lolla RR -> RE: Хормонски таблети (15.11.2014 9:34:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR Прашањево не е баш за хормонски таблети, но сепак ќе го ставам тука, конкретно за капсулите Феминсесенс Мака Хармони - тоа е перуанска мака, и влијае за воспоставување на хормонална рамнотежа. Е сега, јас ги земам таблетиве веќе втор месец, и еве оваа прва недела од тој втор месец имам два пати мигрена (и тоа со здрвување на раката, со лошење/повраќање и јака главоболка) во рок од 4 дена. Истото ми се случуваше кога пиев микрогинон. И тогаш мигрените почнаа од вториот месец, и речиси секој втор ден имав мигрена, а еве и сега. Не се истите таблети, ама сепак и овие делуваат на хормоните, ама па би требало да ги стабилизираат/нормализираат, а мигрената се јавува кога има хормонален дисбаланс. Па стварно ме е нејасно дали би можело од нив да биде? Што мислите? Фели, јас би ти препорачала да не ги пиеш во таблети туку да си земеш мака во прав. На тој начин можеш многу благо постепено дозата да си ја зголемиш до 1 кафена лажичка дневно. Знаеш сигурно дека на 1 месец се прави 1 недела пауза. И на почетокот можеш да почувствуваш јако детоксикациско дејство со гадења, главоболки, пролив итн... но тоа е/ треба да е само привремено додека организмот не се растеретети до совршен баланс. А ефектите од маката се на ептен завидно ниво, од редовна овулација, редовно добивање, листа кожа, енергија, иитн итн итн. Уште ова само, маката не е хормонска замена, таа само го потпомогнување чистењето на организмот од токсини кои неповолно влијаат на хормоните и жлездите и на индиректен начин го потикнува лачењето на соодветните хормони. Јас ја пиев редовно па скоро 2 години, ефектите за мене беа со уау фактор од повеќе аспекти, но не и за бебе. Ама па ние и онака никогаш не дознавме што е проблемот, а го баравме цели 5 години. И да, треба трпение со ваквите природни препарати, не се постигнува ефект брзо како со лекови. Ова е само мое искуство, постојан луѓе на кои едноставно маката не им прија.
|
|
|
|