Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Зборувам одлично англиски и шпански, извесно време работев и како преведувач, за српски да не збориме, знам и француски и албански колку да се разберам да не се изгубам и да не останам гладна.
Makedonski i site jazici od poranesnata Jugoslavija,Bugarski,Ruski,Angliski mn malce,Germanski i malce Grcki Go zamoluvam Bocko da mi pise poopsirno kako da prstapam kon staranata kaj sto ucel Germanski
1. MAKEDONSKI 100% 2. HRVATSKI 90% 3. SRPSKI 90% 4. BUGARSKI 88.9% 5.ANGLISKI 50 % 6.ITALIJANSKI 42% 7.SPANSKI (okolu 20% ne e kojznae sto od sapunicite
angliski i italijanski super,si gi zavrsiv site mozni stepeni makedonski i srpski kako majcini perfektno albanski stignav do pola so kursovite,pa prva prilika bi prodolzila spanski kolku za da se razbereme i nasmeeme,sto od spanski serii sto od toa sto se mnogu slicni so italijanskiot so mm se smeeme,on gi vladee tecno francuski i angliski plus zbori grcki i polski i cela evropa nasa e,samo da trgneme da setame
Српски, хрватски-читам, зборувам и разбирам, бугарски-разбирам, со англискиот добро владеам, француски учев малку на факултет-основа, го имам подзаборавено (тука се тефтерите за потсетување ) и грчки учев од разговорник и одев на курс - прв степен (морам да се потсетам, ми избледе). Инаку сакам да учам јазици и било што друго + и секој подолг слободен период го користам за тоа.
Англиски и шпански, тоа ми е работа, преведувач сум од англиски и шпански. Може да се каже дека разбирам 90 % португалски, сум работела и со португалски преводи. Српски, хрватски и бугарски разбирам, ама не се осмелувам да зборувам, воопшто не им ја познавам граматиката и правописот.
zdravo zenski , vo vrska so stranskite jazici da li ima nekoj sto zboruva germanski da mi objasni kako padezite kako : nominativ, dativ akuzativ , genitiv kaj nas se vikaat nikako da ja razberam ovaa gramatika i menuvanjata vo vreminja
makedonski perfekt 100%. Albanski perfekt. srpski bosanski perfket. spanski malce. turski malce. arapski dobro znam. poveke citam i pisuvam dobro. i na kraj romski znam dobro hahahaha. pozdrav do site
Зборувам германски и англиски, е сега српски, хрватски разбирам, можам да зборувам ама не зборувам граматички точно. Во последно време разбирам и бугарски (дека во бугарска фирма работам )