RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Подигнување

Порака

Octavia -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (3.3.2013 20:01:26)

Имате дијаграми на раст секаде, еве кај нас ги има на сајтот на Ремедика на пр, под делот Педијатрија и неонатологија (не ставам линк, мислам дека не смее... [sm=zmeden.gif] )
Или видете тука, ова е за девојчиња од 2 до 20 години (не знам колку се гледа)

[img]http://www.rajeun.net/images/GrowthChartGirls2to20.gif[/img]

niki -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (3.3.2013 21:25:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Niki ај те молам ако имаш информација за 3 годишна возраст да ми кажеш.
Ние ко да сме на долна граница за возраста па малку сум загрижена

devojce taka?
visina dolna granica 87 cm, gorna granica 104 cm i prosecna visina 95 cm
tezina dolna granica 11 kg, gorna granica 19 kg, prosecna tezina 14kg

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria

И јас да се пријавам на оваа тема...Маца мислам дека воопшто не е полничка Нина,туку дека е таман дете.[sm=smiley1.gif]
Ники ај види ако сакаш и за моето дете кое има 6 години,висок е 124см,а тежи 30 кг(зимава се поправи 3 кг,инаку преку летото беше 26-27).[sm=zmeden.gif]Сакам да видам до каде сме,иако мислам дека тераме накај горната граница.[sm=zmeden.gif]
Висината толку не ме плаши колку што ме плаши тежината,иако од групата во градинка е највисок и кој и да го види мисли дека има 7-8 години.[sm=smiley36.gif]
Но, да напоменам и дека, мм е висок 192см,а јас 172 ...па мора на некој да личи детево.[sm=smiley1.gif]
А помалото има 3 години, 102см е висок,a тежи 16 кг .[sm=smiley1.gif]

momce 6 godini
visina dolna granica 107 cm, gorna granica 126 cm, prosecna visina 117 cm
tezina dolna granica 17 kg, gorna granica 33 kg, prosecna tezina 22 kg

Ikana -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (3.3.2013 21:40:59)

Калкулатор за развој на детето според возраста вредностите се изразени во проценти. Само внесете ги потребните информации и пресметајте. На пример, моја М е висока 82-83 цм, и е тешка 10 и пол кила. Според висината е во 98.2 перцентил, а според тежината е во 86.4 перцентил.

Mihaela 2010 -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (3.3.2013 21:44:10)

Ete spored tabelive sme na dolna granica.se si mislam dali da ja nosam na detska klinika da i proveram hormon za rast

Mada ja sum 167 sm, mm 174 ne sme nekoja visoka familija ama sepak me kopka i ne mi dava mira
Niki fala

Ikana -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (6.3.2013 7:36:33)

Ја избегнував некако темава но сега ќе пишам....
Добро Мацо таа докторка видела ли воопшто дебело дете или не?!
Ако Нина е со прекумерна тежина тогаш не знам што треба ние другите да кажеме....памтам колку се жалеше што не јадеше Нина и сега одеднаш дебела е??!!
Ајде нека не вади небулози докторката!

Felly RR -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (19.7.2014 20:03:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Omur

kerkami ima 12 godini a ima 75 kg probuva da oslabne no nikako ne i odi probala caevi i apcinja no nikako ne oslabna ve molam za pomos

deluxe -> RE: Прекумерна телесна тежина кај децата (20.7.2014 0:16:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Omur

kerkami ima 12 godini a ima 75 kg probuva da oslabne no nikako ne i odi probala caevi i apcinja no nikako ne oslabna ve molam za pomos

Според мене најдобар начин да ја намали телесната тежина е спортот.Мислам дека е многу погрешно тоа дете од 12 години да пие апчиња и чаеви.Сепак тоа е штетно на некој начин за младиот организам.Најдобар и нај здрав начин е да си ја запишете ќерката на некој спорт(одбојка,кошарка,пливање...)Таа сега е во фаза на забрзан раст и развој,така што со спортот таа не само што ќе ја намали тежината,туку и правилно ќе си го оформи телото.Вие како мајка исто така воведете и некој режим на исхрана(повеќе салати,супи,овошје,зеленчук и друга ниско калорична храна).

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]