Adrijana
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: blagorodna Adrijana, jas posledniov mesec cesto gi citam tvoite postovi, i navistina si mi primer, za toa deka se ke bide dobro. Mojot soprug pred mesec dena otkri deka ima hronicen hepatit B, pa taka sega sme vo navistina tezok period.Uste traat ispituvanjata, dali mu e aktiven ili pasiven, jas cekam rezultati za da vidam dali sum imuna, ili pak ke treba da se vakciniram....a seto ova se sluci vo period koga sakavme da imame bebence. I sega samo cekame i se nadevame na najdobroto... Ti blagodaram za ubavite zborovi, jas sum optimist i iskreno sekogas se nadevam deka od se ke izleze nesto dobro. Ne grizi se, napravete gi site potrebni ispituvanja, ti moze da se vakciniras, sto znaci ke bides zastitena, pa moze slobodno da si napravite bebence, i bebusot ke go vakciniraat koga ke se rodi ( taa e sega redovna vakcina), i se ke se sredi. Neka vnimava mazot ti na ishranata, da izbegava alkohol, konzervans, gazirani pijaloci, i premnogu zacini. Mislam deka ke bide ok.Jas sum nositel na B hepatit, ili medicinski HbS Ag+, mm nema primeno vakcina, da cuknam vo drvo ne se e razbolel do sega, si imame prekrasna bebuska, i taa e super, iako ne mi dozvolija da ja dojam poradi moznosta da se stvori ranicka na gradata i taa da goltne krv, vo pocetokot se nervirav za toa, ama i toa izleze deka e ok Ne grizete se, veruvajte deka se ke bide kako sto treba, i samo hrabro.