Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Bogdancanka moze da mi kazes koja doza zemase Suprefakt i fostimon? Jas IVF pravam privatni i zaboraviv da prasam kolku ce treba Fostimon da zemam. I zaboraviv isto da prasam IVF vo Sistina pravat so ICSI meoda taka? Koga mi dadoa eden dokument na koj pisuvase sto se dokumenti treba da odnesam pisuvase IVF/ICSI 82 000 vkupno pa ne znam dali dvete se tolku ili samo ednata? Moze da mi kazes ili nekoja od devojkite sto znaat. Odnapred fala treba da znam za da se snajdam so pari
< Поракaта ја уредил cacisk -- 8.2.2013 12:10:23 >
Cacisk duso za suprefakt i fostimon odlucuva lekarot koj po kolku prima,za sekoj pacient e razlicno ako treba da primas ke go prasas lekarot...a IVF so ICSI metoda pravat kaj parovi sto ima potreba eve kako kaj nas zasto spermogramot na mm e mnogu los...i sigurno toa ti e cena za IVF so ICSI metod ali za sigurno ti pak prasaj si...pozz
Devojki jas samo onaka da ve izvestam deka sum ok. Transferot pomina vo najdobar red. Vratija super 2 embrionchinja. I ete ushte si lezam vo bolnica. Ushte malce I si gi nosam doma srckite ve gushkam site I od srce vi blagodaram za podrshkata
Ummu Ajna, jas kolku sto znam vo Remedika na site pravat ICSI metoda. Megjutoa, kaj vas, kako sto imam citano od tvoite postovi, problem e slab spermogram, taka? Ako e taka, togas sigurno ke pravat so ICSI.
Ummu Ajna, jas kolku sto znam vo Remedika na site pravat ICSI metoda. Megjutoa, kaj vas, kako sto imam citano od tvoite postovi, problem e slab spermogram, taka? Ako e taka, togas sigurno ke pravat so ICSI.
ne maz mi ima super spermogram podvizni pogresivni zivi sve e super samo nekoj spermatozoidi mu se ne pravilni ama toa ne e nikako problem rece dr petanovski spermogramot za ivf na mm e mnogu dobar i za prirodno zabremenuvanje mu e super rece samo treba vreme poveke
Devojki jas samo onaka da ve izvestam deka sum ok. Transferot pomina vo najdobar red. Vratija super 2 embrionchinja. I ete ushte si lezam vo bolnica. Ushte malce I si gi nosam doma srckite ve gushkam site I od srce vi blagodaram za podrshkata
bubble super ajde opusteno samo ke si se fatat embrioncinjata kaj mamicka vo meseto ti samo uzivaj i ne mu ja misli mnogu i sve ke si bide vo red . za tebe i pobrzo da si gi vidis
Bubble so sreka bidi opustena ovie 2 nedeli pa 2 emrioncinja da stanat
Vo Remedika i vo Sistina na site im pravat ICSI bez razlika na spermogramot ( mojot maz nema los spermogram a dva pati pravevme ICSI. Osven vo nekoi slucaevi ama retko odat so spontano oploduvanje, Koga go prasav embriologot vo Sistina mi kaza taka a isto taka i Prtanovski koga bev na razgovor prosliot mesec.
Jas koga pavev IVF i dvata pati primav suprefakt vo stomak a potoa muskulno prVo Fostimon pa potoa Merional i standardna terapija za site IVF. Inaku terapijata ja odlucuva doktorot. Inaku 82000 den. za privatno IVF vo Sistina se odnesuva za IVF so odreden broj na lekovi ( toa e se sto opfaka IVF preku fondot) toa znaci samo 30 inekcii ako imate potreba od poveke toa e se plus Zato sekoj plaka razlicno.
Me interesira od sto zavisi kolkava doza na Suprefact ke primas?
Devojki ima nekoja napraveno IVF bez terapija? imate vakvo iskustvo ili pak imate sozananie, vo koj slucaj se pravi ivf-to bez terapija? ili e podobro so terapija....
@ Bubble srcko ajde opusteno i te cekam so najubavi vesti za dve nedeli @ IVF vo Sistina e tocno 82.000 mkd , so toa sto se naplakja 12.000 za anestezijata i za punkcijata i transferot 70.000 i za toa davaat dokument na koj se potpisuvame Pozdrav do site
toa ivf bez terapija se vika: invitro na priroden ciklus bez stimulacija so mnogu mala terapija, i so edna jajce kletka oplodena ne ti preporacuvam ivf bez stimulacija, podobro e ivf so stimulacija i poveke jajce kletki oplodeni pozdrav.
@ Bubble srcko ajde opusteno i te cekam so najubavi vesti za dve nedeli @ IVF vo Sistina e tocno 82.000 mkd , so toa sto se naplakja 12.000 za anestezijata i za punkcijata i transferot 70.000 i za toa davaat dokument na koj se potpisuvame Pozdrav do site
Ema$ dali vo taa suma (82 000) spagja i ICSI metodata, ili se naplaka privatno plus pari? Duri sledniot Petok sum na kontorla pa da znam sto-kako.
< Поракaта ја уредил cacisk -- 8.2.2013 18:12:57 >
Ema$ dali vo taa suma (82 000) spagja i ICSI metodata, ili se naplaka privatno plus pari? Duri sledniot Petok sum na kontorla pa da znam sto-kako.
Znaci vaka....82.000 e se vkupno na privatno ,kako sto napisav 12.000 se za anestezija i 70.000 za in vitro . E sega za pojasno malku...IVF/ICSI ...IVF e koga jk i spermatozoidite sami si se bendisuvaat , a ICSI metod e koga jk se oploduvaat so odbran spermatozoid , odnosno se odbira spermatozoid i se stava vo jk vnatre , so toa se izbegnuva procedurata sami da se odberat i obicno se primenuva koga ima pojava na rezultati od los ili slab spermogram. Da najdam linkce i ke ti pratam. Pozdravce
Ema$ SRCEEEE SIIII Kaj MM spermogramot e astenoteratospermia, se nadevam deka ce bide so ICSI metoda da se odbere najdobriot spermatozoid, i se nadevam deka e vklucena taa metoda vo cenata inaku otidov jas bez pari bankrot ke odam
< Поракaта ја уредил cacisk -- 8.2.2013 18:39:09 >
Ema$ SRCEEEE SIIII Kaj MM spermogramot e astenoteratospermia, se nadevam deka ce bide so ICSI metoda da se odbere najdobriot spermatozoid, i se nadevam deka e vklucena taa metoda vo cenata inaku otidov jas bez pari bankrot ke odam
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 8.2.2013 22:49:23 >
Devojki jas treba od ponedelnik da pocnam so Fostimon bidejki samo sto dobiv i ponedelnik taman ce m bide 3 den od ciklus, sakam da ve prasam vo prosek kolku dena trae stimulacijata so Fostimon? Znam deka e individualno za nekogo treba poveke dena, za nekogo pomalku no otprilika sakam da znam kolku. Jas rabotam vo Tinex pa nema da mozam da zemam slobodni denovi koga sakam, se bockam so Suprefakt na rabota, idese sestra mi taa mi gi stavase inekciite. Zatoa sakam da prasam zosto treba 10 dena od napred da kazeme deka zemame slobdni denovi, a jas imam ostanato samo 5-6 Pozdrav