Anonimen -> RE: Сакаме две црти (3.10.2010 12:37:09)
|
Zdravo, Jas sum najverojatno trudna 6 nedela (ova vrz baza na napraven test i posledna menstruacija na 20 avgust). Na ginekolog seuste ne sum bila, nedelava imam pregled pa ke znam pokonkretno sto i kako. Ova mi e vtora bremenost. Osven losenje i osetlivi gradi drugi simptomi nemam. Mozebi ke zvucam cudno, daleku od toa deka ne go sakam ova dete, nema nesto poubavo od dete. No mojot zivot e mojotkompliciran. Moeto semejstvo ne kontaktira so mene pari toa sto ne mozat da go smislat mojot soprug i taka e veke nekolku godini, nisto ne e promeneto. Jas nemam redovna rabota, no jas go obebeduvam moeto semejstvo. Mojot soprug ne raboti.Se e na mene, i pazarenje i dete, i rabota i kuka. Najloso e sto mojata rabota e od doma i moram da ja kombiniram so sekojdnevnite obvrski. Toj ne pokazuva bukvalno nikakva zainteresiranost. Sekoe popladne i navecer dokaj 11-01 e po drugari a nasabajle spie do 12-13. Mnogu cesto razmisluvam da si zaminam no ednostavno ne mozam da go napravam toa, bidejki potoa pak ke imam poinakvi problemi. Ova dete sakav da go rodam mislejki deka mojot zvot ke se sredi, deka toj ke se osvesti i ke pocne da si gi prevzema obvrskite, no vo posledno vreme se plasam dali toa ke e taka. A jas sum veke tolku preoptovarena so se sto moze, sto ne znam iskreno dali ke mozam da se spravam so uste edno dete, i da obezbedam finansii i da se grizam za kukata. Mojata energijae pri kraj, sekoj den go pominuvam vo placenje i pocnuvam da se mrazam sebe si. Mnogu se plasam da ne mi se slci nesto i da go ostavam moeto prvo dete, potrebna sum mu, bidejki e uste malo. Ve molam za pomos i sovet bidejki mislam deka zivotot mi se raspaga.
|
|
|
|