Dr.BiljanaSpirkoska -> RE: ПЗУ Др. Ирена Москова одговара на Вашите прашања - бебе (14.12.2013 12:24:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamy * Почитувана докторке Имам едномесечно бебе и сега почна да добива грчеви во стомачето. значи ги собира нозете, се вцрвува цел, прави некои гримаси и заплакува. Ете 2 дена нема спиено повеке од пола саат, а му правам масажа на стомачето, вежби со нозете обавезно ждригнува после цицање. Инаку уште од првиот ден му тече носот и кива многу, сега гледам и знае да се искашла два три пати, температурата му е секогаш во ред 36,5 а инаку на педијатар ми велат дека е сосем здрав. Друга работа е што е многу лаком, цица преку ден на саат ипол, а навечер на 3 саати и за еден месец има напреднато 9 сантими 1,5 кг, знаци сега е 61 сантим и 5 кг. Ме интересира дали може да не се работи за грчеви, туку да е некој вирус или сл или пак е можно грчевите да се поврзани со лакомото цицање и како поефикасно може да се справиме со нив. Ви благодарам, поздрав pochituvana, Najverojatno se grchevi vo prashanje,so ogled na toa deka i Vashiot pedijatar go pregledal i kazhal deka e zdrav,mislam na infekt ( ne grizhete se ,mozhno e kivanje,techenje od nose) no vasheto mleko e toa shto go shtiti bidejkji ima antibakteriski faktor vo sostavot.Okolu grchevite e normalno za vozrasta,bidejkji ne e zrelo crevoto ,nema dovolno lachenje na enzimot laktaza,koja ja ralozhuva laktozata od mlekoto.Najdobro reshenie e naseluvanje na crevoto so bakteriska flora,znachi zete Susp.Pro life ,toa e shishence od koe ednash dnevno kje mu dadete da ispie pola sodrzhina od istoto,a ostanatata polovina kje ja dadete nareden den,.Zemete 4 shishenca koi kje vi posluzhat za 8 dena .Istoto mozhe po izvesno vreme i da se povtori...Pozz i sekoe dobro...Bravo za napreduvanjeto...[sm=bravo.gif]
|
|
|
|