduvale dam ostanam bremena...sakame uste malku da prosetame..megutoa ako dojdi neocekuvano bi bilo super iznenaduvanje
pozdrav4e

suzeto -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 0:53:35)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beluvce

Idna mamica predposlednata menstruacija ja imav na 1 avgust do kaj 4 avgust. a poslednata od 25 do 30 avgust.
odnosi imavme so soprugot kaj 2-3 septemvri jas po nekoi 2-3 dena znaci okolu 5-6 septemvri pocuvstvuvav bolni i tvrdi gradi i ne pijav dnevno mnogu tecnosti, a obavezno odev vo WC nasabalje kaj 3-4 saat.obicno za vreme na ovulacija sum osteila samo mala bolka vo janicite ama ne stalno, no nikogas bolka na gradite. gradite mi se cuvstvitelni samo 3-4 dena pred menstruacija.
znaci ova ne ni bese obid za bebe dosega ne sme se obiduvale dam ostanam bremena...sakame uste malku da prosetame..megutoa ako dojdi neocekuvano bi bilo super iznenaduvanje
pozdrav4e

znaci na 10 den oseti bolki toa moze da e ovulacija a koga bi imalo bremenost e mnogu rano za da osetis nesto

Sajna -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 10:29:01)

Ja spak so slicno prasanje..pak pocnav od denes da pijam klomifen...dali na nekogo voopsto mu uspea da ostane bremena so klomifen??? i dali e vo red, bidejki neznam koga mi se plodni denovi bidejki nemam redoven ciklus ponekogas i si\o meseci, dali e ok da imam odnosi na sekoj dva dena, dali taka bi se opfatle plodnite denovi???

Beluvce -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 11:26:11)

Suzeto Fala za mislenjeto...mozebi e ovulacija a mene me zbuni oti dosega nikogas ne me bolele gradi za vreme na ovulacija....kako i da e ke pocekam ako posle 21 septemvri mi kasni pa ke napravam test.
Sanja pozdrav gledam deka si online ama za zal jas ne mozam da ti pomognam za tojot problem t.e prasanje...zosto nikogas ne sum gi koristela tie tableti.
sepak poz

anebebe -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 17:44:19)

nisto moi RR bev na gin vcera i mi rece deka nema bremenost [sm=smiley19.gif] napravivme i test na krv i tamu bese negativno ,gin mi receda pocekam 10 den i povtorno da pojdam pa ponatamu ste ke bide i kako i so koja terapija ke se prodolzi ke vidime .Pozdravce [sm=smiley1.gif]

Beluvce -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 17:52:01)

zdravo anebebe ne se razocaruvaj mozebi e uste rano da pokazi...ti drzime sreka.
a ti veke napravi doma test ili direk otide na ginekolog?

anebebe -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 17:55:23)

Ti blgodaram Beluvce ,napraviv i doma i toj izleze negativen i ztaoa aj na gin ama i tamu isto (ovie domasnive se nadevaat na pozitivno ili ne sakaat da pokazat slabost pred mene neznam) [sm=zmeden.gif]

Beluvce -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 17:59:53)

pa ne se sekiraj...jas pravev dva testa poslednive 10 dena i negativni a imam nekoi simptomi iako so maz mi ne odevme na toa de zabremenam...ama ako izlezi super bi bilo
zatoa ne se razocaruvaj ke dojdi koga najmalku ke ocekuvas....a mozebi si bremena ama e rano da se vidi pocekaj uste malku makr sto znam deka cekanjeto "ubiva" no i da ne si bremena ke bidi naredniot mesec....jas do sega ne razmisluvav tolku da ostanam bremena bar uste edna god nopred nekolku dena slucajno se zacleniv na forumov i citav dosta raboti tuka pa dobiv zelaba od sledniot mesec da porabotam na slucajot bebe inaku vo brak sum edna god i imam 26god.pa ako ne bidi ovoj mesec ke probame i dvete sledniot mesec da ostaneme [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
ne se predavaj so tebe sum

anebebe -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 18:14:01)

Ti blagodaram i ne se predavam sekako inaku i jas sum so tebe sto velis ako ne ovoj pa naredniot koga e receno ke bide i toa malo[sm=duda.gif] da e vo nas unaku i jas sum 26 god mladi sme, silni sme i ne se otkazuvame od samo eden poraz [sm=smiley20.gif]

Beluvce -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 18:17:21)

jas kolku sto imam citano  najdobri godini da ostanis bremena se od 23 do 28 i deka vo tie godini polesno se ostanuva bremena.... pa seuste sme vo igra [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anebebe -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 18:18:14)

ihihhihihhiih [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bravo za nas taka e i jas taka znam

Beluvce -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 18:22:26)

a kolku dolgo se obiduvas da ostanis bremena ?

Natasa981 -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 20:27:41)

Ringerajki ,dali na 27ot den od ciklusot (koj inaku trae 30-31den) e vozmozno test za bremenost da izleze pozitiven? hmm
[sm=smiley2.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley36.gif]

iki82 -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 20:30:20)

da moze Natasa, moze da bide po bleda linijata ama moze

Natasa981 -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 20:38:26)

iki82, znaci ako e pozitiven ke bide i pozitiven na prviot den od docnenje na menstruacija i 4 dena prethodno? a ako e negativen ,kako i da e ke bide negativen i na prviot den od docnenje na menstruacija i 4 dena prethodno?? of lele se zbuniv[sm=zmeden2.gif]

iki82 -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 20:41:53)

taka nekako srcka, barem spored ona sto jas go imam slusano a i od moe iskustvo. Negde od kaj 11 den posle ovulacija moze da pokaza bleda crta za pozitiven test. nekoi vikaat deka duri posle nekolku dena docnenje videle [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], jas ne sum imala takvo iskustvo. 

mama26 -> RE: Сакаме две црти (16.9.2010 20:45:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Ringerajki ,dali na 27ot den od ciklusot (koj inaku trae 30-31den) e vozmozno test za bremenost da izleze pozitiven? hmm
[sm=smiley2.gif] [sm=smiley4.gif] [sm=smiley36.gif]
           nate bremena si sakas da kazes?

Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>