|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колкава е тежината на Вашето бебе?
24.7.2012 18:21:21   
mmbucko
Fala ti ananija me utesi malku, so predhodnive 2 devojcinja nemav vakva maka. I dvete lapacki nevideni a ova mazive se pospani i se da gi butkash :). Shala na strana malku sum pomirna od 12h navaka samo lapa. E sega dodeka bevme vo petokot vo bolnica go hranea na shishe oti nesmeev da go mrdam radi bronilata za infuzija. Doktorkata insistirase pokraj cicanje (koe bash toj den prvpat liceshe na nesto) da mu davam i na shishe oti nema sila da vlece od grada. Arno ama i bebco pocna da mi se buni koga e cicka koga e shishe pa pocna da me zeza so cicanje. Sega da protarashkam na tema doenje da vidam nekoj sovet za premin samo na cicanje. Pozdrav do site mamicki :*

(Одговор на членот Ananija)
Непосредна врска до пораките: 926
25.7.2012 0:50:47   
Ananija
јас на почетокот пробав се молзев за давидам колку цица не ми се веруваше дека то што мочка е исцицано user posted image user posted image па почна да се збунува па кога ја ствев на града незнаесе да повлече и плачеше и реков не праам експирименти со детенцето нека цица кога сака и колку сака,

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 927
25.7.2012 9:29:40   
vezilka RR
mmbucko еве овде јас го напишав нашето искуство со жолтицата.

(Одговор на членот Ananija)
Непосредна врска до пораките: 928
25.7.2012 15:07:42   
mmbucko
Blagodaram Vezilka RR. Izgleda pocnavme da izleguvame od volshebniot krug. Pocnavme da stavame nekoe gramce, cicame ubavo i bilirubinot paga. Bravo za bepco :))))

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 929
7.8.2012 10:44:23   
miana
mamicki...
ajde ve molam pisete mi po kolku grama kacuvaat vasite decinja posle 6 meseci???
moeto bebe ima 7 ipol mescei i za dva meseci kacilo samo 500 gr....
Na 5 ipol imala 7 300gr
a sega na 7 ipol ima 7 800gr...Normalno li e ?

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 930
7.8.2012 11:12:02   
elenak
mamicki...
ajde ve molam pisete mi po kolku grama kacuvaat vasite decinja posle 6 meseci???
Na 5 ipol imala 7 300gr

Тука негде сме миана за месец дена (од полни 6 до полни 7) само 200 гр. И јас многу и се насекирав ама нормално бе, на овие жештини што сакаме. Па ќерка ми по цел ден се поти и плус што две минути не седи мирно, послабо јаде, заби вадиме...тоа е...
Јас решив до следен систематски на 9 месеци да не ја мерам и да не се оптеретувам веќе, колку сака нека е, само нека е здрава.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 931
9.8.2012 10:08:57   
Cipi Ripi
На точно 3 месеци имаме 6600г и сме долги 63 цм.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 932
9.8.2012 10:42:15   
Ikana
Нормално е Мианке не се секирај, секое бебе успорува со качување килажа по 6ти месец, инаку ако продолжи да качува по кило, кило и половина тогаш на 9 месеци ќе има 15 кила, што воопшто не е здраво. Моја М, за месец и пол, од 5 и пол до 7 месеци качила 700 грама, што е ок, не е страшно се додека детето си расте нормално. Можеби е малку 500 грама, јави и се ти на докторката и види што ќе ти каже па почни да применуваш.
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

mamicki...
Na 5 ipol imala 7 300gr

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 933
9.8.2012 11:11:43   
vanessa30
Abe nie mamickite smeski sme dali kacilo vo tezina, mnogu malku, krajot da ni se fati stom si jade stom si vrsi rabota vo pelena barem 1 dnevno bo red sie. nekogas ke kaci po 500 g mesecno, posle po pomalku, ne se grizi stom jade se si e vo red.

< Поракaта ја уредил vanessa30 -- 9.8.2012 11:12:10 >

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 934
9.8.2012 22:29:28   
Hunny
Два дена пред да направиме 4 месеци- тешка е 6490г, а долга 66цм.

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 935
17.8.2012 22:32:04   
eli07
Leleeeee vaka sto ve citam me faka panikauser posted image user posted image Bevme na pregled imame 1 mesec i veruvale ili ne imame kaceno celi 1.800 gr samo za eden mesec t.e tezime 5.290 gr.Neli e ova malku poveke za ovaa vozrast.Doktorot veli da zapazime malku so cicanjeto.Bebus cica vo prosek na 2-3 saati i e dosta lakom ali ne znam kako da ja dovedam vo normala tezinava posto iskreno ne sakam do tolku da zabeguvame so kilaza.Kazete sovet user posted image a poretko od 2-3 saati ako ne cica ja diga cela naselba vo visuser posted image

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 936
20.8.2012 16:13:59   
MacenceEna
Moeto na skoro 5 meseci ima 6650 grama

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 937
20.8.2012 21:33:14   
amateuress
eli, iskreno mislam deka nema potreba da se grizis tolku, do 1vata godina kje si ja regulira kilazata bebusot. Davaj mu da cica kolku sto saka, koga saka, uste e malecko za da go stavas na rezim.

Doprva moze da imate i periodi koga kje strajkuva, pa nema da saka tolku cesto da cica itn, itn... Ne se opteretuvaj, stom e na majcino mleko nema potreba od panika i dieti. Opusti se i sledi gi potrebite na bebeto.

I moeto 1500 vo prviot mesec stavi, pa posle od 4 do 9 po 100 grama mesecno stavase. Uzivaj sega dodeka saka da jade... od majcino mleko nisto loso nema da mu bide, duri mislam deka i imunitetot kje mu e podobar.

Непосредна врска до пораките: 938
21.8.2012 9:38:24   
Ikana
На 8 месеци и 12 дена имаме 8400гр и сме 71цм долги.

(Одговор на членот amateuress)
Непосредна врска до пораките: 939
21.8.2012 13:58:37   
Kockicka
8 meseci i 7 dena 8100

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 940
27.8.2012 1:32:17   
cleo
Jas sum zaprepastena - za 16 dena 1 kg i 200 gr sme naprednale, imame 4 kg i 800 gr. Neli e toa premnogu. Imame samo 40 dena i samo na majcino mleko e. Se plasam da ne se napravi epten buce, iako doktorkata mi rece deka ne gleda nikakov problem.

< Поракaта ја уредил cleo -- 27.8.2012 1:35:02 >

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 941
27.8.2012 5:28:59   
tanjuskaaa
Мојата цуца беше 5.4кг на 30 дена а се роди 3.7кг. Така да не се секирај ич cleo :) и мене педијатарот ми рече дека е нормално и мојата е само на мајчино млеко :) ако те интересира еве да знајш мојата принцезичка е во 95th percentile по тежина шо значи е потешка од 95% од нејзините врсници. Сега имаме скоро 2месеци и незнам точно колку тежиме ама мислам дека е над 6кг и уште е само на мајчино млеко :)

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 942
28.8.2012 16:03:59   
eli07
Aj da ve utesam malku user posted image Mojot bucko bese 5.600 na 1 mesec.Se zbucka 1.800 za mesec dena.Kolku sme sega mozam da zamislam :) i nie sme na majcina mleko, ne go dojam mnogu cesto na 2-3 saati a navecer jade ednas ili retko dva pati.Stvarno ne znam kolku treba da namalime za da ja regulirame tezinata, ali pomalku od ova ne mozam da go dojam kutroto zal mi e da go izgladnuvam.Ke si se trkalameuser posted image user posted image

(Одговор на членот tanjuskaaa)
Непосредна врска до пораките: 943
29.8.2012 23:13:09   
V for Veronika
Ние денес бевме на преглед и на 6 и пол месеци тежиме 7.700 гр. , а пред 2 недели на систематскиот бевме долги 67 см. ( Вероника се роди 2.750 гр. - 49 см.).

Непосредна врска до пораките: 944
30.8.2012 17:20:27   
Bilence2
Maksim sega na 33 dena starost tezi 4040 a dolg e 57 cmuser posted image . Naprednat e 1200 vo tezina i 7 cm vo dolzina. Mashala, samo sto moravme da mu davame i ad mleko i da.cica, ama vazno da e zdravo zivo.

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

(Одговор на членот V for Veronika)
Непосредна врска до пораките: 945
18.9.2012 15:27:06   
kremco
Далиа на 8 и пол месеци има 11 килограми,не паметам кога се меревме последен пат да знам колку качила,кје мора да побарам низ домументите,должина немаме мерено,мора да пораснала доста,зашто баш не изгледаме многу дебело за 11 кгuser posted image
Задоволна сум,само кога знам дека јаде,колку сака нека качува..

(Одговор на членот Bilence2)
Непосредна врска до пораките: 946
18.9.2012 15:50:11   
eli07
Leleeeee....vcera bevme na pregled na 2 meseca i zamislete lugje bebus kacil pak 1.600 za 1 mesec sto znaci tezime 6.940 na 2 meseca sto realno e mnogu.Daj kazete dali e normalno ova da kacuva tolku???? Prv mesec 1.800 vtor 1.600. Najmnogu me cudi sto ne cica tolku cesto na 2-3 saati jas stvarno ne znam so e so moevo mleko.Ima li nekoja mamicka bucko kako mojotuser posted image .Se plasam da ne kacuva i ponataka po tolku mnogu.Daj mamicki sto imate pogolemi bebinja dali posle 2,3 mesec se stagnira malku ili zavisi kaj kogo kako.Utesete me pleaseee....

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 947
18.9.2012 15:56:26   
@Mila@
A be ne se potresuvajte kolku im se jade neka jadat,ako ne se kacuvaat pa ke se zalime malce se popravil ko mene,bitno e bebushot da napreduva da e veselo zivo i da raste vo visina a kolku kaci ic ne se sekiraj koga ke potporasne i ke se dvizi lazi odi prevrtuva ke namali vo popravanjeto bidejki ke troshi poveke.Moevo na 9 meseci beshe 8300  so 74 cm poveke vo visina odni otkolku vo tezina non stop e aktiven kako da se poprava poveke doktorot mi rece ne se zamaraj ic,on si jade normalno i neka si raste samo.

Непосредна врска до пораките: 948
18.9.2012 17:04:53   
Maria
Eli 07,ич да не му се секираш.Моите и двајцата така напредуваа.Докторката ме прашуваше да не ги преранувам со нешто друго и ми викаше дека е мнооогу килажата.А само цицаа,па се чудев ,што млеко имам што чудо.user posted image Така беше првите неколку месеци,потоа си дојде се на нормала.user posted image После трети,четврти месец,нема толку да ти качува.Без грижи.Само уживајте.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 949
18.9.2012 19:58:37   
eli07
Znam user posted image i jas prviot mesec si vikav bitno e samo da raste i da mi e srekno i veselo bebeto kolku kila ima ne mi e vazno,ali pedijatarov me iskara kao ti burence li ke pravis od nego user posted image pa normalno me fati panika.Zatoa sakav da znam dali i ponataka ke kacuva ili ne.Vo sekoj slucaj fala na sovetite :)

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?