mila mama -> RE: Пнеумонија (18.1.2012 20:36:40)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR После нова година М почна да кашла, бевме на лекар, рече само грлото е црвено и ни даде Цефаклор, ама по два дена уште повеќе почна да кашла и отидовме повторно и не прати на рентген по што се установи дека има вирусна пневмонија. Десет дена со панцеф и сега е добар. За среќа немаше Т, јадеше, пиеше не правеше проблеми за тоа, мислам дека добро помина. Сега уште не оди во градинка, планирам до крајов на месецов да не го носам, зашто е многу ладно, а и да не го вмешувам со деца, да не го повтори пак. Сега мене ме плаши ако некој имал искуство, дали после ова побрзо ќе ми се разболува, дали треба повеќе да го пазам и слично? ИЗВОРНА ПОРАКА: Sandric Leleee da ne te plasam vnuka mi od brat, detevo glava ne moze da krene od taa pneumonija. Celo vreme ja povtoruva i nikako da zajakne. Sto ne ispi detevo i nema taman ke zazdravi ajde pak Kozle... Daj boze vie da kurtulite od seto toa[sm=zmeden.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Еве една колешка на работа се жалеше дека син и има пневмонија, а ниту нешто многу да кашла, ниту температура, ништо. Се пожалил дека го боли грло, го однела на лекар и шок - секрет спуштен на плуќа, а детево супер се осеќа. Им дале Аугментин и инхалации дома да прават. Каква е оваа вирусна пневмонија не ми е јасно? Со што е поврзана?
|
|
|
|