*mika* -> RE: Сакаме две црти (11.3.2011 14:18:57)
|
Mila gabi11, zal mi e sto pominuvas niz vakva rabota, te razbiram potpolno, i mene pred 2 meseca istoto mi se sluci. Jas koga gi vidov [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] (iako ednata slaba), dr mi rece stavaj utrogestan ( toa e slicno kako dabrostonot, razlikata bila toa sto utrogestanot jas gi stavav lokalno (vaginalno) i se na prirodna baza) dodeka dabrostonot e sintetski progesteron, i se zimaat oralno. Zatoa jas se odluciv za progesteronot (demek priroden), iako ni on ne mi pomogna bas. I bi ti preporacala sega, da si baras da ti gi proverat hormonite, zasto da se kljukas so hormoni, dokolku tvoite hormoni se vo red. Jas planiram istoto da go napravam sega ( na edna nedela posle ovulacija) da si go proveram progesteronot, za da znam dali da zimam nesto dodatno. Inaku bas sega sum po celi denovi na net, istrazuvam dali moze nekako so hrana da se regulira toj hormon, pa koga ke se iskonsultiram i so ginekologot, ke ti pisam. Ne se sekiraj, se ke bide vo red. pozdravce!
|
|
|
|