|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
15.2.2013 18:59:09   
@bebe
skopjance, cestitki i golema radost da ti donese user posted image user posted image user posted image kazi mi dali 2 vaucer lesno se dobiva i jas veke pocnuvam da se spremam...
ummu ajna jas bev kaj tvojot d-r i cestitki za veke pocnatata terapija, ako te interesira prasaj me, iskustvoto mi e taze

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 576
15.2.2013 19:34:12   
bubble
cacisk i skopjanche vi posakuvam uspeshna terapija i mnogu zdravi i zreli jajcekletki...user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 577
15.2.2013 19:43:30   
Lina*
Cacik i Ummu_ajna so lesno da vi odi pocetokot na terapijata,da imate mnogu ubavi i zdravi folikulcina i na kraj da ne izraduvate so user posted image

Skopjance mila cestito dobivanje na vaucerotuser posted image user posted image ajde sega odmori malku pa kako sto velis zdravje boze vo mart so novi sili vo novi pobedi.
Mislam deka vo idnina ke imame mnogu user posted image user posted image pa i da se prafrlime na drugi temi za razgovor,dostae ovdeuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 578
15.2.2013 19:55:03   
taci14
Dragi rr po dolga pauza eve me i mene povtorno.Kako prvo na site sto uspeale da dojdat do sakanite user posted image im posakuvam sreka a na ostanatite pozitivni vibraciiuser posted image .Momentalno sum vo ocekuvanje odgovor od fondot pa ponatamu so vasa podrska se nadevam ke uspeam i jas da ostanamuser posted image .Ova ke mi bide 4ivf i ke go pravam kaj dr Popovic,so zamrznat materijal.Ako ima nekoj iskustvo so zamrznat materijal neka mi gi kaze posto slusnav deka sansite ni bile pomali pa jas pravev i so svez pa ne ni uspea.

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 579
15.2.2013 22:09:22   
Ummu_Ajna
nekoj americki studi velat deka ivf so zamrznata sperma ili zamrznati embrioni se ragaat po zdravi deca i uspesnosta e pogolema, a za kraj jas ke kazam moze mislenje i veruvanje ostavete na gospod on znae naj dobro sto e dobro za nas

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 580
15.2.2013 23:09:29   
bombonce

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kolachence

Bombonce, sto napravi? Dali dozna nesto od Fondot?

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombonce

Ajde Devojki POMOS! Denes dobiv izvestuvanje od fondot za vtoro ivf ,so donorski materijal mi pisuva. Jas ne sakam so donorski materijal kaj nas e oligoastenospermia i nemam podneseno za donorski materijal user posted image Seuste gi nemame iscrpeno moznostite samo edno neuspesno IVF i odma donoruser posted image Dali sega imam pravo da si baram obicno IVF? Dali od komisija imaat taka pravo odma donor?

Od Fondot koga se javiv i prasav mi kazaa deka taka tie mislele deka ke ima pogolem uspeh! Prigovor podnesov pa ke vidime :) Nie sme so oligoastenospermia i ne mi e jasno kako bez nase baranje ni dadoa za donor?Lugje so azospemia odat na ivf! Bevme vo sistina na konsultacii kaj Popovic i toj so embriologot odma pocna za zamrznuvanje na sperma a zosto ne mi e jasno nas ni se isti spermogramite ne e vo opagjanje brojot i podviznosta?SE BIDNA ZA PARI I NIKOJ NISTO NE TE PRASUVA STO SAKAS TI I DALI go mozes ti toa?Inaku toa so donor mm poulave , ne saka ni da cue :(

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 581
15.2.2013 23:23:15   
Melanija RR
taci14 се надевам дека последен пат се пријавуваш тука,а дека после ќе бидеш тука само за подршкаuser posted image
skopjance user posted image за ваучерот
Ummu_Ajna од денес со лесно до user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

30.12 -bubble -почеток со терапија
22.01. -Lina*-почеток со терапија
15.02. -cacisk-почеток со терапија
15.02. -Ummu_Ajna -почеток со терапиј
а

==========================..
5.02. -bubble-пункција
3.02. -Lina* -пункција
8.02. -Lina* -ЕТ
8.02. -bubble -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
17.02. -Lina -тест
19.02. -bubble -тест

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Nivea user posted image firenca didi user posted image skopjance user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image
nadezda user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bombonce)
Непосредна врска до пораките: 582
15.2.2013 23:27:16   
Ummu_Ajna
blagodaram melani:) gospod da ni pomogne i olesni na site, daj boze na kraj sve pozitiv da ni bide
aminn

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 583
16.2.2013 0:09:57   
gina
skopjance cestitki za vaucerotuser posted image user posted image user posted image
ummu-anja so lesno da si pomines ovaj pat so terapijata i da se raduvas nauser posted image user posted image user posted image

i sakav da mi dadete broj od remedika vo pp se mislam da odam na razgovor ama neznam kaj kogo dali kaj petanovski ili kaj hagi lega

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 584
16.2.2013 11:11:35   
taci14
Mila Bombonce neznam zasto od fondot taka vi rekle nie dobivme vaucar 2 pati so dijagnoza oligosperija ama za zal ivf ni bese neuspesno ustvari 3 neuspesni zatoa sto edno pravevme privatno a sega posto rezultatite ni se katastrofa i so konsultacija so dr popovic ke pravime so zamrznati.Od fondot moze ja posocuvaat taa varijanta ili vi rekoa samo so donor a nemoze odobrenie so vasa sperma, stvarno me zacudi!

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 585
16.2.2013 11:43:59   
bubble
lina...kako si? se spremash li za utreshniot goooolem den...koga ke gi vidish user posted image user posted image user posted image user posted image sigurna sum deka utre ke bide golem praznik na forumot...ete jas se nafakjam torta da pecham user posted image user posted image user posted image inache koga sme kaj mene, snoshti me fati takov nekoj strav i SE sobrano od celiov ovoj ciklus za ivf...se iznaplakav user posted image ZA NISHTO user posted image user posted image no denes sum podobra...mi pomina loshoto user posted image user posted image user posted image ufffffff.....user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 586
16.2.2013 12:02:40   
Kolachence
Bombonce i jas naslusnav muabet deka od Fondot posle prv neuspesen obid na IVF so oligoastenospermia ili druga slicna dijagnoza ne oddobruvaat vtor obid osven so materijal od donor. Megjutoa toa spored mene ne e vo soglasnost so pravata na pacientot ili voopsto na gragjaninot. Neli sekoj ima pravo na obid za SVOJ porod?!! I nie sme so slicni rezultati kaj mazot, zatoa te razbiram celosno, a go razbiram i maz ti. Vidi konsultirajte i so pravobranitel, javete se kaj nego vo kanvelarijata, mnogu se ljubezni. Ako ima nacin ke vi pomognat.
Vi posakuvam mnogu uspeh mila.
Bubble ako si se isplakala, sega ti olesnalo. Te gushkam mila. Ostani hrabra kako i do sega.
Lina* ti ja pustam najgolemata sreka.
user posted image

Непосредна врска до пораките: 587
16.2.2013 12:04:41   
Lina*

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubble

lina...kako si? se spremash li za utreshniot goooolem den...koga ke gi vidish user posted image user posted image user posted image user posted image sigurna sum deka utre ke bide golem praznik na forumot...ete jas se nafakjam torta da pecham user posted image user posted image user posted image inache koga sme kaj mene, snoshti me fati takov nekoj strav i SE sobrano od celiov ovoj ciklus za ivf...se iznaplakav user posted image ZA NISHTO user posted image user posted image no denes sum podobra...mi pomina loshoto user posted image user posted image user posted image ufffffff.....user posted image user posted image user posted image

Jas denes sum ni na zemja ni na nebo,pocna da me faka panika,strav,izmesani cuvstva,samo si baram simptomi ama nemozam da si najdam,tuku odvreme na vreme ke gi pofatam gradive,kako da me bolat a ne me bolat i neka pominuva denov oti ke poludamuser posted image user posted image
Takov napad so placki imav koga me fati temperaturata,mislev gotovo e se,i ovaj pat nisto ne napravivme no za sreke kratko me drzese seiznaplakav i si dojdov na sebe.
Mora da uspeemeuser posted image user posted image user posted image i

Непосредна врска до пораките: 588
16.2.2013 13:15:55   
mimi1

Zdravo,
Vcera zaglaviv na rabota, pa bev na rodenden, taka da neuspejav da pisam.
Sega pred malku se vrativ, pa da ve izvestam deka povtorno testot e negativen I ja prekinuvam terapijata, mi kazaa deka bi trebalo da dobijam za den – dva. Veruvajte deka znaev , ednostavno osekav 100% deka ne sum bremena I deka testot ke izleze negative, pa poradi toa I bev podgotvena psihicki ovoj den, taka da veke ne mi e tolku tesko I voopsto ne zaplakav sto e mnogu cudno za mene, bidejki vo princip sum mnogu emotivna i golema placka. Znam deka ponekogas e podobro vaka uste na pocetokot da doznaes deka IFV e neuspesno , otkolku da ostanes pa nedaj boze da dozivees spontan, veruvajte toa go osetiv na svoja koza pred edna godina, bolno iskustvo koe posakuvam na nikogo da ne mu se sluci.
Nema otkazuvanjeuser posted image , prodolzuvame ponatamu vo borbata za bebenceuser posted image ,. Sega nekolku meseci ke se obideme da bideme povredni so mm, pa ako ne uspee odime povtorno na sledno IVF koe sigurno ke bide uspesno, ke mora.
Skopjance ti cestitam za dobieniot vaucer,user posted image user posted image user posted image potrudi se malku poveke , pa mozibi nema ni da ti teba, znaete li kolku ima takvi slucai koga parot se obiduva so godini da dojde do bebence neuspesno I koga ke odlucat da zapocnat process na in vitro ostanuvaat prirodno, ke se opustat I rezultatot e pozitiven. Ti posakuvam sreka.
Cacisk I Ummu-Ajna so sreka so terapijata pa da ne izraduvate vo skoro vreme so pozitiven test i nekolku bebenca.user posted image

-Lina I bubble se blizi denot za test, daj boze da vi bide pozitiven I na dvete pa da napravime edno golemo slavenje za novite bebusi. user posted image user posted image user posted image user posted image Znam kako vi e tie posledni denovi se najteski, zatoa izlezete malku prosetajte i ke vidite deka seta negativna energija ke vi izleze, ne se zatvarajte samo vo cetiri zida. Jas zdravje za slednoto sum resena da lezam samo 3 dena (denot na ET i uste dva dena) i potoa ke se vratan na starite naviki, odenje na rabota i sl, samo bez fizicka aktivnost i ke vnimavam da ne krevam tesko. Vi prakam pozitivni vibracii i nemojte predvreme da pravite testovi.
user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 589
16.2.2013 15:58:35   
Bogdancanka
mimi душо баш ми е жал за негативниот тестuser posted image user posted image user posted image но што е тоа е борбата продолжува,секоја чест за твојата позитивност и храброст верувам дека наредниот пат сигурно ќе си ги дочекаш посакуванитеuser posted image цртки,само главата горе и одиме понатаму сигурно сите ние ќе се радуваме на едно илиuser posted image user posted image бебенца само трпение,кај сите ќе биде МОРа да биде

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот mimi1)
Непосредна врска до пораките: 590
16.2.2013 16:46:52   
bubble
mimi1...posle tvojot post ne mi ostanuva nishto drugo osven da ti kazam deka te gushkam user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 591
16.2.2013 18:39:08   
Ummu_Ajna
da ve prasam nesto jas kupiv dve boci suprafact dali e dovolno ? ili doktorot ke mi dade uste da primam?

Непосредна врска до пораките: 592
16.2.2013 19:09:43   
gina
mimi mnogu mi e zal user posted image user posted image user posted image sledniot pat ce bide

ummu-anja bi trebelo da ti se dovoni zavisi kolku doza primas jas trozam edno celo i ednoto pomalku i od pola poslednive ivf potrosiv tri neceli sisenca za dve ivf

Непосредна врска до пораките: 593
16.2.2013 19:32:55   
Ummu_Ajna
suprafakt primam po 0.4

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 594
16.2.2013 20:04:07   
Bogdancanka
немора да значи дека цело време по толку ќе примаш,на секој преглед докторот ќе ти одреди дали дозата за супрефакт ќе ти се зголемува или намали затоа пред време неможе да израчуваш колку шишенца ќе ти треба,јас потрошив две во едното ми остана само за едно боцкање

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 595
16.2.2013 20:23:00   
cacisk
Jas na pocetokot primav po 0.7,Suprefakt a sega mi go namalija na 0.4

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 596
16.2.2013 21:08:18   
Ummu_Ajna

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Jas na pocetokot primav po 0.7,Suprefakt a sega mi go namalija na 0.4

epa zasto mene mala doza 0.4 ??? ili dobra sum moze pa zatoa?

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 597
16.2.2013 22:19:20   
Kolachence
Mimi1 zal mi e sto e neuspesno, no sum iskreno gorda na tebe na nacinot na koj sto se spravuvas so ova. I mene koga mi bese neuspesno in vitroto nekako znaev deka ke bide negativen testot, pretcuvstvuvav... Toa mi pomogna da ne padnam mnogu psihicki, tuku da najdam sila za ponataka.
Posakuvam da ti se ispolni zelbata za user posted image sto poskoro i site nie od ovoj forum sto poskoro da go osoznaeme toa magicno majcinsko cuvstvo za koe site zboruvaat.
Koga go molam Bog za bebce, ve imam site vas vo mislite.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mimi1)
Непосредна врска до пораките: 598
17.2.2013 10:20:46   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

mimi mnogu mi e zal user posted image user posted image user posted image sledniot pat ce bide

ummu-anja bi trebelo da ti se dovoni zavisi kolku doza primas jas trozam edno celo i ednoto pomalku i od pola poslednive ivf potrosiv tri neceli sisenca za dve ivf

gina...kao toa tri sishenca za 2 ivf... dali ednoto shishence go chuvash za za drugoto ivf? jas mislam deka suprefactot od otvaranje trajnosta mu e 14 dena (2 nedeli) user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 599
17.2.2013 10:30:04   
bubble
a koga sme kaj mene devojki user posted image user posted image vekje nekoe vreme chuvstvuvav simptomi deka ke mi dojdi...ne sakav da bidam pesimist i vednash da krevam paniki no denes...simptomite nekako se povenje i povekje ze zgolemuvaat... user posted image user posted image user posted image terapijata ne ja prekinav se ushte...no vekje ne se nadevam na nishto user posted image samo se prashuvam....kade e problemot....mi rekoa deka jas sum super...ete tiroidnata koja malku beshe pokachena vo ovoj ciklus ja reguliram...beshe so super vrednosti...a tolku se teshev deka predhodnite ivf ne bea uspeshni poradi nea...user posted image user posted image ...i sega shto...se pagja vo voda...neznam vekje shto da mislam...navistina neznam user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?