Maca25 -> Плаче кога одам на работа (5.1.2013 16:17:52)
|
Веќе некое време си имаме голема мака дома, посебно откако почнав да работам на ново раб. место. Н. не е размазено дете, изгледа премногу е приврзана за мене и многу и е тешко да се одвои од мене. А оди во градинка од 14 месеци, јас од тогаш и работам, пак не можам да објаснам што се случува во последно време со неа. Секој ден ме моли да престанам да одам на работа, како сака да седи дома со мене, дека не и убаво во градинка, ми вика дека тато може да работи за и за мене. Иако секој ден и објаснувам дека и мама и тато мора да работат, пак плаче и прави сцени кога ќе ме види дека се спремам за на работа. Јас излегувам многу рано, она уште спие и многу често како крадец искачам од дома, а и се спремам, само за да не ме осети. Ако не ме осети дека искачам, кога ќе стане не прави никаков проблем, ама ако се разбуди....драма со плачење и вриштење. Мисли дека ќе ја оставам, дека нема да се вратам - ова она ми го кажува. Пред некој ден и викам да не плаче, дека мама оди на работа за да земе парички за да купиме млекце, сокче....и она душичка ми вика: Мамо, не оди, имам јас многу парички во касичката, со нив ќе купиме се!!! Се соочува ли некој друг со ваков проблем? Како да и објаснам дека секогаш се враќам од работа кај неа?
|
|
|
|