sandriana RR -> RE: Е - бон тон за интернет со фин тон (16.1.2013 10:18:43)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana RR Мене не ме вади ништо од кожа, фала Богу интернет е и секој може да пишува што сака. Лични навреди на форум ми се како ветер и магла, бидејќи чудно ми е како може да се навредиме од некој што не го познаваме. Секој има право на мислење, па ако тој некој мисли дека јас сум ваква или онаква, негово право, нека си го закачи на ѕид.[sm=jezicek.gif] Интерпункција ми смета кога ептен не можам да прочитам што мисли авторот (поетот), кога наместо поддршка пишуваат со едно д, кога наместо не може, пишуваат споено итн...инаку не очекувам дека сите ќе имаат петка по македонски јазик, тоа била работа на професорката во средно, не моја. За фејсбук: Значи Фејсбук профилот е лична работа, дали некој ќе си лајкнува статуси, ќе постира слики од бебиња или ќе кажува колку е заљубен во новата девојка/дечко, тотално не е моја работа. Секогаш има опција да се тргнат таквите од news feed, да се избришат од пријатели и на крај да се блокираат за да се одморат малку. Мој ѕид, мое право, нели? [sm=smiley36.gif] Така е Икана [sm=smiley1.gif] Само ако сфатив, тука пишуваме за бон-тон, како би требало да биде, што е според бон-тон, а што не...А, секој си има право да пишува што и како сака, впрочем, така е и во реалниот живот - колку луѓе, толку карактери [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|