mis.
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka незнам како да ви кажам, еве сега сум 3 ипол месеци после пораѓај но до сега немав никакви болки . еве овие десетина дена како што идам во веце ми се случило само три пати , имам тврда столица ама навистина тврда и голема толку што не сум видела поголема , имам такви болки што ме тераат до лудило а морам да одам како да се порагам да давам напон но верувале или не, немав такав болка тогаш кога се пораѓав а освен големата болка ми протекува и крв по малку , за јадење јадам и чорви и тврдо како и секогаш ме боли до плачеѓе .незнам што да правам да пијам зошто и ја дојам вемолам кажетеми а на лекар не сакам да помислам ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka додека на стол или да легнам немозам од болка како да ме боцка нешто само да одам и тогаш се смирува болката и ке помине ама кога ке ме фати пак ке морам тогаш да одам . сакав да ви кажам дека тврдата столица што ја имам има голем радиус т.с. малце помало од обично цд а долго колку една рака од рамо до прсти ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца леле Ненничка и мене неколку пати ова ми се случи откако се породив сега секое одење во вц ми е со страв. Затоа почнав да избегнувам твдра храна, јадам секој ден супа, манџи обавезно и многу овошје, ама пак еве пред некој ден истото. НЕ знам зошто вака ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka сакав да во кажам да ви се извинам за изразиве ама иако ми беше срам морав да ви кажам тука ја имав и подршката од свекрвами ИЗВОРНА ПОРАКА: mami да ви честитам и на двете- најверојатно се работи за хемороиди...избегнувајте цврста храна, пијте мноооооогу течности, јаболки се препорачливи, по секое одење во вц убаво измијте го тој дел со млака вода и намачкајте дебел слој на јекодерм- јас мачкав и пред да одам во вц за полесно да помине...ве разбирам целосно како ви е, јас со страв одев во вц, ама после една недела ваков третман се среди ИЗВОРНА ПОРАКА: sunchips Probiotici, mnogu jogurt so aktivni bakterii, a od ovosje sum cula deka pomaga kivi, isto i pcenka. Koga e itna rabotata nekoj laksativ. Jas 2 meseca po poroduvanjeto piev omeknuvac na stolica sekoj den, duri ni toa ne pomagase. ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol Mami da ne si greska nesto jekkoderm e za izgorenici ИЗВОРНА ПОРАКА: mami не сум грешка...и не е само за изгореници, јас Лука до 9 месеци го мачкав само со јекодерм на газето бидејќи ми се вцрвува од сите витамински креми, освен онаа на Бекутан, па сега сме на неа. А до 2 месеци го мачкав цел со јекодерм, така ми кажаа од Чаир... а за хемороидите, помага, пробав... ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA nenicka ti sigurno imas hemoroidi koi duri sega se aktivirale.e sega mozes vo apteka da pobaras mast protiv hemoroidi no pobaraj mast i za vnatresno i za nadvoresni hemoroidi. ИЗВОРНА ПОРАКА: anica не сум грешка...и не е само за изгореници, јас Лука до 9 месеци го мачкав само со јекодерм на газето бидејќи ми се вцрвува од сите витамински креми, освен онаа на Бекутан, па сега сме на неа. А до 2 месеци го мачкав цел со јекодерм, така ми кажаа од Чаир... а за хемороидите, помага, пробав... мами ние до 7 месеци користеме јекодерм не само за газето туку за целото тело, после бањање, па преминавме на витаминската крема на Бекутан ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz nemora da znaci deka se hemorodi. Znam deka za tvrda stolica e dobro da se jadat suvi slivi, ili kompot od niv a isto e dobar caj od sena ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz nemora da znaci deka se hemorodi. Znam deka za tvrda stolica e dobro da se jadat suvi slivi, ili kompot od niv a isto e dobar caj od sena потпис... лелел голем проблем си имала,па ти како да се породуваш секој пат кога одиш во вц. јас таков проблем не сум имала..пробај со суви сливи,ке се среди ,ке видиш! ИЗВОРНА ПОРАКА: mami според она што го пишала неничка, дека ја боли кога сака да седне и тече крв, јас мислам дека се работи за хемороиди, најубаво да пробаш ти со средства за омекнување на столицата-суви сливи, компоти и незнам таму што имаше уште, и ако не се среди да одиш на лекар да те видат...а во меѓувреме мачкај јекодерм, не ти штети, може само да ти помогне ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25 Сувите сливи помагаат најдобро кога се вовид на компот. Исто така и компот од кајсии. И многу многу течности - супи, чаеви и сл. И движење, никако подолго седење. ИЗВОРНА ПОРАКА: nenicka фала ви ке ви кажам ако момине
(Одговор на членот Maria)
|