Fiao -> RE: Облекување на бебе во зима (15.3.2012 16:53:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet jas sakam da si prasam,eve sega e promenlivo vremevo,sakam da i kupam nekoja jakna,no se dvvoumam dali da e podebela zimska ili obicna fatirana-podvlacena ...zasto naednas ke se stopli ova vremevo????neznam kakva da kupam,vo skafander e veke zesko.se poti........................................ Hmmm nie iame onakov mekan skafander koj ne e premnogu debel, bas e onaka proleten. mislam deka skafanderot e najubava opcija bidejki taka ste sigurni deka deteto nikogas ne e otskrieno. A ako mislite deka nadvor e mnogu toplo, pomalku oblecete go odozdola i ne go pokrivajte so debeli kebinja koga e vo kolicka. Inaku nie po doma iame 22C, koga se banjame pravime 25-27C. Bebe e sekogas po kratki corapcinja, pamucno bodi so dolgi rakavi kako i pamucni ili plisani spilhozni. Navecer ima plus kapce (posle banjanje go stavame, bidejki ima mnogu kosa), greenjeto go namaluvame uste povekje za spienje, a taa si e pokriena so pamucno kebence i odozgora so perjan jorgan. Inaku koga sedi vo relaksator ili vo korpa, sekogas e pokriaena so potenko kebence (izbegavam da ja naoblekuvam bidejki e teska skletcika, pa zatoa e komotno oblecena ama sekogas pokrienka).Isto taka ne sakam da i pravam golema temperaturna razlika od nadvor do doma. Inaku za nadvor, ako odime nekade so kola, samo odozgora i oblekuvam skafander i debelo kapce (skafanderot si ima rakavicki), a koga odime za podolgi prosetki, togas i stavam hulahopki (debelki, zimski), plisani spilhozni ili komplet bodi so pantaloncinja i odozdola si ima normalno pamucno bodi so dolgi rakavi kako za dolna maica. Odozgora normalno, skafanderot i plus zimam podebelo kebence za da ja pokrijam, a nekogas ako e bas poladnicko i ja stavam i vrekickata od kolickata da ne i duva (nekogas koga setame povekje okolu 3 saati na pr.)
|
|
|
|