Calypso -> RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? (5.2.2012 11:22:46)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco Kerka mi samo sto napolni edem mesec, kacila 890gr...Se rodi 4250 52cm i porasnala sega ima 59cm...Mislev ke bide pokrupnicka doktorkata veli deka 5060kg e super ama i koga i rekov deka e placliva i zaradi grcevite cesto ne sakase da cica rece zatoa i ima takov porast znaci trebalo povekje da kacese barem kilo da ne se zamaram,inaku brat i kaci 1300 prviot mesec a bese mnogu miren.. Sinokja i dadov adaptirano mleko na kjerka mi prvpat i vednas ispi 30 ml,znaci nemam dovolno mleko,pedijatarot mi rece koga mislam deka nemam i koga e osobeno placliva da i ponudam mleko a eve i denes ispi celo sise spiese 3 saata sega ubavo mi nadojde mlekoto se nacica i masala mnogu e mirna,cel den samo spie a pelenite utop... Dovolno e 890 g mesecno da kacuva, kilo e premnogu, ne znam koja doktorka ke ti go kaze toa, koga site velat deka optimalno, prosecno pokacuvanje na tezinata kaj doencinja vo prvite tri meseci e od 600 do 800g mesecno. Taka sto, tvoeto malecko e super popraveno za eden mesec, ic da ne se sekiras.
|
|
|
|