lolla RR
|
Женски јас утре полнам 27 недели, и според насловот, се префрлам во третото тромесечје, не ми се верува. Како вчера да беше кога буцко мал беше една од двете кругчиња бластоцисти што ни ги дадоа за успомен по трансферот, а сега е дечко од скоро 1 кг Само нека си расте. Второто тромесечје ми беше баш блажена состојба, стварно си уживав во него, се чувствував прекрасно и енергизирано, а најмногу ми беше ќеф за стомакот што почна се повеќе и повеќе да се познава и мрдањата на бебето. Се надевам дека третото ке м биде барем пола убаво како второто. Денес бев на контролен преглед кај Ефремовски и морам да си кажам дека е прв гинеколог кој ми оставил таков силен добар впечаток. Првпат на преглед си прашав се што ме интересира и ми бешеодговорено со смирен тон, конкретно, јасно и убаво . Бебуш си е таман според неделата, пак се испрчи да се пкаже дека е машко и тиа леле машала колкаво беше ку*ето (ова дека доктор го прегледуваше сега, научен е само жени да го гледаат па да се покаже). Ама лиценцето пак нејкеше да го покаже, сака сапрајз да ни биде валда. Нема врска, ја се радувам и кога гледам било што на тоа екранот. Го прашав докторот и за грлото на матката, тој ми рече дека ке го измери но да не го правам тоа секој месец зш што помалку интервенции внатре тоа поарно. Ми препорача да пробаме прво абдоминално бидејки немам сало и одма го најде, веднаш до главчето на бебето, беше 35мм и рече дека е супер, да си се опуштам дека е таман. Многу ми се свиѓаше начинот на кој ти објаснува се, и како смирено кажува, не сум навикната на толку љубезност. Прашував за скринингот во 30-32 недела и тоа вика не е скрининг, туку е ехо за развој на бебуш и искрено мислам кај него здавје пак да отидам 32 недела, а не кај Адамова, па ако се е ок, ако се нафати и тој да ме пораѓа. Како и да е, уште сум супер импресии од докторов, секоја чест. Исто ми побара претходни испитувања, сите ги виде, ги прокоментираа, немам зборови. Женички со средни мешиња, ви посакувам супер тримесчје, па се читкаме во третото.
|