RE: Облекување на бебе во зима (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

Cacko -> RE: Облекување на бебе во зима (5.2.2010 15:30:42)

Elena moja e skletcika na mama,pa celo zimo go projdovme vo bodi so dolgi i hulahopki,bluzice i pantoloncinja,ali pamucni tenkicki,dzemper po potreba ali retko.za nadvor plus skafander,a kapa i sal nikako ili doma ke si ostaneme[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Snowhite RR -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 18:13:46)

Мамички (особено вие кои се породивте зимава),кажете ми како ги облекувате вашите бебуши за спиење. Јас како преку ден така и за спиење, се уште не му облекувам пижамчина, а другата недела ќе прави 3 месеци. Значи му облекувам бенкиче, боди со долги, долу ѕиври и плишани или памучни шпикозни и чорапчина под ѕиврите, но секое сабајле кога го преслекувам е испотен жива вода, па ми е страв така да не ми настини. Инаку температурата преку ден е 20-21 степен, а ноќе 18-20. Ноќе го покривам со едно плишано ќебенце и танко јорганче. Не знам сега дали да му намалам нешто од алиштата или за спиење да му облекувам пижамчина тие се потанки барем. Хелп плис[sm=zmeden.gif]

acka p -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 18:17:24)

moeto jas odkako se rodi za spienje mu oblekuvav pizami i bez corapi so bosi noze a rodeno e vo mart samo odozdole bodi i pizami i tolku

nadica -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 18:22:24)

мила мислам дека му е многу за почеток исфрли 1 прекриваче
а за тоа што се поти можеби е такво детенцето склетчија и надица мене ми се поти ама таква е со тек на време ќе научиш што му е доволно [sm=smiley31.gif]

mother 29 -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 18:24:22)

јас мислам дека многу го облекуваш,затоа ти е испотен и многу го покриваш.Марко кога беше бебе ,јас никогаш не го легнував со ѕивра,само по пижамки.точно дека секое е различно дете,но јас мислам дека машките се поголеми саклетчии и ова според мене е многу.тргни му ја бенкицата, ѕиврите и тенкото јорганче.поголеми се шансите да настине ако е испотен.пробај вечерва ,провери му ги рачињата  на спиење и ке видиш.но,како и да  е ова за мене што го ти облекуваш  и  покриваш е многу(како за ептен кочан зима).

инаку,сега ,ние сега сме по боди на кратки или на рамки и надолу само по тренерчиња/фармерчиња.

Snowhite RR -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 18:30:51)

Јорганчето понекогаш му го тргам, ама кога ќе видам ние со јорган а тоа со танко ќебенце и пак му го ставам, а рачината му се стално ладни

Палешка РР -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 18:38:17)

Јас на Миа и ставам пижами навечер, демек да знае дека е ноќе [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
И полесно е со пижами, пробај така  Snowhite.

mis. -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 18:49:48)

За спиеше доволно ти е боди на долги и шикозни или дводелно комплетче можеш и пиџами и покриено со подебелко ќебенце се зависи од температурата во собата.Гледај по тебе ти како си облеченасо таа разлика за него маааалку повеќе за нијанса дека е многу мало.Сега времето е променливо и треба внимавање наго да не го расоблечеш па да го пресече детето.

Snowhite RR -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 19:14:44)

А долу што и облекуваш Палешка? Еве бидејќи твоето и моето се некаде 1 месец разлика, па да се ориентирам според тебе

Snowhite RR -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 19:17:11)

Еве сега спремам за капење и ги спремив пижамчината да му ги облечам и долу само 1 боди и чорапчина и сега се мислам дали ѕиври да му облечам. Температурата е како што кажав за навечер 19 од прилика

Maca25 -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 19:22:46)

затоа што нема повеќе парно навечер мора да и облечам боди со долги ракави и пижамки и чорапчиња. ја покривам со тенко кебенце.

Весна -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 19:32:19)

Јас Јана уште откако е родена денски ја облакам во боди со долги ракави, ѕиврички, чорапки и најодозгора тренерчиња или шпихозни. Значи два слоја облека, но не дебела. За спиење исто боди со долги ракави, чорапи и пижами, а ја покривам со тенок јорган, со којшто и јас се покривам-таа спие со мене.

Палешка РР -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 22:56:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

А долу што и облекуваш Палешка? Еве бидејќи твоето и моето се некаде 1 месец разлика, па да се ориентирам според тебе

Маичка, боди и пижама..чорапчиња, ѕиври и долна пижама. За покривање плетена пелена и ќебенце во чаршав. А температурата појма немам колку е, не го ни правам термостатот одамна.

Snowhite RR -> RE: Облекување на бебе во зима (23.4.2010 23:00:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Маичка, боди и пижама..чорапчиња, ѕиври и долна пижама. За покривање плетена пелена и ќебенце во чаршав. А температурата појма немам колку е, не го ни правам термостатот одамна.

Епа јас вечерва му облеков боди и пижама и ѕиври и долна пижама, па ќе видиме како ќе биде. Фала ти

Nadezna -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 15:23:49)

Дамјан има месец ипол, за по дома го облекувам во чорапчиња, боди и шпикозни и нон стоп е покриен со подебело кебенце,
Така и спие.
Нам дома обично ни е околу 20-22 степени.
Сакав да ме известите од ваше искуство, дали е тоа облекување доволно, и уште нешто-

Nadezna -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 15:25:02)

Ме интересира каде да најдам боди на раскопчување напред,  зашто Дамјан пишти кога обичното боди му го соблекувам преку глава.

Viktori -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 15:27:30)

надежна доволно е. Супер го облекуваш. Дури и покривањето не мора да е со ептен дебело ќебенце ако е топличко во собата. 20-22 степени е идеална температура. 

Nadezna -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 15:32:11)

Виктори, а знаеш ли каде можам да најдам боди на раскопчување напред? Ми пишти кога му го соблскувам преку глава...
Стружанка, Венице... имате појма каде има?

Pepelaska * -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 15:46:29)

Jas mu oblekuvam bodi corapcinja sega zimava i sivricki i trenercinja ili pantaloncinja i bluzice ama nekako ne sum na cisto kolku da go oblecam za nadvor. Sekogas go stavam vo skafander i mu oblakam po edno plus od doma , i kaj nas 20  do 22 stepeni doma

mila mama -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 16:03:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Дамјан има месец ипол, за по дома го облекувам во чорапчиња, боди и шпикозни и нон стоп е покриен со подебело кебенце,
Така и спие.
Нам дома обично ни е околу 20-22 степени.
Сакав да ме известите од ваше искуство, дали е тоа облекување доволно, и уште нешто-

И јас исто!

Viktori -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 16:03:41)

надежна, јас бодиња не купувам одамна, ама имам стружанка долу, па утре ќе прашам и ќе ти кажам

Nadezna -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 16:31:41)

Vikotri, cekam odgovor :)
Samo vidi dali se raskopcuvaat napred, ako spikozni, za da ne moram da mu ja butam glavata :)
Pozdrav

*miki mami* -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 16:48:39)

Има во стружанка бенкица нагоре а доле боди јас имам купувано преда да ми се роди бебушот му испазарив такви бодиња 3од стружанка навистина се најпрактични за на почеток посебно ако ви е прво и сте неискусни да не беа тие незнам што ке правев колку ми беше страв со главчето[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nadezna -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 16:50:43)

Мики Мами, фала ти најмногу, ке odам да си испазараm од тие, ова другово ке оди во аут :))))

Maca25 -> RE: Облекување на бебе во зима (2.1.2011 16:52:34)

Има во Стружанка сигурно, јас од таму купував за ќерка ми. Се облака како блузиче, напред се врзува (тие врвките многу брзо се кинат само) а долу се закопчува како обично боди. 

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>