vezilka RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Ок одлучив вака, ќе купам од тие чоколадните парички, најпрактично ми се виде Вака паники, иди бирај, па не вакви онакви....немам јас нерви за тоа Од свеки маломорген дека ќе добијам, пак не е арна со здравје. Знаев дека цела свадбичка и крштевка на мој грб и на мајка ми ќе падне, ама тоа е се фативме на орото Торта од Канела, свеќите треба кумот да ги купи па да ги однесам јас на декорирање, само ме интересир аматеријалот за врзуаше колку треба да биде долг? Метро ќе заврши работа? ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso Ами зависи што ќе врзува - само рацете или вас двајца ќе ве обвиткува? За рацете помалку, а ако ве обвиткува двајцата, метро малку е... попот нас двајца не обвитка со платното, може три метра имаше, ама не ме држи за збор. Кумот може да си ги купи свеќите украсени готови, и такви има по цвеќарите. А од тоа платното за обвиткување треба да си сошиеш нешто и да го носиш, барем така налага традицијата. Јас, право да кажам, немам поим што да шијам од моето... материјалот е *facepalm* ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Икана јас наместо материјал имав бел убав шал. Знаев дека ако ми земат кумот и старосватицата некој материјал, дека од него никогаш ништо нема да бидне. Затоа им реков да ми земат по еден шал (како марама долга) и завршивме работа. Нас не не обвиткуваа цели, само рацете ни ги врзаа. ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Ок одлучив вака, ќе купам од тие чоколадните парички, најпрактично ми се виде Вака паники, иди бирај, па не вакви онакви....немам јас нерви за тоа Од свеки маломорген дека ќе добијам, пак не е арна со здравје. Знаев дека цела свадбичка и крштевка на мој грб и на мајка ми ќе падне, ама тоа е се фативме на орото Торта од Канела, свеќите треба кумот да ги купи па да ги однесам јас на декорирање, само ме интересир аматеријалот за врзуаше колку треба да биде долг? Метро ќе заврши работа? Da se ufrlam u muabet:))) nas ni gi vrzuvaa raceto vo crkva i toa tri chvora i poveke treba da se napravat zatoa neka si zemat poeke od 1 metro pa posle ti ke gi iskoristis za nesto:)biraj si sama za da si sosies nesto od toa za da ne ti sedat doma jas taka napraviv!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87 МАтеријалот од кумот и старосватицата, се користи за врзување раце на младите во црква, а демек колку чворови ќе врзел попот толку деца ќе имале. Инаку од него треба невестата да си сошие нешто пред да помине една година од венчавката(е сега ретко кој го испочитувал ова) ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana А една завеса да однесам па таман ќе ми се најде за дома?? Леле традицииве оххх боли глава! Фала Ви девојки, значи за секој случај ќе земам подолго парче па некоја завеса може ќе бидне од тоа!
|