Dr.BiljanaSpirkoska -> RE: ПЗУ Др. Ирена Москова одговара на Вашите прашања - бебе (18.1.2013 0:29:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Happy mummy Pocituvana doktorke, Moeto since e 11 meseci.Uste od malecko na banjanjeto mu pravev masaza na kureto i uspeav da mu go otvoram kolku da izleze glavickata.Vcera koga go vide maticnata,rece deka toa ne e dovolno i mu go otvori skroz,go iscisti i mi rece vednas doma da mu dadam sirup EFERALGAN i da mu stavam oblogi od kantarion.Sinoka imavme teska nok,deteto premnogu mi placese,a deneska treba pak da go nosam da mu go otvorat,Sto mislite vie vo vrska so ova i dali moze da mi preporacate uste nesto za da mu gi olesna m makite? Pozdrav [sm=smiley19.gif] Pochituvana, Ona shto treba da se pravi kaj malo mashko dete e blaga masazhichka posle kapenje...Ne vo tek na kapenje,zaradi koristenje na kupka od koja mozhe da go peche i da plache...I nema potreba od forsirano otvoaranje na istoto zashto mozhe so tek na vrreme da se postigne kompletno otvaranje,,,..Toa treba d amu pretstavuva zadovolstvo na bebcheto no ne i bolki...Sirupot Efferalgan slobodno davajtego zaradi bolkite , kantarion da,zaradi zaceluvanje na kozhichkata koja se odvoila od glavichkata ..No toa nema d atrae dolgo...Kratok period na bolka e vo prashanje..Najdobro reshavanje na phimosis kako shto se vika toa ne otvaranje na kurenceto e da se reshi kaj urolog,zashto istite ne go pravat so silno zategnuvanje na dolu tuku ednostavno so dilatiranje -shirenje na mestoto okolu glavichkata,,,Jas smetam deka treba da go vidi urolog...Bidejkji ne smee otvaranjeto da e eden vid trauma za deteto..Pozz..kje se sredi ....Nema potreba od panika i brzanje okolu toa....[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|