Dr.BiljanaSpirkoska -> RE: ПЗУ Др. Ирена Москова одговара на Вашите прашања - бебе (17.10.2013 22:31:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Iva26 Doktorke Vi blagodaram na odgovorot, da se nadopolnam na ona sto me prasavte ima osip pod pampersot no mn malku,samo malku crvenilo,inaku crveni fleki i malku bruncinja se uste mu se javuvaat po teloto i od hipoalergenoto mleko.Mn mi e maka sto go macam,piese hipp combiotik i si napreduvase super,mesecov samo 500 gr se popravi,ako navistina ne e alegrija.Znam deka ne e vo Vasata profesionalna etika tuka da gi pisuvam doktorkite koi go konstatiraa toa mi go buckaa so histamin i se drugo,(plus terapijava bese neka prodolzi so staroto ako e alergija ke mu pomine samo od sebe do godina,a ako ne ima i za toa lekovi)pa da gi komentirame tuka,ama sup epten revoltirana.E sega iamme maka so meseto,pocna da kaka koga zolto koga zeleno(so predhodnoto mleko imase super stolica sekoj den po ednas,i sega kaka ednas dnevno no e so strasen miris i po zelena boja),ima mn grcevi kako na pocetokot koga dojdovme od bolnica,mu davam kapki Sabsimplex.Da mu davam li prollife?Imame 5.300gr so tri meseci i 7 dena,se rodi 2900gr dali e toa dobro?Od drugoto melko(hipp combiotik)ne povrakase,a drugite hipoalergeni melka nejkese ni da gi smisli,imase denovi koga piese edvaj 250gr,zatoa i tolku malku e popraven,sega pie po 100gr prosek 5-6 pati,nz dali e dovolno.Pomalku povraka no nikogas ne zdrignuva i se gleda deka mu e tesko na meseto.Inaku so staroto mleko ke zdrignese i bese spremen i da se trkala i da si igra i vo relaksator bez maka,sega samo mi kenka.Mu gi peram alistata so Nella so edno dozerce kako sto mi kazavte.Sto da prezemam drugo neznam kaj da go odnesam veke.Pozdrav i odnapred Vi blagodaram Pochituvana, Bidejkji spored Vasheto istaknuvanje dobiv vpechatok deka bebcheto e izmacheno so HA mleko ( iako jas ne sum ubedena deka e toa alergija na mleko), osobeno bidejkji alergijata ne prestanala a i so cel da se najde konechno reshenie, jas ne sum za povekje luutanje navamu-natamu, tuku da se reshi situacijata nezavisno od Vashata vozrast,da se napravi RIDA test ,so nekoj od panelite, na primer da zakluchime dali ima ili ne alergija na mleko iako sme sosem mali za toa,no ako e toa neophodno i toa kje se napravi,zashto sepak imuniot sistem ne e zrel,i sozreva do 3-ta godina od zhivotot, smetam deka neophodno e ovde poseta na Klinika za detski bolesti - Oddel pulmologija so alergologija i oddel -imunologija ili do Institutot po belodrobni zaboluvanja kaj decata -Kozle ,kade kje se napravat tie alergoloshki isleduvanja i kje se donese zakluchok , shto i kako ponatamu...Pozz i sekoe dobro ...dodeka da pojdete na pregled, davajte slobodno Prolife po 1/2 suspenzija dnevno,a drugata polovina naredniot den,zashto suspenzijata e stabilna 24 h vo frizhider...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|