niki -> RE: Чистач на пареа (8.2.2013 22:49:29)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: niki mislam deka imame tema ama ne sum sigurna se cistam, podovi, tepisite si gi osvezuvam, zidovite kaj sto mi se pojavuva vlaga, rernata, rabotnata povrsina vo kujnata i plockite na zidot vo kujna, komplet kupatilo, resetkata od skarata, igracki na kerka mi, dusekot na spalnata od vreme na vreme go pominuvam i prozori imam probano no ne praktikuvam edinstveno nemam probano da gi peglam zavesite[sm=smiley36.gif] A kakvi cistaci imate ? Moze da gi pisete i markite ? Jas sakam da go kupam MOP ama si mislam sto bi cistela so nego??? A pisete na Top Shop parocistacot go imam veke nekolku godini i navistina mnogu sto moze da se iscisti so nego vcera na primer ja cistev kujnata i najnovo go probav na metalnite filteri od aspiratorot, gi svetnav ko novi se sega, ni eden odmastuvac ne bi mozel da gi iscisti vaka, porano koga go nemav nevideno se macev so filterite gi potopuvav vo voda so kup sredstva i se ubivav od trienje i pak neiscisteni ona sto mi e najdobroto so ovaa spravicka e sto cistam a ne upotrebuvam nikakvi hemikalii, ne se trueme veke od isparuvanjata na sredstvata za cistenje ИЗВОРНА ПОРАКА: Bilence2 Jas imam karcher sc3000. Od Grcija go zemav so tax free mi izleze okolu 150 eur. Made in Germany e i e dosta bezbeden. Inaku, koga kupuvav cistac surfav dosta po reviewa na internet i ottamu doznav deka vazno e da se izbere custac so pogolem pritisok na pareata. Znaci ne samo da ispusta parea kako ovie na top shop tuku i da mozes pogolemi necistotii da cistis si mokta na pritisokot. Nekoi cistaci imaat vo tehnickata specifikacija i do koja temperatura e pareata, no nema kaj site podatok. Sepak pritisokot za uredite koi se koristat vo domakinstvoto e solidno da bidat 3-4 bari. Isto i kapacitetot na rezervoarot e vazen, mojot e 1000 ml, i mi stasuva samo kolky podovite da gi iscistam. Ako cistam plus i kujna i kupatilo uste ednas ke go napolnam. isto i kaj mene, no ne mi smeta toa, jas bi sakala da e polesen kolku e tezok tvojot?
|
|
|
|