|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Проверка на проодност на каналите
31.1.2012 17:44:56   
Melanija RR
Со плаво картонче беше околу 700 денари,сега навистина незнам.Со лесно утре user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот ana_banana)
Непосредна врска до пораките: 501
31.1.2012 18:17:54   
ana_banana
Fala za informacijata.Ne me drzi mesto za utre.Lele ako boli ufff maki

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 502
31.1.2012 20:04:15   
Melanija RR
Не се плаши не е толку страшно и трае се на се 5 минути,после ќе ти олесни.Пиши ни утре user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 503
1.2.2012 17:34:06   
ana_banana
Zdravo na site.Eve se vrativ ziva i zdrava ama kako pominav jas si znam :)).  Mi stavija 2 inekcii edna garamicin i uste edna so analgetik.Jas ne spremna i sok me udri posto mnogu "obozavam" inekcii.Ajde pomina sto pomina toa,bevme jas i uste edna kutra dusa :))  i ajde na rendgen. Aj jas prva kako postrasliva.Legnav sto legnav i koga go vbrizguvaa toa kontrastot tolkava bolka ne sum imala vo zivotot.Ne mozam ni da ja sporedam so nesto,nebare matkata ke mi prsne i desniot jajcevod.Vo leviot ne setiv nisto pa i vikam na doktorkata dosta e ne sakam za drugiot,gotovo.I ajde mi vika gotovo zavrsi. Ne mozea da me zadrzat da me snimat kako sto treba od sto mrdav.Ne znam za vas drugite ama za mene ova bese epten bolno i toa samo od desnata strana.Pa za rezultatite v petok. I za infekcija pa uste ni dadoa cefaleksin.I toa e toa za sega, deneska ke si odmaram oti uste imam bolki po malku.AJde pozz do site i srekno.Sto se ne trpime za user posted image Pozz

Непосредна врска до пораките: 504
1.2.2012 18:08:54   
ana_banana
Imam uste edno prasanje.Sum so namea da odam na inseminacija.PA posle ovaa procedura deneska dali e problem da pocnam so klomifen ili nema vrska?Pozz i pisete mi pobrzo oti vecerva treba da se napijam :))

Непосредна врска до пораките: 505
1.2.2012 20:52:15   
Melanija RR
Ако ти дале кломифен знаеле сигурно дека ќе одиш за проверка на канали така не би требало да е проблем.Јас од следниот месец пиев кломифен.Се вбризгува еднаш па не осетив кога лево кога десно и без никаква инекција јас поминав.А зошто резултати во петок?мене одма се ми кажаат.

Непосредна врска до пораките: 506
1.2.2012 21:13:27   
ana_banana
E ni jas ne znam zosto inekcija.Znaci spored toa sto go citam ovde najverojatno edniot mi e prooden a drugiot ne.A inace doktorkata utre e slobodna pa zatoa vo petok.Toa ti e na drzavno :)) Mene za klomifenot mi bese strav da ne mi napravi problem deka so procedurata deneska inace ne za nesto drugo.Fala za odgovorot pozz

Непосредна врска до пораките: 507
1.2.2012 22:56:57   
Melanija RR
Лекарот што ти препишал кломифен дали знае дека денес си правела ХСГ?
На кој ден од циклус (денес) правеше ХСГ,некако касно е за кломифен?Но ако така ти кажале тоа е.
Те молам не избрзувај со заклучоци како ти е каналите,се е индивидуално.Јас имав болка но ја издржам зошто имам и такви болни добивања на циклус,па излезе еден прооден другиот непрооден.Ти пуштам среќа снимката се да покаже дека е во ред user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija -- 1.2.2012 22:57:52 >

Непосредна врска до пораките: 508
3.2.2012 1:54:56   
emaaaa
jas dosega imam praveno dva pati XCG prviot pat za proodnost na kanalite a vtor pat imav vonmatericna bremenost i mi ostranija desen kanal.intervencijata ne bese bolna e sega sakam da ve prasam neznam dali prasanjeto e za tuka ama ako nekoj znae da mi odgovori mi rece doktorot sega da odam na dubinsko snimanje na matkata???? sto e toa ako znae nekoj ve molam da mi odgovorite.pozz

Непосредна врска до пораките: 509
3.2.2012 20:01:17   
ana_banana
Zdravo na site.Denes si gi zedov rezultatite i ne mozam da ja procitam dijagnozata,znaci tolku e sitno napisano sto lupa ke mi treba.Doktorkata mi kaza deka kanalite vo red mi bile samo matkata e izvrtena kon desno mislam.Navodno ne bilo toa problem i toa e toa.I aj sega jas da si mislam dali e vo red ili ne e.Toa ti e drzavna bolnica.Dajte sovet???!!??

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 510
3.2.2012 21:00:10   
Melanija RR
Штом докторката ти кажала тоа е тоа,а на наодот прочитај не е толку на медицински и латинскиuser posted image .А зошто не ти се верува,ова матичен гинеколог ти кажа,или во државна?

Непосредна врска до пораките: 511
16.3.2012 10:55:57   
dopet
I jas bi sakala da se vklucam vo ovaa diskusija... Neznam zosto tolku loso iskustvo ima ana-banana so HSG jas do sega site sto sum gi prasala mi odgovorile deka e malku bolno i neprijatno no ne i neizdrzlivo. Moe mislenje e deka koga ti pravele HSG ne si bila dovolno opustena pa zatoa si imala tolkavi bolki. Isto taka prv pat slusam deka stavaat inekcija. Jas minatiot mesec trebase da pravam no ne pravev poradi visoka sedimentacija. Kako iskustvo sakam da podelam deka dokolku imate visoka sedimentacija a mikrobioloskite ispituvanja se vo red, togas vo dogovor so doktorot moze da se napravi HSG. Vo odnos na klinikite jas ne gledam druga adekvatna klinika osven drzavna, bidejki samo taa ima takov rengen. Kaj dr, Tolovski pravat HSG no toa pokraj toa sto e skapo e i nerelevantno bidejki se pravi na obicno eho. Pozdrav i sorry za malku podolgiot post....:)

Непосредна врска до пораките: 512
16.3.2012 11:56:11   
Melanija RR
dopet сакам да те исправам од лично искуство кај Толовски се прави ХСГ и се добива ренгенска снимка,веројатно има и ехо но јас правев на ренген и си ги имам снимките инаку пред точно 1 година ме чинеше 4.200 денари

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 513
17.3.2012 17:38:37   
sonja.cvet
I jas da vi kazam pravev kaj Tolovski pred 2,5 god i togas sorab otuvaa so Sistina i i mene me cinese 4500den,a snimkite gi imav odma istiot den po 15 minuto. mene mi bese mnogu bolno,ama mislam deka poveke bolki suvstvuvaat tie sto imaat problem so proodnosta,kaj mene edniot jajcevod imase delumna pregrada i mozebi poradi toa imav tolku bolki.NA HSG-to se pokazaa deka i kaj dvata ima problem no potoa so histerolaparoskopija se utvrdi deka samo edniot e delumno prooden a drugiot si e normalno prooden.Pozz

Непосредна врска до пораките: 514
20.3.2012 10:59:15   
dopet
Zdravo ,zdravo dragi moi...Jas eve samo sto se vrativ od HSG. nestrpliva bev da Vi pisam deka super pominav. Lele kolku samo se plasev i kolku bez potreba se pritresuvav. Toa sto mozam da go preporacam od moja gledna tocka e da se opustite i da ne citate iskustva zatoa sto sekoj si e slucaj sam za sebe... Ve pozdravuvam i posakuvam sega na vakvo ubavo vreme site da si se usrekime so dve crtki:)

(Одговор на членот sonja.cvet)
Непосредна врска до пораките: 515
26.3.2012 10:59:48   
sky diver
Zdravo dragi moi,
Vo petokot bev na folikulometrija i na zalost nemav nitu eden folikul user posted image . Prethodniot mesec beb na Clomifen i imav 6 folikuli ama ete ne se fati. Maticniot mi rece koga ke dobijam nareden mesec, da napravam test za proloaktin i posle HSG. Mi preporaca Dr. Tolovski vo Skopje, ili drzavna klinika. Jas veke se resiv za Klinika iako e se uste rano. Bi sakala nekoj da spodeli iskustvo so Drzavna i posle kolku vreme od HSG moze da se ostane bremena? Inaku  na mm spermogramot e ok, a se obiduvame veke 2 godini.

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 516
26.3.2012 11:17:46   
Bogdancanka
ajde mila ne se razocaruvaj,ako veke si odlucila za drzavna bolnica sigurno nekoja nasa ringeraka ke spodeli iskustvo,jas hsg pravev kaj dr.Tolovski...stom spermogramot e vo red ne se sekiraj sigurna sum deka nabrzo ke se izraduvas na pozitivni rezultati...pozz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот sky diver)
Непосредна врска до пораките: 517
26.3.2012 13:48:08   
emaaaa
mila sky diver jas pravev HCG vo drzavna kaj dr trajkovski i dobro si pominav ostanav bremena posle 3 meseci ama za zal vonmatericno sega si odam kaj nego na pregledi na konsultacii na se .Toj se nafati da go zeme mojot slucaj vo race i se nadevam na dobri rezultati se slusame na tel sega cekam da vidam sto ke bidne ovoj mesec ako ne ostanam ke odam i jas na HCG vo april kaj nego.Pozz i se nadevam deka pomognav okolu izborot

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 518
28.3.2012 10:42:33   
Sajna
treba da pravam HSG i me interesira sega bili ili ne boli???user posted image

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 519
28.3.2012 11:19:34   
LUBA
Ti pisav vo temata inseminacija ne boli mnogu e kratka bolkata kako mistrualna ic da ne se plasis

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 520
28.3.2012 11:26:27   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

treba da pravam HSG i me interesira sega bili ili ne boli???user posted image

Хе,хе епа знаеш сега тоа што мене викам дека ме боли, за друг може ич не боли, што да правиме кога нема мерка единица за болка, па да речеме болеше „едно кило“ user posted image . Шала на стррана колку и да боли се издржлива болка е и башка кратко трае. Јас почуствував само непријатно чувство како на пример кога се прави ПАП тест. Јас повеќе се исплашив од формата на инстриментот, хи.хи.

Непосредна врска до пораките: 521
28.3.2012 23:34:00   
Melanija RR
Sajna не е страшно а навистина трае 5 минути ,мислам стравот ич да не ти е причина за одложување зошто тоа најпрво треба да се направи па после обиди и инсеминации

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 522
29.3.2012 11:49:23   
LUBA
I mene taka mi kazaa poveke doktori kaj sto bev za sto i da resis da pravis bilo toa da e insiminacija ili ivf najprvo mora da napravis hcg,pa posle dr

Непосредна врска до пораките: 523
30.3.2012 10:54:35   
Sajna
Gotovo zakazav drugiot petok prvo PAP i mikrobiologija pa posle ke mi zakazele za HSG fala na iskustvata bolelo ne bolelo mora da praime user posted image

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 524
30.3.2012 11:06:24   
vezilka RR
Ако, браво. Биди храбричка, ќе видиш после ќе пишеш што сме лажеле ич не болело user posted image Дај боже добри резултати да ни јавиш.

Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.