Ikana
|
Одговорот мој е подоле. Туку јас знам едно девојче што може како пример да ми послужи во ситуацијава. Значи дете од разведени родители, самохрана мајка ја гледала со некоја мизерна плата. Девојчево оди на факс во СК, во меѓувреме се запишува на некоја програма за размена на студенти, оди во странство, се враќа тука, добива стипендија за мастер, завршува мастер, добива стипендија за докторат и пак оди во странство. Значи како она може да не рашири нозе и да биде успешна?? Ваууу нели?!?! Не бе девојки отвори страна на било кој факултет и има сто понуди за стипендии, само на кој му се учи. Значи девојчево многу добро го познавам, и малтене се знам во животот што и се случувало. Си има долга врска си тера и ич не и е гајле. ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Е ај те молам образложи ми зошто мислиш така, ако не ти е мака. ЕДИТ: Не за мене тоа не е паметна туку подмолна. Секоја мивка може да биде подмолна, како што и секој маж може да вара, поентата е само дали ќе ги фатат. Паметна девојка, ќе си заврши факултет, средно ватевер...ќе си најде дечко што ја обожава и ќе се основаат семејство (опционално) или ќе создаваат за понатаму да имаат удобен живот, а може и да не сака дечко да има, а да напредува во кариера. Кажи ми кој е попаметен...секретарката што го работи шефот или секретарката која постигнува нешто и ја унапредуваат заради нејзината способност, а не ради тоа што раширила нозе и кое е послатко? Во денешно време паметен човек е оној кој ќе основа фамилија, ќе најде добра работа, ќе учи и ќе се бори за да го задржи сето тоа. А мивки што шират нозе колку сакаш има, дал за кола, дал за стан исто ти е тоа. Тука памет многу не игра улога.
< Поракaта ја уредил Ikana -- 12.10.2012 15:23:35 >
(Одговор на членот Ikana)
|