Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 15.5.2012 11:16:46
fetusce
Bevme 4 maj na pedijatar. Zvezdan e tezok 6.300 grama, a visok e 63 santimetri. Sega za sega dobro napreduvame. Na dohrana sme pola pola pola ad mleko, i majcino mleko. Aj da go isturkame i ovoj i drugiot mesec popoleka popoleka taka , pa so jadenje na kasicki podrugo ke bide.
< Поракaта ја уредил fetusce -- 15.5.2012 11:18:14 >
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 15.5.2012 12:41:25
ivoni4ka
lele zaboraviv da pisam na 2 maj bevme na vakcina( 3 meseci i 2 nedeli) i ne merea 6150/61 cm, znaci za 2 nedeli ( od prethodnata kontrola kaj maticnata ) kacila 500 g i 1 cm vo dolzina. Utre ke odeme kaj maticnata na kontrola( na 4 meseci i 1 nedela) pa ke pisam pak kolku sme pu pu masala ako vaka rasteme rodilnata tezina (2500 g) ke ja triplirame na 6 meseci
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 15.5.2012 13:40:51
Ikana
Браво Ивоничка, пу машала! Ние кога бевме на вакцина, на точно 5 месеци тежевме 6800 грама и долги бевме 63 цм....нешто дома се меревме ама не сме се измериле ко што треба, ова се точните мерки Ко што ништо не јаде последниов месец и само на спиење се раниме, доволно е и ова што качила малку....
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 10:04:58
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Ова не е точно, дома ја меревме тогаш, на доктор не измерија, на 5 месеци сме 63 цм.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Конечно се измеривме колку сме високи/долги! 63цм на 4 месеци без 4 дена!
bravo i za MArna super se bebuskive samo taka da prodolzat na mene mi e super iako maticnava vka poveke kacuvala odkolku sto treba ( 900 g )e kolku e normalno spored nea a ona sto saka neka zbore nie si terame po nase nekna so edna komsvka praveme mabet i gledam pomegu nejznoto ( 7 meseci) i moevo na neponi 4 meseci nemase nekoja razlika i ja prasva kolku tezi i taa vika 7 kg isto prasuvam kolku ti kacuva mesecno 400-600 g ama matcnata i kazala super e sosem dovolno kacuvalo p.s. kaj ista maticna sme epa jas kako sto se sekavam 20-50 g dnevvno bebinjava kacuvaa normalno e kaj moze po ova 400 g da e normalno abe luda rabota na volku malu kacvane vo k dr d-r odma ad mleko e dade
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 11:28:45
mila28
na 10ti maj go merea, imase 8.200 kg i 68 cm, togas imase tocno 4 ipol meseci, a voopsto ne izgleda buckast ili pak da ima mnogu falticki po racinja, butcinja
< Поракaта ја уредил mila28 -- 16.5.2012 11:33:54 >
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 13:50:28
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28
na 10ti maj go merea, imase 8.200 kg i 68 cm, togas imase tocno 4 ipol meseci, a voopsto ne izgleda buckast ili pak da ima mnogu falticki po racinja, butcinja
more masalaaaa, pa nie na tocno 8m tezime 8420..a dolgi sme duri 71,5
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 13:56:31
Calypso
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka na mene mi e super iako maticnava vka poveke kacuvala odkolku sto treba ( 900 g )e kolku e normalno spored nea a ona sto saka neka zbore nie si terame po nase nekna so edna komsvka praveme mabet i gledam pomegu nejznoto ( 7 meseci) i moevo na neponi 4 meseci nemase nekoja razlika i ja prasva kolku tezi i taa vika 7 kg isto prasuvam kolku ti kacuva mesecno 400-600 g ama matcnata i kazala super e sosem dovolno kacuvalo p.s. kaj ista maticna sme epa jas kako sto se sekavam 20-50 g dnevvno bebinjava kacuvaa normalno e kaj moze po ova 400 g da e normalno abe luda rabota na volku malu kacvane vo k dr d-r odma ad mleko e dade
Ивоничка, 900 гр месечно е многу големо качување на килажа после тримесечна возраст. За првите три месеци е во ред. Ама после веќе е премногу, не е убаво за детето да биде дебело, верувај. Ама ако ти сакаш буцка да имаш, терај си, што да ти речам. Ама барем ти си медицинско лице, ги знаеш тие работи.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 16:14:58
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka na mene mi e super iako maticnava vka poveke kacuvala odkolku sto treba ( 900 g )e kolku e normalno spored nea a ona sto saka neka zbore nie si terame po nase nekna so edna komsvka praveme mabet i gledam pomegu nejznoto ( 7 meseci) i moevo na neponi 4 meseci nemase nekoja razlika i ja prasva kolku tezi i taa vika 7 kg isto prasuvam kolku ti kacuva mesecno 400-600 g ama matcnata i kazala super e sosem dovolno kacuvalo p.s. kaj ista maticna sme epa jas kako sto se sekavam 20-50 g dnevvno bebinjava kacuvaa normalno e kaj moze po ova 400 g da e normalno abe luda rabota na volku malu kacvane vo k dr d-r odma ad mleko e dade
Ивоничка, 900 гр месечно е многу големо качување на килажа после тримесечна возраст. За првите три месеци е во ред. Ама после веќе е премногу, не е убаво за детето да биде дебело, верувај. Ама ако ти сакаш буцка да имаш, терај си, што да ти речам. Ама барем ти си медицинско лице, ги знаеш тие работи.
da gi znam ama nie sme so pomala rodilna tezina 2500 i brzame da gi stasame ( taka pravat do 6 mesecna vozrast) drugite plus sekoj mesec po 5 cm vo dolzina sto sega treba da e 65 cm taka da voopsto ne e debela do sega bevem majcino plus ad mleko od ovoj mesec i so dohrana i mislam deka gi stasavme drugite na 4 mesecna vozrast kolku za sporedba zenata sto rodi vo mene vo bonica bebeto i se rodi so tezina 3400 g a sega na 4 mesecna vozrast samo na majcino mleko e 6500 g. i ne biva nikako da i skratam od mlekoto nitu ad nitu majcino bidejk vaka detevo ne spie a plus gladno nema sansi pie po 400 m majcno mleko dnevno i 400-500 ml ad mleko inaku fala za sovetot znam i ne sakam da imam debelo dete vo nikoj slucaj ama mislam koga celosno ek vovedem nemlecni obroci nema tolku da kacuva na kilaza
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 16:35:57
Calypso
Па и мојов се роди со помала тежина, 2760 г два дена пред термин, па не брзавме никаде и дуплирана родилна тежина имавме на 5 месеци и триплирана на годинка. Точно дека нема да качува толку многу кога ќе почнете со дохрана, ама тогаш ќе биде и поактивна. Еве го мојов 9кг и нешто со 76-77 цм има на 14 месеци и мислам дека му е таман.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 16:57:37
Andriance
I jas se slozuvam so Calypso deka 900g e malku povekje...bez razlika sto se so mala rodilna tezina iako denes se sto e nad 2500 ne se racuna za mala tezina...vie posekako ne moze da se merite so drugite deca...nikakvi sporedbi..sekoe dete si e prikazna za sebe...vie treba da si ja sledite vashata tezina...ako neli izborot e licen
backi
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 22:06:11
ivoni4ka
mamicki bevme na kontrola i sega tezime 6350 g 62 cm na 4 meseci i 1 nedela kolku za sporedba za 1 mesec bez 4 dena od poslednata kontrola sme porasnale 2 cm i 700 g veke 2 nedeli sme na dohrana so cvrsta hrana t.e. probuvame vkusovi
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 16.5.2012 23:32:43
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata
3600 ni e rodilnata
ako ste ja duplirale na 5 meseci kako shto treba znachi ste imale odprilika 7200//znachi 800g za edem mesec osnosno 6-tiot mesec?? obicno 300-500 g se kacuva posle 3 mesec ama ako e se ok...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.5.2012 7:54:54
blond
На 10 месеци и 10 дена го мерив, имаше 9800.Ја дуплиравме на време, но за триплирање тешко, многу е активен, постојано лази, шета, оди придржувајќи се за нешто. Но, се роди 4050, така да до годинката тешко дека ќе ја триплираме родилната тежина. Зарем 12кг не се многу за едногодишно дете ?!?
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.5.2012 15:41:08
dubi_du
Citajki gi postovite pogore malku se zagriziv Moeto bebce na 21 maj ke napolni 4 meseci a sega pred edna nedela tezese 7600gr???Rodeno e so 3100gr znaci sme ja duplirale rodilnata tezina uste na 3 meseci.Inaku se doime i plus go dohranuvam so AD moze vo denot mu se fakaat 300-400ml AD drugoto e doenje.E sega aj kazete kako da namalam so AD na pr da mu isfrlam eden obrok?Sega sum zbuneta i neznam sto da pravam???Sovet nekoj...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.5.2012 16:06:57
*Elena*
ИЗВОРНА ПОРАКА: dubi_du
Citajki gi postovite pogore malku se zagriziv Moeto bebce na 21 maj ke napolni 4 meseci a sega pred edna nedela tezese 7600gr???Rodeno e so 3100gr znaci sme ja duplirale rodilnata tezina uste na 3 meseci.Inaku se doime i plus go dohranuvam so AD moze vo denot mu se fakaat 300-400ml AD drugoto e doenje.E sega aj kazete kako da namalam so AD na pr da mu isfrlam eden obrok?Sega sum zbuneta i neznam sto da pravam???Sovet nekoj...
I nie na 3 meseci ja dupliravme rodilanta tezina, a bevme samo na majcino mleko...sega sme 5 meseci i 8,4 kg...zasto da se zagrizis, malo e, neka raste, nedaj boze za nekoj mesec da se molite za jadenje pa tek togas ke se zagrizuvas...
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.5.2012 16:11:54
dubi_du
Elena vo pravo si, sega ja pregledav kniskata na pogolemiot sin i toj bil isto na kilaza kako malovo sega.Golemiot sin sega ima 5 godini i mozam da kazam deka e prilicno visoko ama ima i mevce na nego,ne deka e debel ama ne e pak ni kako grisinka:))Sega koga ke pocneme so dohrana ke namalat malce potocno ke stanat poaktivni i se ke bide vo red.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 17.5.2012 16:17:07
*Elena*
I jas se iznenadiv za moevo , kako prethodniot mesec imase staveno 500gr, a posledniov 1kg, ama pa se izdolzil i 4 cm. I eve go sega pocnuvame so kasici i sokcinja i mi zabusava...ke vidime kako ke se razviva ponataka.