Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Какво сирење им давате, мислам од која фирма? Јас знам дека можат секакво да јадат имаат една година и еден месец им давав да пробаат од здравје мешаното такво ние јадеме ама какво е најдобро да им давам?
Денешно мени -појадок: варено јајце, абц намаз и краставица -ужина: 100тина мл сок и неколку квики -ручек: малку грав со салата краставица и сирење - ужина: парче чоколадо (не сакаше денес воопшто овошје) - вечера: планирано е печено лепче со кашкавал, и таратор
Naset_o denesno meni: Dorucek - palenta do jogurt (ja obozava) Uzina - edna banana pa grickase biskvita I piese sok od visni domasen 150 ml mleko Rucek - kompir,grasok,morkov I kromidce (vareno) Uzina - ovosna kasicka od 3-4 jagodi,1 praska,lazicka ABC I dve biskviti Vecera - vareno jajce i kiselo mleko 150 ml mleko
< Поракaта ја уредил elenak -- 6.7.2013 23:47:49 >
dorucek: mleko so biskviti uzina:banana,kajsii i ovesni snegulki rucek: kompir,kromid,patlidzan,morkov,tikvica,mod.patlidzan so mevce uzina:pudingce cokoladno & gricki nadvor vecera:palenta so sirenje
Појадок:Овесни снегулки со млеко, мед и банана - млеко - праска и банана со аронија, миксирано Ручек:Риба ослиќ со ориз (тиквичка, морков, крумид, лукче и зачини) - нешто дезертно, пудинг, сладолед, ќе видиме Вечера: Јуфки со сирење и кис. млеко
23 месеци
Едит: многу ми е мака што син ми со јадења не јаде свежи салати, ептеен ретко да изеде нешто патлиџан, или краставичка, ама тоа само кога е специјално расположен Ај ќе дојде белким и тоа еден ден.
< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 2.8.2013 15:02:30 >
Леле Бетани исти сме Патлиџан, кратставица, зелка, чувај Боже. Па и овошјето не го јаде на парченца, се е блендирано. Ако и дадам парче се потресува како најгрдото нешто да го пробала (освен бананата што ја гризе така). А било какво овошје направено во блендер јаде без проблем. Друго се џвака, блендерот само за овошје го користиме, ама тоа е. Барем не одбива скроз.
Да не бидам офтопик - менито денес: Појадок - палента со кисело млеко Ужина - 200 мл цеден сок од портокал, 1-2 бисквити и пола банана Заспа со 100 мл млеко Ручек - варен ослич со зеленчук Ужина или ќе има или ќе нема (зависи кога ќе руча) Вечера - лепче со АБЦ 200 мл млеко пред спиење И многу течности (чај,вода, сок) 19 месеци и некој ден
Денес 8:00 Чоколино 10:00 Пудинг од ванила 13:00 Варено јајце, кисело млеко и леб 14:00 Неколку бисквити џиџи бебе 15:00 Леден чај од брусница за вечера планирам да и дадам палента со павлака или ориз со мевце ќе видам за што ќе пројави желба Инаку имаме 2,5години
Denes: Dorucek - vareno jajce so kiselo mleko i malku sredicka od lepce Uzina - caska puding od vanila i 3-4 mini plazma keksi 200 ml mleko Rucek - varen oriz so kromid,morkov,crn patlidzan i parcence dinstan pileski stek Uzina - banana Vecera - lepce so namaz 200 ml mleko Cel den samo ceden sok od portokal i voda.
19,5 meseci - kje gi pamtam po toa sto pocna da pie voda.Konecno!
Овесни со млеко и банана -овошен јогурт За ручек ќе има пилешко со пире од тиквичка, морков, лукче и гриз -некој дезерт/пудинг ако сака За вечера ќе видиме :)
За 9 дена ќе има 23 месеци
за 20тина дена - 2 години
Да напраам едит за вечерата - детево се утепа лепче јадејки попладнево. Само си бара - сакам лепче. Ќе ме шизне...На крај компензиравме со малку павлака и мешана салата од цвекло и морков.
< Поракaта ја уредил sandriana RR -- 10.8.2013 22:23:42 >
I nie veke tuka da se prijavime Popara lepce so jogurtce Smokva Oriz so morkovcinja, kromidce i magdonos plus patlidzance salata Praska Vecer proicka so sirence, blitva i jogurtce Voda pie cel den vo neograniceni kolicini Poveke ne go koristime blenderot osven za meso, a meki ovosja jademe na parcenca i toa sam so viluvce si gi bocka i si gi nosi vo usta Imame 12 ipol meseci
Нашето мени за денес -појадок: лепче со млечен намаз и краставица, па после мекица и јогурт (по неколку залчиња од сево наброено, освен цела чаша јогурт) -ужина: 1 киндер чоколатце и 3 сливи -ручек: супа, рестован компир и салата од домати и краставици -ужина: уште едно киндер чоколатце -вечера: печено лепче, павлака и маслинки
појадок: овесни со мед, млеко и банана потоа банана и праска и малку грозје ручек: грашок со пилешко па чоколаден пудинг вечера: јуфки со сирење и кисело млеко
23 месеци и некој ден
Денес: Појадок - овесни снегулки со јогурт пудинг од ванила, цела средичка од леб со крем сир Млеко 200 мл Ручек - компир манџа со телешко банана и 200 мл цеден сок од портокал 3-4 пржени компирчиња малку крофна со шеќер (вечера за пример) Млеко 200 мл Разјадено ми е нешто дете деновиве, да не ја урочам, ама ми се чини многу се опуштивме, се почесто забегуваме од здравата исхрана Денес точно 20 месеци
Вчера на мени Доручек бисквити со овесни снегулки и млеко Ужинка пудинг од ванила и сок од рибизла Ручек печена пастрмка и печени компири Вечера Половина кроасан со мармалад и сок од праска 2,5 години