iki82 -> RE: Сакаме две црти (14.1.2011 22:18:42)
|
sharlot zanes i jas sum ist slucaj kako tebe, jas kaj lazarevski odam. mene mi rece deka ke pravime uste dve inseminacii i ako ne biva togas in vitro. mi rece da nemase problemi i soprugot ke te pratev mozebi na laporoskopija, no sega vaka mi vika in vitro bi bila zadnja opcija. se nekako si se nadevam deka nema da stignam do tamu ama ajde :) inaku da vi kazam jas imam pcos i ovoj mesec imav prirodno ovulacija na 20 den od ciklus sto mene mi se slucuva samo so klomifen. sega piev bromergon, lazarevski mi ja zgolemi dozata zosto mi bese pokacen prolktinot i plus si pijam sekoj den caj od ajducka treva , neven i kopriva, vnimavam da ne jadam balgo i jaglehidrati i pocnav pred nekolku dena da zemam i metformin po preporaka na lazarevski. iako ovulacijata mi se sluci pred da pocnam so metforminot. ovoj mesec ovulirav od stranata kaj sto mi e ne bas prooden jajcevodot, no nadezta posledna umira. bitno mi e da mi se sredi ciklusot pa da imam poveke sansi i prirodno da se obiduvam, vo mesecite koga sum na pauza od stimulacii. ve pozdravuvam i so sreka na site
|
|
|
|