LoveableMe RR -> RE: Миом на матка (30.1.2014 9:48:44)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR Уште овде се немав пријавено [sm=zz_banghead.gif] .Абе Бог да чува сум.Денес бев на рутински преглед и докторката виде миом.Голем е околу 2.4 см и е на надворешниот ѕид на матката.Ми рече единствено што треба е да го следиме дали расте,во тој случај ќе треба да се отстрани.А ако не со здравје да си го носам [sm=smiley1.gif].Се шалам,ама тоа е што е. Се надевам ќе се среди наскоро. Пробај со чаеви: "Еликсир за миом на матка: -2 супени пластични лажици лен -2 супени пластични лажици мед (немеленото ленено семе и медот се земаат со пластична лажица и се ставаат во пластичен сад) - 200 милилитри вода. Сите состојки се ставаат во поголема пластична чаша и се мешаат. Се става одвечер и стои 36 часа (да не е на многу топло место). Употреба: На пример, ако лекот сте го ставиле во понеделник навечер, во среда наутро процедувате низ пластична цедалка или газа и процедената течност ја пиете на гладно. Во вторникот навечер ставате нова пластична чаша со состојките и неа ја пиете во четврток наутро. Така со ред 7 дена. Наредните 7 дена исто го подготвувате рецептот, со таа разлика што сега наместо супени лажици, користите мали (кафени) пластични лажици. На пр. 2 мали пластични лажици ленено семе, 2 мали пластични лажици мед, 200 милилитри вода. Така од 8-от до 14-от ден на користење на лекот. Третманот трае исклучиво 14 дена. Паралелно со употреба на еликсирот со лен, треба да пиете и чај од ајдучка треба, овчарска торбичка, иванско цвеќе, невен, коприва, коњско опавче, жалфија и руса."
|
|
|
|