lolla RR
|
Здраво женски, гледам не сум пишала тука. Ние веќе стигнавме до 16 недела. Вчера бевме на контрола и бебулете расте, мрда, прета и неколку пати ни се покажа на ехото дека ке биде машко :) дури докторката почна да му вика „е добро де видовме што си“ . Јас немав посебна желба за пол и сум пресреќна само да е здраво, па ако даде господ па понатаму и за малку смешано со половите. Следно ми рекоа на скрининг во 20 недела но засега нема термини на гак, па треба да се проба за термин при крај на месецот, ке видиме. Здравје јас во секој случај ке одам и во ремедика но не е на одмет и на гак, само се нека си тера како што треба. Исто ме пратија з кумбсов тест, тогаш ке бидам крај на 19 недела кога ми закажаа и после одма да се јавам за упат за димери и така. Хемоглобинот ми е 121, што е во референтни но матичната вика дека бебињата многу влечеле па спремив мед со лимон и семе од коприна и мелен сусам, и ке практикувам цеден сок од цвекло, морков лимон и јаболко секој втор ден за да не падне повеќе. Полека све станува реално, си се фаќам себеси одвреме навреме како го галам несвесно стомакот и сум оклештена од уво до уво, 5 години го чекавме ова и ми требаше време да се освестам дека вистина се случува. После тешкиот дел од ивф-то со престимулацијата, подуеноста и гадењата од лековите, мислам конечно се враќам на старата јас, од пред 2 месеци си се вратив и на вежбање и само молам господ се да биде добро до крај. Слонче, не знам точно за што прашуваш, но ако имало некој проблем ке ти кажела докторката затоа релакс. ПС Е да и ва заборавив да пишам, пред едно 3 недели на брисот од цервикс замислете ми напишаа дека се сомневаат на остатоци од паразит тенија. Од памет не извадија и мене и мм и докторката, па трчање по милион испитувања преку крв, измет, па пак брисеви и за среќа се испадна негативно само 1 недела со мм бевме како попарени се утепав од плачење. Значи не ми е јасно како живеат со себе тие микробиолозите од ИЈЗ, па се пишува ли така бе... матичната вика којзнае што им заличело, што виделе, може од кринонот остатоци. Како и да е, се надевам дека нема да имам такви стресови повеќе оваа бременост. Поздрав жени
|