niki -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (3.3.2013 21:25:31)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Niki ај те молам ако имаш информација за 3 годишна возраст да ми кажеш. Ние ко да сме на долна граница за возраста па малку сум загрижена devojce taka? visina dolna granica 87 cm, gorna granica 104 cm i prosecna visina 95 cm tezina dolna granica 11 kg, gorna granica 19 kg, prosecna tezina 14kg ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria И јас да се пријавам на оваа тема...Маца мислам дека воопшто не е полничка Нина,туку дека е таман дете.[sm=smiley1.gif] Ники ај види ако сакаш и за моето дете кое има 6 години,висок е 124см,а тежи 30 кг(зимава се поправи 3 кг,инаку преку летото беше 26-27).[sm=zmeden.gif]Сакам да видам до каде сме,иако мислам дека тераме накај горната граница.[sm=zmeden.gif] Висината толку не ме плаши колку што ме плаши тежината,иако од групата во градинка е највисок и кој и да го види мисли дека има 7-8 години.[sm=smiley36.gif] Но, да напоменам и дека, мм е висок 192см,а јас 172 ...па мора на некој да личи детево.[sm=smiley1.gif] А помалото има 3 години, 102см е висок,a тежи 16 кг .[sm=smiley1.gif] momce 6 godini visina dolna granica 107 cm, gorna granica 126 cm, prosecna visina 117 cm tezina dolna granica 17 kg, gorna granica 33 kg, prosecna tezina 22 kg
|
|
|
|